שאלה על אבטלה, הריון ודמי לידה

שאלה על אבטלה, הריון ודמי לידה

שלום, יש לי שאלה לגבי הנוהל של דמי לידה. אני פוטרתי לפני 5 ימים מחברה עקב קיצוצים. פיטרו אותי מהיום להיום, וכיוון שלפי החוק חייבים חודעה של חודשיים מראש, ישלמו לי את המשכורת וכל התשלומים הדרושים עוד חודשיים. במקביל, אני ובעלי עושים מאמצים להביא ילד לעולם. שאלה היא: אם יתברר שאני בהריון במהלך של חודשיים האלה, האם אני אהיה זכאית לדמי לידה? אני מודעת לעובדה שלמרות החוק האוסר אפליה, יתכן שלא אמצא עבודה חדשה בתקופת הריון. האם תקופת אבטלה שבה אני אמורה לקבל דמי אבטלה ולשלם דמי ביטוח לאומי תיחשב תקופת עבודה לצורך זכאות בדמי לידה (15 חודשים מתוך 22 חודשים אחרונים)?

haimra

New member
פני לפורום דיני ביטוח בוינט ותעני

על ידי עו"ד הבקיאה בנושא,מפני שהעו"ד שענה תשובות כאן כנראה פרש בשיא. הנה הכתובת לפורום http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-883-18067,00.html

just married1

New member
אגב, אם אתם בטיפולי פוריות

למיטב ידיעתי יש חוק שאומר שחייבים לתת לך התראה על פיטורים של 5 חודשים.

בוליבון

New member
../images/Emo41.gif היי...../images/Emo88.gif

בכדי להיות זכאית לדמי לידה את צריכה לעמוד בשני תנאים : 1. יום קובע : יום הפסקת עבודה בהיותך בהריון 2. 10 חודשי ביטוח מתוך 14 או 15 מתוך 22 חודשים כשהספירה נעשית מהיום הקובע הנ"ל ואז תהיי זכאית ל- 84 יום או- 6 חודשי ביטוח מתוך 14 חודשים ואז תהיי זכאית למחצית הימים וזה 42 יום . עכשיו- מכיוון שאת עוד לא בהריון אין לך יום קובע מאחר ונותקו יחסי עובד ומעביד . גם אם תעבדי בעבודה אחרת אחרי שתיכנסי להריון ,ברגע שיספרו את ה- 10 מתוך 14 או 15 מתוך 22 חודשים שקדמו ליום הקובע ( שיהיה לך כבר בעבודה אחרת בע"ה ...) אז החודשים שעבדת במקום הקודם יוכלו גם הם להיכלל... זה בנוגע לביטוח לאומי! בנמוגע ל- האם זה חוקי בכלל מה שהם עשו ..הייתי מבררת אצל עו"ד או בהסתדרות... בהצלחה

למעלה