שאלה: עד כמה זה חוקי בכלל

דרור 914

New member
שאלה: עד כמה זה חוקי בכלל

להחזיק ולגדל חיות מחמד אקזוטיות כמו נחשים, איגואנות, סלמנדרות, תוכים נדירים וכו' וכו' נידמה לי שיש חוקים נגד הברחת חיות כאלה למדינה - מישהו מימכם טרח לברר את המקור של חיית המחמד שברשותכם? האם היא גודלה בבית גידול לשם מסחר או שאחת מ-10 שניצודו במלאזיה המיזרחית הצליחה להגיע לטרריום שלכם. אני גם חובב של חיות כאלה אבל אני שואל את עצמי האם לא עדיף היה להשאירן בטבע?!

כמה דברים

רוב הזוחלים שנמכרים בארץ יובאו כחוק, ישנם מקרים של חיות מוברחות אבל הם מעטים יחסית. לא כל החיות שמותרות למסחר מקורן הוא בחוות גידול יש חיות שמותר לאסוף מהטבע בעזרת אישורים מיוחדים וגם לייצא אותם לכל מני מדינות. יש הרבה חיות שמגיעות ממלזיה שאם לא היו מגיעות לשוק חיות המחמד הן היו מהוות מזון למישהו ועורן היה נמכר, ויש הרבה מינים כאלו. באופן כללי כן עדיף להשאיר אותן בטבע אבל שוק חיות המחמד הוא לא הגורם העיקרי לפגיעה בזוחלים בטבע, הרס סביבה וגורמים כאלו משפיעים הרבה יותר מאשר איסוף לצרכי שוק חיות המחמד. בנוגע לחיות אחרות כמו קופים ותוכים אין לי מידע. כמות הזוחלים שמגיעים מהטבע היא יחסית נמוכה וברגע שנראה שיש פגיעה באוכלוסיה שבטבע יבוא החיה בדרך כלל מופסק על ידי אמנת CITES שאחראית על הסחר בבעלי חיים.

דרור 914

New member
יונתן היקר

בשם הסדר הטוב א. איך אתה יודע שרוב הזוחלים שנימכרים בארץ יובאו כחוק?ראיתה תעודות יבוא? אישורים של משרד המסחר או משרד החקלאות? ב. זה שבמדינות זרות(רובן עולם שלישי) מותר לאסוף חיות ולמכור או ליצא אותן לא עושה את זה לטוב או בסדר (גם את הדודו היה מותר לצוד לאוכל ואיפה הוא עכשיו?) ג. אם אדם אחד צד את חיית המחמד לשם מכירתה זה לא אומר שאדם אחר לא צד לשם אוכל, זה רק אומר ששני אנשים צדים יותר חיות. ד. אתה צודק במה שאמרת לגבי הרס הסביבה כגורם המשפיע על היכחדות הזוחלים, ועלפי אותו ההיגיון יש לנו עסק אם אדם שצד למחיה אדם שצד למכירה ואדם שנוהג על בולדוזר! ה. כמו שאתה בוודאי יודע אמנת CITES אוליי חלה על כולם אבל אינה מיושמת במדינות העולם השלישי. לסיכומו של עיניין הביקוש (אנחנו) מכתיב את ההיצע עד שלא יהיה יותר

הסברים

א. מי שאחראי על מסחר בזוחלים זה רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים, הם אלו שאחראים על מתן אישורי יבוא, אישורי מכירה ואישורי החזקה. ב. קודם כל אני בספק אם היה מותר לצוד את הדודו פשוט לאף אחד לא היה איכפת ולא הייתה שום מודעות לנושא. ג. זה שמישהו במדינת עולם שלישי רוצה למכור נחשים שיש אצלו במדינה לארה"ב לא ממש יעזור לו כי ארה"ב חתומים על אמנת CITES ולכן כל הזוחלים שנכנסים לארה"ב הם בפיקוח CITES והם גם מפקחים על המסחר בין רוב המדינות. ציד למטרות מזון הוא באמת לא גורם שמהווה הפרעה משמעותית לזוחלים ברוב המקומות בעולם, ציד שמטרתו אספקת עורות הוא הגורם המשמעותי שגורם להידלדלות או הכחדה של אוכלוסיות זוחלים במקומות שונים, מבחינת נושא הציד. אמנת CITES אחראית על המסחר בבעלי חיים או חלקי בעלי חיים שזה כולל גם עורות והם אלו שקובעים את המכסות שלפיהן עובדים ציידים במדינות עולם שלישי (וכן תמיד יש עבריינים, אבל זה בכל דבר). ה. איך הייתה מיישם את אמנת CITES במדינות עולם שלישי? האמנה אחראית על המסחר אתה לא יכול למכור או לקנות ללא אישורים מCITES אז אתה לא ממש צודק בנוגע לחוסר השפעתה במדינות עולם שלישי. CITES תקפה רק לגבי מדינות שחתמו עליה ואין לה אחריות על כל מדינות העולם, אבל עם מישהו רוצה למכור בעלי חיים מעיראק לדוגמא לארה"ב הוא לא יוכל ואם הוא ירצה לייבא מארה"ב לעיראק אני גם לא חושב שהוא יוכל. בשנים האחרונות מרבים בכל העולם מספר רב של מיני זוחלים במטרה לספק זוחלים בריאים יותר ולהמעיט את הפגיעה בטבע.

naja

New member
שאלה יפה.

בקשר לחוק-כל מין נמצא במצב שונה בטבע ולכן יש את "סייטס" שקובעים במה מותר ובמה אסור לסחור. אני כמעט ולא נתקל בארץ בנחשים שמקורם מהטבע ואני יודע שכל הנחשים שלי הגיעו מריבוי בשבי, אחרת לא הייתי מכניס אותם לאוסף. אני גם בעד להשאיר חיות בטבע ולכן אני מעודד ריבוי של בע"ח אקזוטיים אצל מגדלים, כדי שיהיו בע"ח שנדע בוודאות שמקומם בשבי.

דרור 914

New member
מה אני - מגדל מן השורה צריך לשאול

או איזה מיסמך אוכל לבקש לראות (מן המוכר)כדי שאוכל לוודא שהחיה מגיעה מבית גידול מוכר ולא הוצאה מן הטבע?

naja

New member
זה בעייתי.

אני בד"כ בודק מי שלח את המשלוח לארץ ואז אני יודע עם מי יש לי עסק, אבל אני לא בטוח שהיבואנים מוכנים לספר לכל אחד. שיטה יותר קלה-לקנות נחשים שנולדו בארץ- אמנם המבחר מצומצם אבל אז אין את הדילמה. ולשאלה- כיצד יודעים אם חיה שהגיעה מחו"ל היא אכן ילידת שבי-מי שמבין קצת בתחום יכול לזהות ללא כל קושי(לפי טפילים, צלקות, התנהגות וסוג החיה) ומי שמבין ומכיר טיפה יותר אז יכול גם לפי הסוחר ששלח את החיה לארץ.

yair lotan

New member
חיות בר

א. הברחות באופן כללי זה לא חוקי וכמובן שיש חוק נגד זה. ב. הרוב הגדול של החיות האקזוטיות בארץ הן חיות שנולדו בשבי ( בד"כ, מספר דורות בשבי ), ויובאו לארץ בצורה חוקית. ג. מגדל רציני יעדיף לגדל חיה שנולדה בשבי וימנע לקנות חיות שנתפסו בטבע או חיות שאין הוא יודע את מקורן. ד. כל אדם בארץ, המגדל מספר מסויים של חיות ( נדמה לי 4 ומעלה ) אשר מקורן הטבעי אינו בארץ צריך אישור החזקה מרשות שמורות הטבע. ( החזקת חיות ארץ ישראליות כמובן אסורה ). אין ספק שחיות בר מקומן בטבע ( הן בד"כ גם לא ישרדו בשבי ) אך השורה התחתונה היא שרוב החיות כלל לא נתפסו בטבע. יאיר.

obb

New member
תראה,בנחשים אני לא הכי מבין אבל ...

אני גידלתי ומגדל חיות אקזוטיות משהו כמו דיסקוסים ודגים מיוחדים,תוכים,עכשיו נחשים. אז בתור מגדל אני תמיד מעדיף חיה שנולדה בשבי כי כך אתה מקבל חיה איכותית ותאריך חיים ופחות תסבול וכתוצאה מכך אני יענה יותר לראות אותה,להחזיק אותה וכו.. שאין ברירה קונים גם חיות מהטבע כמו דגי מים מלוחים שאין להשיג מריבוי בשבי,משתדלים לקנות מאנשים שיודעים שעובדים באישורים והחיות נתפסו בדרכים שלא פוגעות בסיסה (כמו תפיסת דגים בעזרת ציאניד).

1צחי

New member
כמו

שכתבו אחרים מרבית הזוחלים הנימכרים בארץ מקורם ביבוא חוקי,ומאחר ויש רק שני יבואנים כאלו בארץ אז המעקב הוא קל יחסית. המקור השני לקניית זוחל הוא מגדל שהצליח להרבות בעצמו וגם כאן השוק יחסית קטן ואנשים מכירים אחד את השני או לפחות יש להם מכרים משותפים. לגבי קופים בעבר היה מותר להחזיק קופים באופן פרטי אך מזה זמן רב הדבר אסור((לפחות 20 שנה)וכאן הרשות בהחלט מפקחת. לגבי תוכים הבעיה יותר קשה מבחינת הברחותואני לא מכיר את הנושא מספיק מקרוב.

למעלה