שאלה נקודתית מעט

שאלה נקודתית מעט

מכיוון שלא הבנתי עדיין את שיקול דעתכם בנושא האיזון שבין שמירת טבע לאיכ"ס אתן נקודה מעניינת ואשמח אם יתפתח לגביה דיון (כמובן שאשמח להשתתפות פעילה של ראשי המפלגה, ולא רק של גולשים עמומים (כמוני)). לא נדרש ידע! נדרשת דעה. ברמת סירין (צפון הארץ) מתכננת חברת החשמל לבנות טורבינות רוח להפקת חשמל "נקי". שיטה זו היא שיטה נקייה ביותר לייצור חשמל שכן לא מתבצעת בה שריפת חומרים וכדו'. מיקום הטורבינות ברמה זו, הכרחי מבחינת משטר הרוחות באזור, ואין שום הגיון למקמן במקום אחר. עם זאת, מיקום הטורבינות המיועד, מהווה מעבר למאות, אלפי, ואפילו עשרות אלפי עופות נודדים הגולשים בדאייה, מידי שנה בדיוק בנתיב זה. יש לשער שהקמת הטורבינות כאן, תהווה סכנה ממשית לכמות אדירה של עופות בר. ח"כי מפלגת הירוקים, אני משער, ידרשו לתת דעתם בכנסת בסוגייה. איכ"ס מול ש"ט? דיון?

אנרגיה מתחדשת ותחנות רוח

מפלגת הירוקים רואה באנרגיה מתחדשת את העתיד, ואנו בהחלט נתרום המון לקידומם. לגבי חברת החשמל אנו נפעל שיצור החשמל יופרט, כפי שראינו בנושא התחנה הפחמית באשדוד בחירות טכנולוגיות של חברת החשמל היא לאו דווקא על פי קרטיונים סביבתיים, ציבוריים או כלכליים. המטרה שלנו שיצור חשמל מטכנולוגיות מתחדשות לא יהיה בידי חברת חשמל אלא היא תחיוב לרכוש את החמשל מהיוצרן לפי מודל כלכלי בהתאם לטכנולוגיה עצמה. ככלל אנו ניתן עדיפות ברור לפעולות לעידוד חיסכון באנרגיה על פני יצור, לפי מה שאני מבין אפשר לחסוך כ20% מצריכת החשמל, ע"י השקעה בתשתית. כמו החלפת מזגנים חסכוניים ושיפור הבידוד וכו' לגבי תחנות הרוח, כאן בדיוק מתבטא היתרון של מפלגת הירוקים במעגל קבלת ההחלטות. אנו יכולים לשאול את השאלות הנכונות, ולא נתרשם מתדמית ירוקה זו או אחרת. שאלות: מה ההספק שהתחנות האלו יתנו? האם יוכלו להחליף תחנה מזהמת? מה הגובה שבהם עפות הציפורים? מה הגבוה של התחנות עצמן? כמו שאנו עושים תמיד אנו נבדק את כל הנתונים ואז נחליט, העיקרון שמנחה אותנו היא הראיה ארוכות התווך. ובמקרה הגרוע ביותר תמיד נשמח להילחם "בתחנות רוח"
תודה, דרור

ציפרים מתות בסתר?

אקילה, האם יש לך מידע בדוק ומהימן על ציפור אחת שנפגעה מטורבינות רוח. הרי הוקמו כבר כמה לנסיון. בברכה הדס שכנאי מזכל המפלגה

חבר'ה, אנחנו כבר אחרי שלב השאלות!

שאלות אלו כפי שאתם משערים כבר נשאלו, ואנשי מקצוע כבר עוסקים בכך זמן רב. אחרי שנבחנו הספקי החשמל וצירי המעבר הקריטיים, הנושא מועמד כיום זה מול זה. דרור, תודה על התשובה המפורטת אבל לצערי היא הייתה רלוונטית יותר, כמה שנים אחורה. כיום, לאחר שכבר ידועים הנתונים (בסה"כ), במה תבחרו? כפי שציינתי, אין כאן צורך בידע אלא בדעה. הייתי יכול לצייר סיטואציה זהה דימיונית ממקום אחר לחלוטין בארץ. מעניינת דעתכם! חוזר שוב על השאלה (לאחר שהנתונים ידועים)- לאחר בדיקה מקיפה בנושא נמצאה רמת סירין כמקום החשוב להקמת טורבינות אלו. סקרי בדיקה שנערכו למטרה זו (בשלבי הבדיקה), העלו שמיקום זה בעייתי מבחינת ציר מעבר חשוב של עופות נודדים. תוצאות הבדיקה והתשובות לשאלות שנשאלו יצרו כאן מצב פרדוקסלי. אם לקחת זאת ל"מקום אחר" אציב מצב היפוטתי, בו יש לכם את כל המידע, ובהחלט ישנה כאן התנגשות (מצב זה לצערי אינו היפוטתי). הדס, אוכל להפנות אותך ישירות לאנשים העוסקים בכך משני הצדדים, אך הם נמצאים כעת בתקופה לחוצה. אקבל מכות אם אייצר להם עבודה נוספת. אשמח להפנות ולהפגיש בינכם בקיץ.

אנשי מקצוע

אקילה שלום גם אני כעת בתקופה לחוצה, לכשתיגמר תקופה זו, אשמח להפגש עם אנשי המקצוע בתחום זה על מנת ללמוד עוד היבטים. באופן עקרוני אני בעד אנרגיה ממקורות מתחדשים תודה הדס

למעלה