שאלה ספצפית לגבי הביוטופ שלי

• פותח הנושא xc
  • פורסם בתאריך

xc

New member
שאלה ספצפית לגבי הביוטופ שלי

אני עושה ביוטופ על "העטלפים בצל הפיקוס" יש לי שתי שאלות א. לא הבנתי אילו יחסי גומלין מקיימים העלטפים עם הפיקוסים. ב. בבית הגידול יש נמלים, אני יודע שהנמלים חיות בסמביוזה הדדית עם הכנימות השנות, בגלל שאלו מייצרות טל דבש המשמש כמזון לנמלים והנמלים מגנות על הכנימות מאויביים שונים. השאלה שלי היא איפה עלי להכניס את הנמלים במארג המזון? איזה צרכנים הם וממה הן ניזונות? תודה מראש לכול העונים.

daywalker

New member
ואי גם אני עושה את הביוטופ הזה

מה השאלות האקולוגיות שלך?

xc

New member
up up

חבר'ה עם מישהו יכול לעזרו אז בבקשה זה דיי דחוף, גם ראיתי שמישהו פה הביא לינק לפורום הביולוגיה של משרד החינוך או משהו כזה. כול עזרה תתקבל בברכה.

razor66

New member
לדעתי

הכנימות הן על תקן טפילים לגבי העץ כי הן מוצצות לו מהלשד. הנמלים מגנות על הכנימות ולכן הן נחשבות גם כטפילות. העניין הוא שהכנימות והנמלים זניחים ביחס לעץ פיקוס ולכן אין להם שום משמעות לגבי העטלפים

Levos

New member
אם זה נושא העבודה שלך

אז אתה לא אמור לדעת מה היחסים של נושאי המחקר העיקריים שלך? אם העטלפים אוכלים פיקוסים (או שעץ הפיקוס אוכל עטלפים - מה שלא סביר) אז אלו יחסי טורף-נטרף. אם העטלפים נחים העץ או ניזונים עליו אז מדובר ביחסי הדדיות. והנמלים שניזונות מטל כנימות יהיו צרכנים שניוניים.

גלעד,../images/Emo80.gif

אם תדפדף קצת אחורה תראה כי נתתי לך הצעות שונות לשאלות אקולוגיות.

daywalker

New member
כן,ראיתי

תודה:) אבל בכול זאת אני מחפש עוד אז עם הוא גם עושה אני לא מוצא פגם בזה שהוא יגיד לי מה השאלות שלו:)

razor66

New member
לדעתי

העטלפים מוצאים מחסה בפיקוס ובתמורה מפרישים צואה ושתן עשירים בחנקן ובגואנין ובמינרלים שונים זאת בעצם סימביוזה

razor66

New member
לדעתי

העטלפים מוצאים מחסה בפיקוס ובתמורה מפרישים צואה ושתן עשירים בחנקן ובגואנין ובמינרלים שונים זאת בעצם סימביוזה

razor66

New member
יש לי תאוריה

הנמלים ששומרות על עץ הפיקוס לא נותנות לנמלים מסוג אחר להתיישב בעץ. לכן זן אחר של נמלים כגון נמלי הקציר לא יוכל להתנחל בעץ. נמלי הקציר יגרמו נזק לעץ ולכן הימצאות הכנימות בעצם יועיל לעץ. זאת אומרת לעץ כדאי להפיק לשד מתוק עבור הכנימות.

למרות שאני את הביוטופ שלי כבר עשי

תי
ניראה מה אני עוד זוכרת... הכנימות ניזונות מהצמח->צרכן ראשוני הנמלים ניזונות מחומר שמייצרות הכנימות -> צרכן משני החיה שניזונה מהנמלים תהיה "צרכן שלישוני" זוכר בלימודי האקולגיה בכיתה יא' לימדו על סוגים שונים של יחסי גומלין?! לאור העובדה שאני לא זוכרת את פירוט השמות של כול יחסי הגומלין הקימים אני מציעה לך לפשפש במחברת ביו'. וקצת הגיון...לעץ הפיקוס יש פירות ומין הסתם העטלפים הם עטלפי פירות שניזונים מפירות הפיקוס, נכון? במקרה הזה צריך לבדוק האים אחד מהם מפיק תועלת או נפגע מין היחסים האלו ועלפי זה לאבחן איזו מערכת יחסי גומלין קיימת בינהם. לפי דעתי זו "הדדיות".

razor66

New member
העטלפים לא אוכלים מפירות הפיקוס

פירות הפיקוס הם רעילים

perrinat

New member
ממש ממש לא../images/Emo70.gif../images/Emo103.gif

הפיקוס הוא לא רעיל, והעטלפים בהחלט אוכלים את פירותיו

razor66

New member
את\ה ראית\ה פעם עטלף אוכל פירות של

פיקוס? לא ניראה לי הגיוני.

perrinat

New member
לא *נראה לך הגיוני../images/Emo35.gif../images/Emo103.gif

וכי למה לא
בתור מי שעשתה ביוטופ של פיקוס- ראה את זה בסמוך ובטוח שהעטלפים כן אוכלים מפרי העץ.....

perrinat

New member
זה בסדר, אני כבר../images/Emo103.gif

בדקתי לעומק.... סמוך על סמוך
גם תאנה זה פיקוס... וזה די אכיל....
דבר ראשון שלומדים על שקמים זה: שפעם היו בת"א הרבה שקמים, והשקמים מוזכרות בתנ"ך אפילו... "והנביא עמוס היה בולס שקמים"

razor66

New member
השתכנעתי

פשוט חשבתי שהפיקוס המדובר זהו פיקוס נוי ושבניגוד לשאר הפיקוסים הפירות שלו לא אכילים. אז למדתי משהו חדש היום. אני חושב שבכזה מיקרה הפיקוס מרוויח את העובדה שהעטלף מפיץ את הזרעים שלו וזה אלמנט נוסף ביחסי הסימביוזה בין העטלף לפיקוס.

2_be

New member
כן

הם ניזונים מפרי הפיקוס, לפחות עטלפי הפרי. אני רואה את זה על הקירות של הביניין שלי ועל החלונות בעונה המתאימה.

למעלה