שאלה נוספת-

השואלת

New member
שאלה נוספת-

מה מעמדו של עובד אשר נתן הודעה בדבר כוונה להתפטר מאחר וקיימים ליקויים בטיחותיים בעבודה אשר לא שופרו ולכן העובד מסרב לצאת למשימות אשר מסכנות את חיו אך למשימות אחרות מוכן לצאת,והממונה הישיר עליו אומר לו שאם הוא לא יוצא לכל המשימות , כולל המסוכנות והמסכנות חיים (מאחר והמעביד אינו מספק אמצעי בטיחות מתאימים) - שלא יבוא לעבודה בכלל? האם זה מספיק בכדי להפוך את המצב מהתפטרות לפיטורים?

תשובה נוספת.

אולי, אבל לא כדאי להסתמך על זה, בעיקר בגלל שתהיה בעיה להוכיח שזה מה שהוא אמר. עדיף, להתפטר באופן מפורש (או לחכות שהמעביד יפטר באופן מפורש ובר-הוכחה).

יוסאריאן, היא שואלת...

השואלת התכוונה לשאול למעשה את הדבר הבא (היא רק לא ניסחה כל כך ברור, כי היא לא מתחום של דיני עבודה: האם התפטרות על רקע אי תיקון ליקוי בטיחות על ידי המעביד לאחר שנדרש המעביד לתקן ליקוי בטיחות אלה (הליקוי מתבטא באי מתן מיגון רכבים לשומרים אשר נאלצים לעבוד בשטח ב` - שטח הנתון בחציו לשליטת הרשות הפלשתינאית ובו נהרגו שני שומרים בעבר) תחשב כעילה להתפטרות המזכה בפיצוי פיטורים (כמובן תוך מתן הודעת התפטרות מסודרת ומפורטת ולאחר שניתנה למעביד הזדמנות לתקן את הליקויים). להשלמת התמונה, כנראה שגם משכורתו של העובד הולנה (לא ברור מה הנסיבות). השואלת גם התכוונה לשאול (אולי שכחה) האם בכתב תביעה המתבסס על סעיף 11 לחוק פיצוי פיטורים ניתן לרשום עילות חילופיות (או.. או.. או...) או שמא יש לרשום עילות מצטברות (ו...ו...ו.. במובן של מכלול הנסיבות שהביאו להתפטרות המזכה). השואלת קיבלה את התשובות הבאות: לא ניתן לרשום עילות חלופיות בתביעה לפי סעיף 11 אלא מצטברות. לדעתי, אי תיקון לקויי בטיחות מהסוג שתואר הוא סיבה מספקת להתפטרות שתזכה בפיצוי פיטורים (בבחינת - לא ניתן לדרוש מהעובד להמשיך לעבוד בתנאים כאילו) וכן, הלנת שכר נחשבת גם היא לעילה להתפטרות מזכה. האם ברצונך להוסיף או להאיר על התשובות שניתנו לשואלת?? נ.ב השואלת קיבלה מכתב תשובה למכתב הדרישה לתיקון לקויים בו מכחיש המעביד את כל האמור לעיל. יתר על כן, מאז נשלח מכתב הדרישה לתיקון הליקויים מסרב המעביד להוציא את העובד למשימות שמירה באופן גורף ולמעשה ``מייבש`` אותו בבית. מעשה זה של המעביד, הוסבר לשואלת, מצביע על חוסר תום לב של המעביד אך אינו יכול להצטרף לעילות להתפטרות המזכה שכן מעשה זה בא לאחר מכתב הדרישה לתיקון ליקויים. האם אתה מסכים עם תשובה זו או שמא יש לך הערות נוספות. הערה: השואלת מוכרת לי באופן אישי.

אם הייתי יודע ...

שהשואלת היא אחת שיש לה היכרות (מסויימת) עם המנהלת הנכבדה של הפורום, הייתי נמנע מלענות, מאחר שמנהלת הפורום עצמה היא מומחית לדיני עבודה, ואם לשואלת יש גישה (מסויימת) למומחית בסדר גודל של מנהלת הפורום - מה לי להסתכן במתן תשובה בלתי מדוייקת???????????

עוקצנות מופרזת?

מישהי העירה לי שההערה הקודמת היתה עוקצנית. לא התכוונתי לעקוץ.

למעלה