שאלה נוספת

קמרון

New member
שאלה נוספת

פניתי לנוירולוג היום, ובממצאים הוא כתב : "CLUMSINESS בשתי הידיים, רושם של דיסמטריה מזערית ביד ימין, בה נצפה רעד כוונתי מזערי. ערות החזרים ב - 4 הגפיים, עם שמץ של קלונוס קרסוליים. רמז לתגובה אקסטנסורית ברגל ימין. פסציקולציות עדינות מתחת לארובת עין שמאל". הנוירולוג הפנה אותי ל - MRI, אך סירב לומר לי האם לדעתו מדובר בטרשת נפוצה, אלא רק שלדעתו מדובר בתהליך דלקתי של חוט השדרה. אני לחוצה מאוד, ובדיקת ה - MRI נקבעה לי לעוד כחודש. האם אלו סימנים אופייניים למחלה? אם לא - האם הם אופייניים למחלות אחרות (דוגמאת ALS)? ממה עוד יכולים לנבוע התסמינים? תודה מראש למי שעונה, סליחה על אורך השאלה ועל ההצקה החוזרת.

תגובה

יתכן ונמצאו בעיות נוירולוגיות ובדיקת MRI יכולה לקדם את הבירור. ב- ALS אין דיסמטריה ו- CLUMSINESS. האם את מועמדת לבדיקת MRI מוח או חוט שידרה?

קמרון

New member
תשובה

דבר ראשון, תודה על התייחסותך ותשובתך! לשאלתך - אני הופניתי לבדיקת MRI של עמוד השדרה הצווארי ושל המוח (בדיקה כפולה). בשל כך, דחו אותי לעוד כחודש, לאמצע הלילה... האם שאר הממצאים שמצא הרופא מתאימים לטרשת נפוצה או ל - ALS או למחלות נוירולוגיות אחרות? איזה מחלות מעבר למחלות הנ"ל מערבות בתוכן דלקת של חוט השדרה? בתודה מראש!

קמרון

New member
ד"ר קרני-סליחה על ההטרדה החוזרת -

שאלה נוספת ברשותך: הבנתי מהרופא שבדיקת MRI מתבצעת במכשיר סגור. מאחר ואני קצת (באמת קצת ולא בצורה קיצונית) קלסטרופובית, יש לי חשש מהבדיקה. האם לקיחת רסקיו או רגיעון לפני הבדיקה יכולה להשפיע במשהו על התוצאות? כמה זמן בערך הבדיקה לוקחת? עד כמה המכשיר סגור (כלומר האם זה חלל צר או רחב יחסית)? ושוב, בתודה מראש על תגובתך!

kukula5

New member
קלסטרופוביה ו MRI - לעצום עיניים../images/Emo13.gif

סליחה על ההתערבות, עד שד"ר קרני יענה... אני מנסה לא להסתכל על המכשיר ואז בעצם לא ראיתי את גודל (או קוטן) המכשיר... כשאת כבר בפנים, החלל לא מאוד צר - הקירות לא נוגעים בך. וכמובן שרצוי לא לחשוב על זה ולדמיין מרחבים ולזכור שאת יכולה לבקש שיוציאו אותך. לי זה עוזר. בהצלחה

m י כ ל

New member
קלסטרופוביה...

אני לא סובלת מזה, אבל בהחלט יכולה לדמיין את המצוקה והחרדה, ולהזדהות. אז ככה: המכשיר נמצא בתוך חדר, לא מאוד גדול, אבל בהחלט סביר (תלוי איפה יעשו לך). למכשיר עצמו את לא נכנסת כולך, אלא שוכבת על משטח (אסור לזוז!) שנכנס פנימה לתוך מעין מנהרה (רק הראש והצוואר, כל הגוף בחוץ). הגודל די סביר, ובאמת אין צורך דווקא להסתכל. את נשארת לבד בחדר, והמכשיר מופעל מבחוץ, מחדר בקרה, שמקושר באינטרקום ובחלון גדול. הם רואים אותך, מדברים אליך, מוודאים שאת בסדר ואת יכולה לענות. במשך השנים ביצעתי כמה בדיקות כאלה, ופגשתי כמה נבדקים קצת היסטריים, ואני יודדת שבמקים מסוימים הם ביקשו, וקיבלו מהאחות (או הרופא) כדור הרגעה. אם רסקיו או רגיעון עוזרים לך, את בהחלט יכולה לקחת. אין שום השפעה על תוצאות הבדיקה, לצערי... אני מניחה שאם את עומדת לעבור MRI ראש וצוואר, זה יארך בערך 30-40 דקות. כנראה שבשלב כלשהו במהלך הבדיקה, היא תופסק, ויוזרק לך חומר ניגודי (אם יש מוקדי דלקת פעילים הם אמורים ל"היצבע" על ידי החומר הניגודי). אם את לא אלרגית ליוד ודומיו, אין לך כל סיבה לחשוש מהחומר. מלבד הזריקה לוריד, לא מרגישים שום דבר. אה, כן... וזה מרעיש. נותנים לך אטמי אוזניים, אבל עדיין יש שלל שריקות, חריקות וזמזומים די קולניים. זה לא שהמכשיר מקולקל, אלא זאת הדרך שבה מתבצעת הבדיקה: הדמייה של החזרים של גלי קול. אין קרינה, אין מה לחשוש. ואל תצפי לקבל תשובות מיידית, במקום. בסה"כ לא הבילוי המועדף, אבל בהחלט נסבל.

קמרון

New member
תודה שוב על התגובה המהירה!

עכשיו רק נותר לי לבקש שד"ר קרני יענה לי על השאלות הרפואיות, אם אפשר. ושוב תודה.

קמרון

New member
מקפיצה - לתגובת ד"ר קרני בנוגע

לשאלות הרפואיות - את בעית הקלסטרופוביה מהבדיקה פתרתם לי פחות או יותר (אני מקווה). תודה!

תגובה

אם את מעט לחוצה את יכולה לקחת כדור להרגה כפי שציינת ולא תהיה לו השלכה על הבדיקה. המכשיר הינו מעיין גליל שאת אמורה לשכב בתוכו והוא פתוח בצד שסמוך לרגליים. משך הבדיקה כ45 דקות עד שעה

קמרון

New member
שוב תודה על התשובה אבל...

ברשותך, ואני שוב מצטערת על ההטרדות החוזרות - אודה אם תענה לי על השאלה שמלחיצה אותי יותר: שאלת אותי אם אני מועדמדת ל - MRI של מוח או חוט השדרה ותגובתי היתה - שאני הופניתי לבדיקת MRI של עמוד השדרה הצווארי ושל המוח (בדיקה כפולה). שאלתי היא - האם שאר הממצאים שמצא הרופא מתאימים לטרשת נפוצה או ל - ALS או למחלות נוירולוגיות אחרות? איזה מחלות מעבר למחלות הנ"ל מערבות בתוכן דלקת של חוט השדרה? בתודה מראש (שוב) על התשובה!

קמרון

New member
שוב תודה על התשובה אבל...

ברשותך, ואני שוב מצטערת על ההטרדות החוזרות - אודה אם תענה לי על השאלה שמלחיצה אותי יותר: שאלת אותי אם אני מועדמדת ל - MRI של מוח או חוט השדרה ותגובתי היתה - שאני הופניתי לבדיקת MRI של עמוד השדרה הצווארי ושל המוח (בדיקה כפולה). שאלתי היא - האם שאר הממצאים שמצא הרופא מתאימים לטרשת נפוצה או ל - ALS או למחלות נוירולוגיות אחרות? איזה מחלות מעבר למחלות הנ"ל מערבות בתוכן דלקת של חוט השדרה? בתודה מראש (שוב) על התשובה!

תגובה

מתאור הממצאים קשה לי להבין אם בסופו של דבר ישנם ממצאים נוירולוגים חריגים באופן חד משמעי או שמא מדובר בממצאים שאינם ברורים ושבסופו של דבר אף עשויים להיות בגדר התקין. בכל מקרה האור המגושמות והדיסמטריה בידיים אם קיימת אינם מתאימים לאפשרות של ALS. הפסיקולציות תחת העין אינם בדרך כלל ממצא בעל משמעות ואלו יתכנו בכל אדם בריא. לגבי הקלונוס וכל השאר - התרשמותי מהסיגנון של הכותב כי אין לא ביטחון מלא שמדובר בממצאים פתולוגים ברורים ומניסיוני אני יודע שתאור כזה עשוי להיות במסגרת בדיקה תקינה. אופי תלונותיך כפי שכתבת בפניה קודמת שלך אינם מכוונים למחלה נוירולוגית כלשהי כולל לטרשת נפוצה. בסיכום, שילוב תלונותיך והממצאים בבדיקה מצריך שיקול רפואי לגבי המשך הבירור והיקפו כפי שוודאי עושה הנוירולוג שלך עד כה, ויעשה בעתיד.

למעלה