תקראי את ההודעות בשירשור הנוכחי..
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=145102397 בקישור הזה שנמצא בשירשור הנוכחי-אדגיש את המילים שיעזרו לך להבין את טענותיי. <אני חושבת שהמשורר התכוון למזון מתועש. וזה כאמור לא מומלץ- מכיל הרבה מאוד נתרן וזרחן שיפריעו לספגית מינרלים אחרים. בנוסף יש אסכולה רחבה שאומרת שמזון מתועש גורם לשחיקת ויטמינים וימנרלים חיוניים בגוף.
א ב ץ נמצא במגוון מזונות, כמותו רבה מאוד ב ב ש ר וביצים ולאחר מכן באגוזים וזרעים שונים. ה ח ו מ צ ה ה פ י ט י ת ש נ מ צ א ת א כ ן ע ל ו ל ה ל ה פ רי ע , אבל רק שכמותה רבה מאוד. קשה מאוד לדעת מה גבר על מה וכמה נספג וכמה לא. ע"פד"ר אודי בר, נוטים לייחס לצמחונים וטבעוניים מחסורים בבי 12,
אולם, בפועל נראה שרמות אבץ נמוכות יותר אצל צמחונים וטבעוניים ולאוו דווקא בי 12. אני באופן אישי לא קראתי עבודות על מחסורים באבץ אצל צמחוניים לעומת אוכלי בשר (אבל, היי לא קראתי את כל המחקרים בעולם ), יתרה מזאת אני רואה לא מעט אוכלי בשר עם רמות אבץ מדוללות. אם את רוצה לאכול אגוזים\זרעים\דגנים שונים ולהסתמך על עליהם כמקור לאבץ את יכולה לעשות כמה דברים, לחמם את האגוזים\זרעים מעט (הם מכילים 75% שומן ולכן לא מומלץ לקלות באופן ממושך, כדי שהשמן לא יתחמצן), במקביל לאכול לידם מזונות אשר עשירים בויטמין סי (קיווי, גמבה, מלון ועוד..), ויטמין סי עוזר לספיגת המינרלים בגוף. להרחיק מזונות שיתחרו על ספיגת האבץ, זו משימה בלתי אפשרית כי יש הכל מהכל במיוחד בתזונה צמחונית\טבעונית. מה שכן אפשר לעשות:
השריית האגוזים\זרעים\דגנים\קיטניות במים באופן ממושך, הנבטה לאחר מכן אם אפשרי או לא= יגרום לבזבוז החומצה הפיטית ולצמצומה להקפיד לאכול סויה מותססת כגון מיסו, טמפה וכו'..> ועוד קישור:
http://www.foodsdictionary.co.il/Articles/130 הדגשה:
<נבטי הקטניות מכילים כמות גדולה פי עשרות אחוזים של ויטמינים. פולי סויה לאחר הנבטה מכילים גם ויטמין C. לאחר ההנבטה חלבון הקטניות מפורק לחומצות אמינו, כך שהן הופכות לקלות הרבה יותר לעיכול > בקשר לויטמינים כימיים (שלא מהווים חלק טבעי במזון)-זו בעייה רצינית בעודף ויטמינים-כי אין בעייה של עודף ויטמינים במזון טבעי. [ז"א-מכיוון שאין לנו ידע מספיק מה חסר לנו מבחינת ויטמינים ומינרלים-לא נוכל לפתור את הבעייה לא בלקיחת ויטמינים בודדים ולא בלקיחת מולטי ויטמינים-ועד שנספיק בכלל ללמוד את כל הנושא כנדרש כבר יכריעו אותנו לפני זה החוסרים הנ"ל]. לאומניבורים יש את המערכת השלטונית שמממנת את כל המערכות הרפואיות ומסבירה ומטפלת באזרחים כנדרש-לעומת זאת,לצמחונים אין כמעט מי שיסביר להם ויטפל בהם כנדרש-ולכן מוטלת על
המיעוט הצמחוני המשימה לתקוף ולהסביר את העניין בצורה
יותר מקצועית ולא 'חובבנית'.