שאלה - נעילת לסת

שאלה - נעילת לסת

שלום לכולם, אני שואלת בשם חברה שסובלת מבעיה של נעילת לסת בזמן השינה בלילה שגוררת "קנאקים" בלסת בזמן לעיסה... רציתי לדעת האם קיים איזשהו טיפול שיכול לסייע בעניין, להקל על כאבי הלסת כשהיא קמה מהשינה (לפעמים הכאבים ממש חזקים בבוקר) או אפילו לפתור את הבעיה... יש לציין שיש לה סד שהיא שמה בלילה שעוזר למנוע את שחיקת השיניים. תודה רבה לכולכם

עמיר82

New member
ברוקסיזם

היי, התופעה מוכרת (נעילה או שחיקה של הלסתות) ונקראת ברוקסיזם. בחלק (מרבית) מהמקרים זה כתוצאה ממתח (סטרס) שגורם לשרירים להינעל. בחלק אחר מהמקרים אפשר לייחס את התופעה למצב של חולשה. לפעמים - התופעה בלתי פתירה כי היא מולדת ולמעשה קשורה למבנה הלסת. האם החברה סובלת מהתופעה בתקופה האחרונה בלבד (או בשנים האחרונות), או שזה כך מילדות? בכל מקרה, אני מאוד מאמין שדיקור סיני יכול לעזור, להקל את הכאבים ואף לטפל בשורש הבעיה. ניתן לשלב גם טיפולים נוספים שיעזרו לטפל בסטרס (כמו ביופידבק, רפלקסולוגיה, טיפולי דיבור - אבל אני פחות מתמצא בזה). בהצלחה

תודה על התגובה!

היא החלה לסבול מהתופעה לפני מס' שנים, אחרי ש"שיחקה בפה" עם פקק של בקבוק שעשה לה "קנאק" חזק בפעם הראשונה. בהתחלה זה לא היה מאוד מורגש (רק שמיעת הקנאקים) אך עכשיו היא ממש סובלת מהתופעה. היא מודעת לכך שהעניין מושפע רבות מלחץ נפשי, והוא אכן מתגבר בתקופות עומס / לחץ, אבל לצערה הרב - היא סטודנטית עובדת ומאוד עמוסה.. אשמח לקבל המלצות (אפשרי במסר) למטפלים באזור השרון, אפשרי גם שעובדים עם קופ"ח כללית. תודה רבה

adas85

New member
כמה אופציות לטיפול

כמו שכתבו לפני דיקור עשוי לעזור, אם היא סטודנטית (וגם אם לא) היא יכולה לפנות לקליניקות המתמחים בבתי הספר השונים ולקבל טיפולים בהנחות. לדוגמא - קליניקת קמפוס ברושים, מקבלים כל יום מטופלים בשעות משתנות. אופציה נוספת היא טיפולי שיאצו, מנסיון אני יודעת שעשויים מאוד להואיל לבעיה זו. שיהיה בהצלחה! שבת שלום הדס ____________ מטפלת מוסמכת בשיאצו בקליניקה פרטית ברמת - גן

Raffael

New member
ממליץ להתמקד בנושא הלחץ הנפשי.

התופעה מוכרת ונחקרת כבר שנים ארוכות בתחומי הרפואה השונים, אבל אבחנה או תרופה ממשית, כנראה שעדיין אין וזה נכון לרפואה הקונוונציונלית כמו לרפואה המשלימה. לצערי, מטפלים רבים אינם מכירים את התופעה מספיק וכיווני הטיפול עלולים להיות מגוונים ושונים מאוד ולפעמים גם עלולים להחמיץ את מהות הבעיה.

עמיר82

New member
כירופרקטיקה

עוד דבר, היות והתופעה החלה לאחר טראומה לאיזור, כנראה יש בעיה מבנית, ולכן מומלץ לשקול כירופרטיקה.

Raffael

New member
תוכל לפרט איך כירופרקטיקה יכולה לעזור

לבעיה בכלל ולבעיה מבנית בפרט?

עמיר82

New member
ודאי

אם יש בעיה פיזית - דהיינו, פריקה של הלסת, חוסר איזון - כנראה שדיקור בלבד, ואפילו שיאצו, או טווינה - לא יספיקו כדי להחזיר את הלסת למקום. כירופקרט שיש לו הסמכה ונסיון בטיפול בלסת יוכל לעזור (לדעתי, ומנסיון עבר של מטופלים שעברו טיפולים כאלה). לא תמיד זה עובד, אבל נראה לי שזו האופציה הכי טובה. כמובן שצריך לטפל גם בבעיה המנטלית, באמצעים אחרים.

גילי י

New member
מסכימה ומוסיפה

אפשרות נוספת אמנם לא רפואה משלימה ובכל זאת. מומחה פה ולסת . נשמע שהיתה תזוזה של המפרק והיא שינתה את הסגר של הפה,לפיכך גם בלעיסה שומעים קנקים. מניפולציה של המפרק יכולה לסיים את הבעיה(מכאן ההתאמה של כירופרקט). יש לזכור ,מאידך, שזו נקודת חולשה ומועדת ולהתיחס בעדינות למפרק הזה ,למשל לא ללעוס כל מני פקקים וחפצים קשים כולל מסטיקים גדולים במיוחד ,לא לנסות לפתוח עם השיניים פקקים עקשים וכו'. ברכה והצלחה ורפואה שלמה

Raffael

New member
אני חולק על שניכם. פריקה היא בעיה חמורה,

אקוטית ודורשת פתרון מיידי. לא מדובר בפריקה, אלא בבעיה כרונית. מפרק הלסת הוא בעל מבנה יחודי והוא למעשה מבצע פריקה מסוימת בכל פתיחה טבעית שלו. יכול להיות שהבעיה היא בחוסר יציבות של המפרק ובתנועה לא תקינה שלו, אבל זה לא משהו שהתערבות חד פעמית במניפולציה תוכל לפתור. לגבי העצה לנהוג בעדינות עם המפרק, להמנע מלעיסת מסטיק (גם קטנים), מזון קשה במיוחד, צמיגים, לחיצה חזקה בלסת וכדומה, או עצות טובות ונכונות בכלל ולסובלים מבעיה במפרק בפרט. גם ההפניה למומחה פה ולסת היא במוקומה וכדאי לאבחן את הבעיה באופן מדויק ככל הפשר. לצערי, היכולת של המומחים לעזור בנושא הזה, היא מוגבלת מאוד. פתרון ממשי וחד משמעי לבעיה הזו, אין למיטב ידיעתי.

גילי י

New member
טיפול כירופרקטי

אינו התערבות חד פעמית כלל. או לא חייב להיות. לעיתים זו סטגה מתמשכת שמצריכה הרבה סבלנות והתמדה. מאידך זה טיפול שמניב תגובה מהירה ,גם כשהיא לטווח קצר בהתחלה. יש בטיפול הזה אלמנטים של פריקת מתח, של הזרמת אנרגיה ושל שינוי הדרגתי של מיקום ותנועות. תלוי מקרה. לדעתי בהחלט יש הצדקה לנסות. יום טוב גילי

ינוקא1

New member
אני גם חושב שהכיוון צריך להיות הלחץ

הנפשי. אני הייתי ממליץ כאן על שיאצו וגם הילינג לסוגיו. כנ"ל דמיון מודרך וכדומה.

איציקש8

New member
מטפל עם נסיון תרתי משמע..

היי ערב טוב לך. ראיתי את שאלתך והחלטתי לעזור ולתת לך קצת מנסיוני כמטפל וכמי שסבל מבעיה זו. בדגש על סבל. אז ככה, אפתח ואומר שאני מטפל ברפואה סינית אמנם צעיר אך עם מספיק נסיוןלהבין שפתרונות הקסם שאמרו לך כאן הם קצת בעייתיים. שיאצו \טווינא\ כירופרקטיקה\דיקור ואף רפואה מערבית בצורת רופא פה ולסת הם כולם טובים אך לא מספיקים ללא עבודה עצמית. מצד שני עבודה עצמית לבד גם כן לא מספיקה. ולהגיד לבן אדם שהוא לחוץ וכדאי שיהיה קצת פחות לחוץ זה מבחינתי לא פתרון (בטח לא במדינת ישראל- סיר הלחץ הגדול בעולם). הפתרון הוא שילוב .. כלומר שילוב בין מקצוע מגע (אני מאוד אוהב את הטווינא אך גם שיאצו עושה עבודה נהדרת) לבין טיפולי דיקור שבטיפולים ראשונים יהיה דגש על טיפול מרחוק ולאו דווקא בלסת עצמה ואח"כ שילוב של דיקור במפרק. אבל הדבר הכי חשוב ואני מדגיש הכי חשוב זו העבודה האישית. הסוד טמון בהרפיית הלסת. שמיטה מכוונת של הלסת (נותנת לנו מראה קצת לא מחמיאה אני קורא לו המראה ה"מרייר") ובעצם כך הרפייה שלה. חשוב מאוד לעשות זאת כל היום. בעיקר כשהיא לבד בנהיגה, לומדת, או כל מצב אחר שבו אנשים לא נמצאים מולה (כי זה סתם לא נראה טוב). חשוב מאוד לעשות זאת לפני השינה.. 5-7 דק' לפני השינה פשוט לסגור את הספר\טלוויזיה לשכב במיטה ופשוט להרפות ולשמוט את הלסת לתת לשריר לנוח. כשעושים זאת לאורך זמן אנחנו מתרגלים למצב הזה ופחות נועלים את הלסת במהלך היום בעיקר במצבים שמערבים מתח. נשמע פשוט אך זה נורא קשה בהתחלה, לאט לאט מתרגלים ומתרגלים מלשון תירגול וזה עובד. הניסיון שלי עם סד לילה פשוט העביר את הכאב לצוואר לאחר מספר חודשים כיוון שהמתח לא נעלם אלא פשוט "עובר" לשריר אחר בגוף במקרה שלי היה זה הצוואר ששילם את המחיר. לסיכום: שילוב של תרגילי הרפיית הלסת במהלך היום ובלילה חשוב מאוד!! לפני השינה להיכנס למוד של רוגע והרפיית לסת ובנוסף שילוב לפחות בהתחלה של טיפולימגע\ דיקור עשויים להקל מאוד מאוד. אני בספק אם זה יפתור את הבעיה אך יכול מאוד למזער אותה ולהקל על אורח חייך.. המון המון בהצלחה. ואשמח לענות ולעזור עוד.

nachumis

New member
פורמולות צמחים

טיפלתי פעמים רבות בתופעות שכאלו ואני חושב שלרפואה הסינית יש יכולות מצוינות בדיוק בנושאים האלו.רציתי להוסיף שיש פורמולות צמחי מרפא מצוינות לנושא(לדוגמה-פורמולה הנקראת spzm). אני ממליץ על השילוב של דיקור עם פורמולת צמחים ואז התוצאות יהיו מהירות וישתלבו היטב בחיים העמוסים. רק בריאות-צח נחומי

תודה רבה לכולכם על התגובות המפורטות ../images/Emo140.gif!

אעביר לה את תשובותיכם על מנת שתתחיל בטיפול, עזרתם מאוד!

למעלה