שאלה/ עזרה

liorm3

New member
שאלה/ עזרה

אני יוצא ביום שני הקרוב יחד עם המשלחת בבית הספר לפולין, רציתי לדעת מה צריך לקחת , יותר נכון איזה ציוד לקחת איתי לפולין? תודה לכל העוזרים.

תעשה חיפוש בטאגליינס

הכי טוב.יש שם בדיוק את מה שאה צריך. בנוגע לכסף, עדיף שתיקח לפולין דולרים בשטרות של 50 (כמובן כמה שאתה רוצה),יותר נוח להחליף אותם לזלוטי מאשר להתחיל לדבר עם הפולנים ולהתעסק עם שטרות גדולים בנוגע לעודף וכו. אם אתה צריך עזרה בקשר למשהו מסויים תשאל, אעזור בכיף! בהצלחה במסע!

Gal isr

New member
ההמלצה שלי היא כן להמיר משהו כמו

150 ש"ח ל 100 זלוטי כבר בארץ. החמש ד' תור בנתב"ג לפני הדיוטי פרי יחסוך די הרבה תור כשכל המשלחת הולכת לקנטור (Change באנגלית) כדי להמיר כסף שם.

irashady

New member
מה פתאום

אצלנו אף אחד לא המיר בארץ... בפולין כולם המירו... יש בכל מקום צ'ינג'רים... גם אין כ"כ הרבה זמן חופשי לקנות... אז כשיש זמן אז נותנים להמיר את הכסף... דמט 5 שעות חופשיות בכיכר של קראקוב אחרי יום שלם של הליכה רגלית...

Gal isr

New member
אצלכם

5 שעות? אנחנו קיבלנו שעתיים וחצי בלחץ..
והקב"ט אישר לנו להשתמש בשני Cantorים סך הכל, ככה שכל השכבה נתקעה חצי שעה לפחות שם. לנו היה זמן חופשי בערב הראשון (ארוחת ערב של שעה בערך באיזה קניון בווארשה), בקראקוב ועוד פעמיים לפני זה (שוב, אוכל ושטויות).

irashady

New member
כןןןן

זה היה ביום שבת... והלכנו כל היום ברגל בגלל מי ששמר שבת...סתם יום רגלי בקראקוב אז בסוף הגענו לכיכר.. יום חם בטירוף... כולנו מותשים... אמרו לנו שיש לנו שלוש שעות להסתובב... אוקיי טחנו את כל הכיכר בקראקוב.. את כל החנויות... הגעתי גמורה מעייפות לנקודת מפגש.... אומרים לנו שיש לנו עוד שעתיים... נשכבתי על הרפה עם אמפי 3 של חברה שלי ולא זזתי משם... ודיי הרבה ילים עשו את אותו הדבר.... לנו היה זמן חופשי רק בקראקוב ביום הרביעי ובזאקופנה - יום לפני שחזרנו

אז ככה..

קודם כול לא היית אמור לקבל מבי"ס שלך רשימת ציוד??? טוב לא משנה..אז ככה: בגדים הרבה בגדים(ס'תכל על מזג אוויר) דגל!!!!(אין כמו להיכנס ל:יער לופוחבה/טרבלינקה/מדאניק/אושוויץ.) צעיף...רצוי בחום רב! נרות נשמה..לפחות 10 גפרורים אם אתה מתכוון לקחת מצלמה אז ברור שאת כל הדברים הנלווים.. אוכל..קופסאות שימורים חטיפים(חטיפי TO GO ממולצים בחום) אם אתה לוקח פלא' אז מטען ואם אתה לוקח כרטיס חיוג תיקח שניים למרות שזה לא ממש קשור ממליצה על ספר תהילים קטן..אף פעם הוא לא מזיק עט/כלי כתיבה..תמיד עוזר בשעת הצורך שקיות חימום...לפי המזג אוויר כסף רצוי להביא בין 150~250 דולר..ולהחליפ רק בפולין לא חסר איפה! אם אתה רוצה לקנות דברים בדיוטי-פרי אז אתה יכול בשקלים/דולרים..ככה שלזה תיקח כסף בנפרד. וזהו לא עולים עוד דברים...אני יבדוק אם יש לי את רשימת הציוד שלנו על המחשב אני יעלה אותה לפה..

למעלה