שאלה (סקר)

SupermanZW

Well-known member
שאלה (סקר)

מה גרם לכם להיות פאגאנים (או ויקאנים, או כל דת פוליתאיסטית) ומתי החלטתם שאתם כאלה? אני דאיסט ונכנסתי לפורום מתוך סקרנות, מעניין אותי לדעת גם מה האספקטים הפראקטיים של הדתות האלו והאם הן באמת גורמות לאדם להרגיש יותר שלם עם עצמו. האם הדבר נובע מחיפוש אחרי האמת או מהתלהבות מהיופי של התרבויות העתיקות?

אני הפכתי להיות פנתאיסט-פגני

בעקבות חיפוש אחר האמת הנכונה בשבילי, שעבר דרך יהדות ו-וויקה. ואכן, היום אני הרבה יותר שלם עם עצמי. אבל אני חושב שזה בגלל שהתבגרתי ולא רק בגלל מציאת הנתיב הדתי המתאים לי. עכשיו תורי לשאול - מהו דאיסט?

SupermanZW

Well-known member
דאיסט

דאיסט הוא מי שמאמין בקיומו של אלוהים (יוצר העולם) אך אינו מייחס לו משמעות דתית או פולחנית כלשהי.

Justin Angel

New member
אני מצטער

אני לא מתכוון לענות על זה. אני לא מכיר אותך, אני לא יודע מי אתה, למה אתה שואל ולמען האמת זה לא נראה רציני. אם אתה באמת ובתמים רוצה ללמוד על פאגאניות, תישאר בפורום ותקרא מה שכותבים\כתבנו\נכתוב, תקרא ספרים ודברים הקשורים בתחום. ברכות זוהרות

ToryMaster

New member
אם אתה כמוני

לא רוצה לענות, בין אם זה כי אתה לא מכיר את האיש וזה אישי לדעתך או שאתה פשוט לא מסוגל להסביר את הסיבה (כמוני) פשוט אל תכתוב כלום, למה להעליב את האיש?

Justin Angel

New member
להעליב?

נימקתי בצורה הגיונית למה אני לא עונה לו. במקום להתעלם ממנו לחלוטין נתתי לו תשובה מנומקת למה אנשים לא עונים לזרים מוחלטים על מה הביא אותם להחלטות הרות-גורל, והצעתי לו דרך חלופית למצוא את הידע והתשובה שביקש. זה היה הדבר המנומס לעושת במקום להתעלם ממנו לחלוטין.

למעלה