שאלה - עוגת קומות

חצרונית

New member
שאלה - עוגת קומות../images/Emo15.gif

טוב, הצלחתן להדביק אותי בחידק (נראה אם נצליח) לבתי יש יום הולדת בעוד שבועיים, ואני רוצה להכין עוגה בשתי קומות,לא מסובכת, כאשר הקומה התחתונה תהיה ורודה והעליונה תשאר לבנה ועליה יהיו פרחים ורודים מחותכנים. ועכשיו לאחר ההקדמה מגיעה השאלה האם צריכה להיות תכונה מסויימת לעוגה התחתונה כדי להחזיק עליה את העוגה העליונה, מבחינת יציבות, ואם אפשר עוד שאלה, אם התבנית התחתונה בקוטר 26 או 28 באיזה קוטר צריכה להיות התבנית הקטנה, כדי שהכל יהיה בפרופורציות יפות
 

net the jet

New member
תשובות...

העוגה התחתונה צריכה להיות יציבה מספיק להחזיק את העליונה. את שתי העוגות את עוטפת בנפרד, ואני מניחה את העוגה העליונה על קרטון מצופה נייר כסף בקוטר של העוגה העליונה ( בדיוק ! ) כך גם קל להעביר אותה על גבי התחתונה וגם קל לפרוס, כעוגה נפרדת. תלוי בגודל העוגה העליונה ובכובד שלה, אם זו עוגה גדולה יחסית, אז רצוי להכניס שיפודים עבים לעוגה התחתונה על מנת לתת תמיכה לעחיונה ( שלא תשקע ) עוד משהו חשוב, לצפות את התחתונה יום קודם, ולתת לה זמן יבוש, ואז תהיה תמיכה טובה יותר. אחיר שאת שמה את השניה, את סוגרת באיזה צורה שאת רוצה, ואז "מחברת" בין שתיהן. לגבי גודל...בין 4-6 ס"מ בין עוגה לעוגה זה יפה, למשל- 26-22 או 24-20...
 

חצרונית

New member
נטע תודה על התשובות המהירות../images/Emo24.gif

הכינוי מתאים לך לא כל כך הבנתי באיזו דרך אני מוסיפה שיפודים לעוגה התחתונה אהבתי את הרעיון להניח קרטון מתחת לעוגה העליונה, תודה
 

net the jet

New member
תראי פה בקישור...זה אמנם עקומות

אבל רואים את השיפודים התומכים גם פה...
 

brownie65

New member
לדעתי מספיק להניח קרטון מתחת

לעוגה העליונה. אם העוגה לא רכה מדי, מספיק להמתין מספר שעות שציפוי הRFM יתייבש ויתקשה מעט ואז להניח מעל את העוגה השניה. עשיתי כך מספר פעמים (אפילו ללא קרטון) והעוגה לא קרסה ולא נסדקה כלל! עוגת השוקולד של נטע, למשל, מתאימה לקומות ללא שום תמיכה. מנסיון!
 

tsoff

New member
אני לא שמה קרטון באמצע

זה ניראה לי מבעס בחיתוך לאכילה שיש שם משהו לא אכיל בשתי קומות מספיק להניח עוגה על עוגה מהניסיון שלי זה לא שקע אף פעם תלוי גם בגודל וכובד העוגות כמובן.
 

חצרונית

New member
תודה בנות

אני בטוח אציק לכן עוד כאשר אני אתחיל לעבוד, זו תהיה עוגה ראשונה מלבד עוגה מצויירת בסדנא
 

t a l talim

New member
צופיה, למה מבעס?

ההפך- לטעמי זה אפילו נח יותר לפריסה. מבחינת יציבות- אם לא מדובר בעוגות גדולות וכבדות מידי, והעוגה התחתונה יציבה, צופתה בשכבת בצק עבה מספיק והונחה לייבוש לפני העמסת העוגה הבאה- בד"כ לא חייבים את התמיכה. (אני, לעומת זאת- תמיד שמה)
 

brownie65

New member
לא, אין צורך

מניחים את העוגה (העליונה) על קרטון בקוטר העוגה וכך מניחים אותה על הקומה התחתונה. כך, אם רוצים להפריד בין הקומות למשל בשלב חיתוך העוגה, פשוט מרימים את הקומה העליונה עם הקרטון שמתחתה.
 

brownie65

New member
לא, הוא צריך להיות בדיוק בקוטר

העוגה העליונה, אפילו הקוטר ללא ציפוי.
 

בטי ב ם

New member
../images/Emo62.gifעוגת קומות--->טיפ

בעוגת קומות חשוב מאוד לדאוג שהעוגה העליונה לא תהיה כבדה מידי. קרה לי, שהכנתי עוגת קומות, שבה העוגה התחתונה היתה עוגת שוקולד כלשהי והעוגה העליונה היתה עוגת שחיתויות שכללה חומרים רבים והיתה כבדה עוד לפני שציפיתי אותה בבצק סוכר. כמה שעות לאחר הרכבת העוגה, העוגה התחתונה קרסה
 
למעלה