שאלה נפוצה: אני צעיר אחרי צבא יש לי דודים

שאלה נפוצה: אני צעיר אחרי צבא יש לי דודים

בקנדה , והם במצב כלכלי מצויין, האם אני יכול להגר בקלות. במהירות לקנדה? תשובה: לצערי אין לי בשורות. קרוב משפחה בקירבה שאינה בן-זוג, או הורה ילד אינו יכול להיות ספונסר בתהליך הגירה. במסלול הפדרלי זה מעניק 5 או 10 נקודות זכות נוספות. פתוחות בפניך 3 דרכים להגר לקנדה: 1. להמתין עד שתוכל להגר בדרך המקובלת, כלומר אתה צריך לסיים לימודים בישראל, לקבל דיפלומה או תואר, לצבור ניסיון בעבודה ולהגיש בקשת הגירה פרובינציאלית או פדרלית. 2. להתחתן עם תושבת קנדה. 3.לבוא לקנדה כסטודנט, לסיים כאן לימודים לדיפלומה או תואר, ולהישאר לעבוד כדי לצבור ניסיון. בסיום הלימודים קל למצוא תעסוקה ולקבל אישור תושבות. מגבלה: שכ"ל לזרים הוא לא זול, אבל אם יש משפחה תומכת ומספיק כסף זה המסלול הפשוט ביותר. גם אם הקרוב מוכן להעסיק אותך ולנסות לתמוך בבקשה להגירה או לתושבות זמנית על בסיס העסקה אצלו, או הצעת עבודה, אם העבודה אינה מבוססת על דרישות השכלה או מיומנות מקצועית מרשימת מקצועות נתונה ומאד מצומצמת, אי אפשר יהיה לקבל ויזה מתאימה.

אם אני מבין נכון

מה שאתה רומז פה, זה שלזוג שני 35 עם שני ילדים קטנים, שלא יכולו ללמוד אלא רק לעבוד .. אין הרבה סיכוי לעבור ? אני חושב מקריאה שחיפוש עבודה בתחום הפרובינציות המתפתחות בעבודות נידרשות יכול לעבוד ... לא ? אפשרות של "מדריך קהילתי" לקהילות היהודיות בערים הגדולות, קיים גם בקנדה כמו אצל השכנים מדרום ? ושאלה לגבי עו"ד ישראלי שלמד בבריטניה לפני עשור וחצי, זה שווה משהו איך שהוא בקנדה ? תודה !

אגב גם - אחות בקנדה

זה שווה משהו רק כנקודות בתכנית הפדרלית ? היא עצמה יחד עם בעלה pr במונטריאול.

מונטריאול? אני לא מבין צרפתית

ב PR הפדרלי היא מוסיפה לך 5 או 10 נקודות וזהו, בפרובינציאלי של קויבק? אני לא מקור מידע טוב, יכול להיות שהיא יכולה להביא אותך תוך יום, כדאי ללמוד את התוכנית של קויבק כי יש להם כל מיני הקלות, אבל זה בעיקרון אם את רוצה לגור על יד אחותך......

gilad_no

New member
שיילמדו צרפתית

אם הם יודעים צרפתית, ויש להם מקצוע\לימודים, מאוד קל לעבור לקוויבק.

מרסי בוקו ../images/Emo13.gif

אנחנו יותר בעניין של המרחבים הפתוחים של הערבות הגדולות ויותר בשפתו של המשורר ייסט. אחותי ובעלה לומדים צרפתית עכשיו במונטריאול .. ניראית לי שפה מיותרת באופן אישי. תודה !

זה לא מה שאמרתי, להיפך....

מבחינת קלות השגת ה PR יותר קל מי שי לו השכלה מקצועית מאשר לצעיר שרק עכשיו השתחרר. מוכרחים השכלה וניסיון, ובמקרה של קויבק גם קצת צרפתית כדי לקבל ויזת הגירה. לגבי עבודה לא כדאי ממש לבנות על הקהילה היהודית,בטח לא באיזורים עירוניים גדולים כי מספר המשרות קטן,וכמות הישראלים המתמודדת עליהם גדולה, צריך מזל וקשרים, וגם מומחיות ייחודית. לגבי עריכת דין....זהנ מקצוע ייחודי והרישוי מורכב...אני היית שוקל הסבה לעסקים.אף אחד כאן לא נשאר מובטל, לא חסרות משרות והאבטלה כאן היא אבטלה חיכוכית או של מקרים סוצייאליים ולא של מי שרוצה לעבוד. בהצלחה.

למעלה