שאלה.עלי גפן משומרים במלח

שאלה.עלי גפן משומרים במלח

ערב טוב.
שאלה מה אתם עושים עם עלי גפן משומרים במלח?
שוטפים רק?
לא שוטפים?
שוטפים עם מים חמים?
תודה
 

TCHM

New member
ככה...

בעקרון אין צורך לשטוף אבל אם רוצים למזער את השפעת מליחות
מי הכבישה יש להניח בקערה עם מים פושרים לחצי שעה, לסנן,
להפריד ולהניח על מגבת לספיגת שאריות המים.

 
טעם הלוואי מפריע לי מאוד ואני שוטפת כמה פעמים.

מפרידה את העלים ומניחה בקערה גדולה. שוטפת מתחת לברז תוך הזזת העלים מצד לצד כך שכל עלה יישטף. משרה במים לכמה דקות וחוזרת על התהליך כמה פעמים.
לפעמים מוסיפה גם מיץ לימון ומשרה בו את העלים בשטיפה האחרונה.
האמת שכבר כמעט לא קונה עלים משומרים. באביב כשיש שפע עלים צעירים מקפיאה כמה קופסאות פלסטיק מלאות עלים (בדרך כלל 100 עלים לכל קופסה) והמלאי מספיק לי עד העונה הבאה.
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה מתכוון לעלים בצנצנת הזכוכית?

לשטוף היטב
 

TCHM

New member
הבנת המוצר - בעלי גפן משומרים יש רק - מים, מלח, מלח לימון..

מלח כחומר משמר, חומצת לימון לשמירה על צבע עלי הגפן.
אין חומרי שימור אחרים.
מה שניתן לשטוף אם רוצים הוא את מי המלח בלבד.
 

yair_bar

New member
מנהל
בצנצנות שאני קונה יש חומר צהוב כלשהו

מכיר? מניח שזה משהו שקשור לשימור.
&nbsp
פעם הכנתי בלי לשטוף וזו הייתה טעות גדולה
 

TCHM

New member
זאת הפרשת פיגמנט מהעלים לנוזל...

לשטוף או לא זה גם ענין של במה (רוטב) מבשלים את העלים הממולאים,
אם משתמשים למשל בעלים פרוסים כתוספת למנה כמו סלט או מאכל
אחר ורוצים לשלוט במליחות צריך לשטוף.
 
גם אני נתקלתי באבקה הצהובה הזו.

אני לא יודעת אם זה מה שגורם לטעם לוואי. היתה תקופה שייבאו עלי גפן באריזת וואקום ולא בצנצנות ושם לא היו חומרי שימור וגם לא האבקה המדוברת.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני עכשיו נזכר שפעם קניתי בדוכן בקניון מכשיר מיוחד

לגלגול עלי גפן.
&nbsp
הוא לא היה יותר מדי נוח לשימוש, אבל יצאו ממנו עלי גפן דקים ודי אחידים.
&nbsp
בחיי שאין לי מושג איפה הוא - בטח נתתי אותו למישהו באחד ממעברי הדירות.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה