שאלה עבור גיסתי

שאלה עבור גיסתי

מבקרת כאן מפורום פוריות. גיסתי (בת 38) הגיעה למסקנה שהנסיך על הסוס הלבן לךא נראה באופק הקרוב ואם היא רוצה להיות אמא, כדאי מאוד שתזדרז ותעשה מעשה. היא מעוניינת להרות מתרומת זרע. הרופא שלה המליץ לה על איכילוב. במה שהספקתי להציץ כאן, ראיתי שגם כאן יש המלצות על הבי"ח הזה. הבעייה היא שזה לא ממש נוח לה להגיע לשם. האם אפשר לקבל מידע על השרון/בילינסון או תל השומר? המלצות, אי-המלצות מנומקות? הרבה תודות.

רומי 3

New member
איכילוב מאד מומלץ!

גם אני הגעתי לשם בגיל 38...וקצת לפני 40 ילדתי את בתי אהובתי... אם את רוצה, את יכולה לפנות אלי במייל.

סביונה

New member
בתי חולים

ראשית, מסרי לגיסתך שבעקרון זה לא משנה באיזה בית חולים מבצעים את ההזרעה. אחרי שמשיגים את התוצאה המיוחלת, ומביטים בצאצא, זה הופך ממש לבלתי רלוונטי. אבל בהחלט אפשר לנסות ולהגיע למקום הנעים יותר והמקצועי יותר. ממה ששמעתי על בילינסון מחברה שטופלה שם, יש שם מין "פטרונות" שכזו - את לא אמורה לשאול יותר מידי שאלות, והמנהל שם לכאורה יודע "הכי טוב" מה טוב בשבילך. הוא גם יבחר לך את התורם מתוך מחשבה שהוא יודע יותר טוב ממך מה טוב לך. על תל השומר שמעתי שזה מתנהל ממש כמו בנק. בלי יותר מידי הסברים. איני יודעת עד כמה זה מדויק, ואני מניחה שיש כאלה שזה מתאים להן יותר ויש כאלה שלא, וכל אחת בוחרת את המקום שמתאים לציפיותיה. בכל מקרה, מסרי לה בהצלחה.

תודה ועוד שאלות

בעצם, אין לנו מושג מה הפרוצדורה מבחינת התורם. האם ניתן לבחור? אם כן, עד כמה ניתן לבחור ובאילו פרמטרים (תכונות פיסיות? מוצא? IQ? ומה עוד?). האם יש אופציה שהילד ידע בעתיד מי התורם? האם כדאי בכלל? ויש את הנושא של יהודי/לא יהודי - מה הסיפור עם זה? כל זה חדש לי -וגם לה -לגמרי ואשמח על כל מידע ו/או הפנייה למידע. ואם יש כאן מישהי עם מידע ממקור ראשון לגבי בילינסון או תה"ש. נכון שאחרי שנקלטים זה כבר לא ממש חשוב, אבל הנסיון שלי (בעיות פריון משני בגיל 41) מראה שיש סיכוי שהיא עלולה להזדקק ליותר ממחזור אחד (הלוואי שלא!), כך שלנוחות יש גם משמעות. שוב תודה.

גליה ש

New member
בלינסון

אני עשיתי בבלינסון הפריה חוץ גופית אחת (אחרי שבע הזרעות בקופ"ח ב"בריאות האשה"). מי שאכן מעט בעייתי שם הוא מנהל בנק הזרע (שכחתי את השם פתאום...) הוא מפחיד כזה קצת ומתחקר אותך כאילו שעדיין שמורה להם הזכות להחליט אם מותר לך או לא, והוא בכלל לא כ"כ נעים. הוא כן שואל לגבי בקשות (מוצא, ומראה חיצוני רק...), אבל באמת יש הרגשה שבסוף הוא יחליט לפי מה שבא לו, וגם כשמבקשים לדעת פרטים לגבי הבחירה הוא לא להוט. א ב ל אני התרשמתי, שאם את באה אליו החלטית וממוקדת (מה שאני לא הייתי) אפשר להסתדר. אני דרך אגב עזבתי כי נכנסתי להריון, לא בגללו... כל היתר (הרופאים והאחיות והמזכירות וכו´...)מאוד בסדר. לגבי המידע הנמסר, כאמור, פרטים חיצוניים (גובה, צבעים, מוצא, עיסוק), ומספר מאוד מצומצם של בדיקות גנטיות שעושים. אין שום אפשרות למפגש עם התורם בארץ (אפשר בזרע מיובא מארה"ב). לפני זה קניתי זרע באסף הרופא שם היו מאוד מאוד נחמדים אבל לא באמת קיבלתי יותר מידע. דווקא על תל השומר שמעתי ששם נושא המידע על התורם הכי מסודר אבל זו כבר עדות שמיעה. בהצלחה גליה

הרמוניה

New member
יש לי חברה שפנתה לאחרונה לתל השומר

אחרי שהיתה בעבר בבלינסון ובאיכילוב.... לדבריה בתל השומר היתה לה הכי הרבה אפשרות "בחירה" שוב-מימדים כמו גובה, צבעים, מוצא וכו´. בארץ אין שום אפשרות לדעת את זהות התורם בעתיד. אפשרות כזו יש רק מתרומה מחו"ל שנעשת היום דרך אסף הרופא. כמו כן גם אם רוצים "זרע גוי"-הדבר אפשרי דרך חו"ל. שיהיה בהצלחה הרמוניה

keren05

New member
ביה"ח תל-השומר-נפלאים

בביה"ח תל-השומר יש מזכירה נפלאה, סבלנית, נעימה וכל מה שצריך כשעוברים תהליך קר ומנוכר. הרופא איתו נפגשתי פעם אחת בלבד נותן לך קטלוג עם יותר מ-40 מועמדים ופירוט של גובה, משקל, הזכלה, צבע עיניים, צבע שיער, סוג שיער מוצא עם פירוט של ארצות של כמה דורות אחורה. נותנים לך זמן להחליט לבד. ויש לך תחושה של שליטה מלאה על הבחירה. מומלץ מכל הבחינות. ב ה צ ל ח ה קרן

מיכל שמ

New member
המלצה על תל השומר!

אני טופלתי בתל השומר אמנם בסופו של דבר הריתי בהפריה חוץ גופית (IVF) אבל לפני כן עברתי שבע הזרעות בתה"ש (ולא נקלטתי בגלל בעיה שלא התגלתה בצילום רחם רגיל). הצוות פשוט מקסים ואת מקבלת רשימה של התורמים עם כל התכונות שצויינו כבר בהודעה של משיהי שהגיבה לפני. ההתיחסות שלהן מאד תומכת ומפרגנת וגם דרכם אפשר ליבא תרומות מחו"ל למי שרוצה אפשרות של זהות האב. המחיר לתרומה מחו"ל "זהה" כמעט למחיר בארץ אך בדולרים זאת אומרת אם בארץ תרומה עולה 400 ש"ח מחו"ל זה 400 דולר. הדבר היחיד שלי הפריע שם הוא חוסר הדיסקרטיות מבחינת המיקום של הישיבה בחדר ההמתנה . יכולות לשבת איתך בהמתנה עוד כמה כמוך שיושבות עם הרשימות ובוחרות תורם או גם זוגות שמשום מה נזקקים לשירותי בנק הזרע או אפילו את נתקלת בגברים שבאים בגלל בעיות לבדיקות שם . באיכילוב לעומת זאת אני יודעת שאין אפשרות בחירה אלא רק שואלים אותך מה את רוצה ובעצם מחליטים על דעת עצמם ואת אפילו לא יודעת מה הם החליטו עבורך אלא רק " שזה מה שמתאים לך". בקיצור שיהיה בהצלחה!!!!! ד"א את ההפריה גם בצעתי בתל השומר וגם שם הצוות היה פשוט מדהים ונקלטתי בהפריה ראשונה ואני אם לתאומות מדהימות

טושטושה

New member
רק לא איכילוב. ניסיתי גם את איכילוב

וגם את תל השומר. באיכילוב יש את ד"ר יעבץ שהוא יהיר ומתנשא ומוד לא נחמד. מאידך - בתל השומר נותנים לך המון כבוד והרבה סבלנות וידע.

סביונה

New member
תלוי מה מחפשים.

3 הרופאים באיכילוב הם נהדרים לדעתי, ואני דווקא לא נתקלתי שם באף אחד שהוא יהיר או לא נחמד. אני מניחה שכ"א וההתרשמות שלו. בסופו של דבר בנק זרע נמצא בבית חולים ולא במרפאה פרטית, ולי היו חשוב שזה יהיה מקום מקצועי ולא כל כך עניין אותי האם הרופא הוא איש שיחה נחמד או לא. אבל שוב, אני מניחה שכל אחת ומה שמתאים לה ומקל עליה.

למעלה