שאלה על אבטחת טיולים

getbuck

New member
שאלה על אבטחת טיולים

אהלן, אני חייל משוחרר שחושב להתחיל לעסוק באבטחת טיולים (אולי בשילוב עזרה ראשונה, הבנתי שמאבטחים בלבד לא מפנים כל כך לעבודות), איך לדעתכם כדאי לבחור באיזה חברה לעבוד? כמו כן איזה טיפים אתם יכולים לתת לי, מה אני צריך לברר מראש? ומה הזכויות שאמורות להיות לי? ובכללי האם יש לעבודה כזאת איזשהם יתרונות / חסרונות בולטים? כמה קל יהיה לשלב אותה עם עבודה אחרת, כמו מלצרות למשל? תודה!

getbuck

New member
כמה שאלות לדוגמא

האם על מטווח בנשק קראבין אני אמור לשלם או שזה לא חוקי? האם על קורס עזרה ראשונה אני גם צריך לשלם או שגם זה לא חוקי וצריך להיות בחינם על חשבון החברה?

getbuck

New member
מה זאת אומרת אסור??

אתה יכול לפרט יותר? בשתי חברות שביררתי כבר, אני אטצרך לשלם מכספי על מטווח בנשק ועל קורס עזרה ראשונה, לגורמים נפרדים שכביכול אינם קשורים לחברה...

avi1976

New member
אסור לחייב אותך בתשלום עבור כך

אנא הסתכל בשרשורים האחרים...

getbuck

New member
בכל זאת לא הבנתי..

אולי תוכל להסביר? הרי אם אני עושה באמת את ההכשרה של המע"ר ואת המטווח על חשבון המעסיק וכעבור יומיים מחליט לא לעבוד עם המעסיק, בעצם עליתי לו כסף... אז אולי זה כן לגיטימי באופן מסויים... לא??

dobhy46

New member
אני אסביר לך

איש יקר , החברה שולחת אותך לערוך קורס מער? או מתווך לקרבין? החברה אמורה לשלם על זה .ולא מי שמופנה לקורס או למתווך. אז הם מחתימים אותך על התחייבות לעבוד שנה ואם לא תסיים שנה של עבודה תצתרך לשלם להם כנס כל שהוא. הבנת??????????????????????????

getbuck

New member
זהו שאין אצלם התחייבות...!

ובחברות שכן יש התחייבות.... אני לא בטוח איך זה עובד בקטע של אבטחת טיולים... הרי אם אני נפצע או משהו ולא יכול לעשות מסלולים לתקופה מסויימת, או סתם המועדים של הטיול לא נוחים לי....

avi1976

New member
מי שמחליט זה בית הדין לעבודה

המעסיקים יכולים לתבוע אותך אם גרמת להם נזק מוצדק... וכמובן שאם הם קובעים ניכוי בחוזה והוא הגיוני אז העובדים יכולים לתבוע את הנזק הפוך. אבל רק בית הדין לעבודה מחליט על כך! ולא אף אחד אחר... בית הדין יחליט ב99% מהמקרים שאסור לנכות מהעובדים ויטיל על המעסיק לשלם לטובת העובד את נזקו של המעסיק פלוס הוצאות משפט. מעסיק לא יכול לנכות לך קנס שרירותית! יש להבהיר למעסיקים שיש 3 זרועות במדינה הזאת (המבצעת, המחוקקת והשופטת) והמעסיקים לא שייכים לאחת הזרועות האלה (לא שוטרים, לא מחוקקים, לא אוכפים את החוק ולא שופטים!!!) בכל מקרה צריך להתייעץ במומחה לדיני עבודה וניתן לפנות לארגון מאבטחי ישראל לשם כך.

למעלה