שאלה עבור רונן שרון !!!

popi199

New member
שאלה עבור רונן שרון !!!

מה זאת אומרת לענות את התרנוגולות שהם יטילו יותר ביצים האם אתה מיתכוון שצריך להאיר להם אם תאורה בלילה בכדי שזה יזרז להם את העונה???

כן זאת הייתה הכוונה שלי

גם מוסיפים תנאים נוספים כמו טמפרטורה קבועה שנותן להן הרגשה של עונה אחת ולא שינויים בעונות, אני לא מבין גדול בזה, אבל ידוע לי שיש כל מיני דרכים, בשורה התחתונה תרנגולת כזו חיה כשנתיים שלוש גג ונשחקת בערך בגיל שנתיים, בנורמל תרנגולות חיות הרבה שנים ופשוט מטילות לפי עונות וזה אומר שלפעמים התרנגולות לא יטילו תקופה ארוכה, או שהם הן דוגרות אז גם זה לוקח זמן והן יחזרו להטיל אחרי שהאפרוחים יהיו בוגרים, אז מי שרוצה הטלה קבועה בעצם צריך לענות את התרנגולות בכל מיני צורות, וזה לא משנה מה יספרו המגדלים, אף תרנגולת לא מטילה ביצים כל השנה בצורה טבעית.

popi199

New member
בקשר לתגובתך (-:

קודם כל אחלה גישה תרנגולות מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל ודבר שני אני שמח לבשר שבזאת אני בשלבים אחרונים של המדגרה שאני בונה נישאר לי רק להוסיף עגלה כל שהיא שמזיזה את הביצים ב45 מעלות וזהווווווווו (בקרוב תמונות
)

moshd

New member
עגלה

בזמן הדגירה הנקבה מזיזה את הביצים מה שגורם לחלמון לא להידבק לקליפת הביצה (החלמון הוא מה שהאפרוח ניזון ממנו בזמן שהוא שם) וחשוב מאוד לדמות את המצב הטיבעי בזמן שהביצה במדגרה לפחות 3-4 פעמים ביום לכן אני רוצה להוסיף לאומנת בדיוק את את הדבר המכני הזה מה שיגרום לה להפוך למדגרה אתה יכול ליראות עוד מידע חיוני מאוד באתר של בוריס הוא ממש משקיע יש המון לילמוד ממנו !!! נ.ב אני חבר של POPI199 קוראים לי מוש ואני כתבתי מהשירשור של האומנת (-:

שאלה חוזרת לרונן רק מהסוף להתחלה ..?

ידוע שחם מאוד או לחילופין קר מאוד התרנגולות מפסיקות להטיל ! השאלה שלי היא כפולה,הן מפסיקות כי לא טוב להן? והשאלה השניה היא כאשר מאזנים טמפרטורה במצבים שונים הן ממשיכות להטיל האים זה מישום שטוב להן או רע להן? הרי למדנו שהן מטילות בעונה שהטמפרטורה נוחה! כך או כך גם אצל המגדלים אין יותר מ280 ביצה לשנה דהינו ביצה וחצי ליומים, וגם רק זן אחד הגיע לכמות הזו וזנים אחרים פחות ופחות, לאורך השנים נערך סטטיסטיקה לגבי התרנגולת שאתם קוראים לה ערביה, וכך דור ריאשון 120 ביצה דור שני 100 ביצה וכך 80 ו60 ו45 ירידות שנתיות את זה הסבירו כעינין של גנטיקה,

אני ממש לא יודע לענות לך על השאלות האלו

זה כבר יותר מידי מתקדם בשבילי אני רק יודע שתרנגולת מטילה אכן כאשר העונה נוחה ונעימה ולא כל השנה, מצד שני הן מטילות עכשיו וממש חם עכשיו, מה זה אומר? אני פשוט חושב שבתנאים ששמים אותן מבלבלים אותן שכל הזמן זה זמן ההטלה, ולפי דעתי תרנגולת צריכה מנוחה גם מההטלה, כי להטיל זה די כואב להן.

Martok

New member
כמות הביצים תלויה בזן ובתנאים

תרנגולות מזן לגהורן שהן מטילות מסחריות מטילות בסביבות 300 ביצים לשנה. תרנגולות גזעיות מזנים מסויימים מטילות בסביבות 100 ביצים לשנה. אפשר לראות באתרים מסוימים טבלאות של כמות הטלה ממוצעת לפי זן. אצל שכן שלי שמגדל גם בלאדי וגם לגהורן, הבלאדי מטילות 3-5 ביצים לשבוע לתרנגולת והלגהורן מטילות בקיץ כל יום ביצה. כשנותנים לתרנגולות תנאים טובים של טמפרטורה ואור הן מטילות יותר. צריך לתת בין 14-16 שעות תאורה ליום כדי לקבל הטלה מקסימלית. ביום חם במיוחד הן כמות הביצים אצלי יורדת והשלווים מפסיקים להטיל בכלל. בחורף התרנגולות מטילות פחות, בין השאר בגלל ששעות התאורה יורדות. אם התרנגולות במתח כתוצאה ממעבר מקום או שכלבים הבהילו אותן, הן מטילות פחות או שמפסיקות להטיל בכלל. כלומר אם תתן תנאים טובים, תקבל יותר ביצים. זה לא עינוי התרנגולות, בדיוק להיפך. אוכל טוב משפיע גם על כמות ההטלה וגם על איכות הביצים. כאשר קיבלתי את התרנגולות שלי, הביצים בימים הראשונים היו דיי דומות לביצי תנובה מבחינת טעם. לאחר מספר ימים טעם הביצים השתפר להפליא וצבע החלמון הפך לכתום. גם כמות הביצים עלתה ממוצע של 2-3 ליום (מ6 מטילות) ל 4-5. זה נכון שבלולים מסחריים עושים כל מיני תרגילים נוספים שהם ממש התעללות כדי לסחוט עוד ביצים ולהאריך את תקופת ההטלה. אבל בגדול, ככל שתתן תנאים טובים יותר, התרנגולות יטילו יותר.

אני לא דיברתי על תנאים טובים

אני דיברתי על גרימת הטלה מוגברת כאשר זה לא טבעי לתרנגולת, ברור שאם יש תנאים טובים יש יותר הטלה, אבל אני לא חושב שבלולים תעשייתים יש תנאים טובים, ביחוד שתרנגולת כזו אחרי שנתיים כבר גמורה, וכמות ההטלה שלה בהחלט לא נשארת נורמלי אפילו יחסית לתרנגולות שמטילות פחות.

למעלה