שאלה על אויר קר לריאות

ido al

New member
שאלה על אויר קר לריאות

שלום עליכם, האם קיים משהו שמגן מפני אויר קר ברכיבה (אולי איזה מסנן בד), ואינו תרופה להרחבת סינפונות ? תודה, עדו (אסמטי שחשב שהוא כבר לא, עד שהתחיל לרכב)

RONBIKE

New member
כדאי להפנות שאלה כזו לרופא .

האם ביכלל מותר לאסמתי לרכב ? או לאיזה דרגה של רכיבה ? ואם אפשר לרכב ניתן אוליי להשתמש בכיסוי צמר לפנים זה יתן יותר אויר חם .

רֶשֶף

New member
מה זה "אם מותר לאסטמטי לרכב"? ../images/Emo46.gif

אם הוא יכול לרכב, שירכב כמה שיותר. בתור ילד הייתי אסטמטי ומעבר לאסטמה האלרגית היתה לי גם "אסטמה של מאמץ". כל מאמץ פיזי כמו ריצה של 50 מטר או סחיבת משאות כבדים היה גורם לי לקוצר נשימה מיידי. כנראה הצבא חישל אותי
בסביבות גיל 20 זה דעך אצלי. ביום שישי האחרון טיפסתי את הגלבוע בפעם השניה. זה משהו שבתור ילד יכולתי רק לחלום עליו. צריך לברר מה גורם אצלך להתקפים ולקוצר הנשימה (בתור "אסטמטי מטופל" אתה אמור לדעת את זה) ומה מידת החריפות של ההתקפים אצלך. אם זו אסטמה אלרגית/עונתית/פסיכוסומטית, אני לא משוכנע שיש הרבה מה לעשות מעבר לשימוש במרחיבי סינפונות (או מסיכת גז
) אם זו "אסטמה של מאמץ" אתה צריך להקפיד לרכב עד סף המאמץ שלך ולאט לאט בסבלנות רבה (זה יכול לקחת גם מספר שנים) להגביה אותו. ניתן לאמן את הריאות ולהגיע לשיפור משמעותי שיאפשר לך לעסוק בפעילות ספורטיבית על אף האסטמה. אל תתייאש ואל תאבד תקווה.

natyh

New member
הפיתרון

מטפחת כמו של התאילנדים על הפה והצואר . לבודד מאוויר קר . חולי אסטמה פשוט מתקררים מהר ומחלימים לאט . פיתרון נוסף : הספורט המתאים יותר : הוא ספורט שעובד על פלג גוף עליון : לדוגמה חתירה בקייקים , הרבה עבודה על כפיפות מרפקים , וכפיפות בטן , כלומר להשקיע יותר זמן בספורט שעובד על שרירי חזה ורכיבה במינון נמוך יותר . בכלל אני ממליץ צמצם למינימום רכיבה בשעות או מקומות קרים . טיפולים תרופתיים : תרופה להרחבת סימפונות רק בטיפול רופא אלרגולוג שימצא את הבעיה הספציפית למה אתה רגיש או אלרגי בדיוק , וגם אז תשתמש במינון המינמלי , קיימות תופעות לוואי תמיד . מקוה שעזרתי נתי

למעלה