שאלה על אומנויות לחימה

שאלה על אומנויות לחימה

שלום רב תהיתי האם מישהו מכיר מונחון אומנויות לחימה, קרי תרגום של מונחים ובעיקר של שמות אומנויות לחימה שונות (כולל פלגים) מאנגלית לעברית. לצערי, רק מקורות מקוונים יוכלו לעזור לי כרגע. לדוגמה, את הביטוי Asian martial arts תרגמתי כאומנויות לחימה מזרחיות, ואילו את הביטוי Kodokan judo נאלצתי לתרגם כג´ודו קודוקאני. במידה וקיימים תרגומים "נכונים" יותר, אני אשמח להשתמש בהם.

Boojie

New member
אז גרומיט נתן בסוף את המאמר הזה לך?

בוגד עלוב... בכלופן, אמנויות לחימה מזרחיות נשמע נכון, ולעניות דעתי זה ג´ודו קודוקאן. אני לא מכירה ספציפית אסכולות של ג´ודו, אבל אני מכירה קראטה (ושניהם יפאנים), ובג´ודו רוב האסכולות מסתיימות ב"קאן" שפירושו משהו כמו "מועדון" (יעני, המועדון של מי ששמו מופיע בהתחלה). אני מניחה שזה הכלל גם לגבי השם המסוים הזה. חיפוש בגוגל מעלה המון דפים עם המילה "קודוקאן", אני מניחה שבאחד מהם יש גם הסבר במה מדובר. ומילון יש לי, אבל רק לועזי. מצטערת.

תשמעי...

מתרגמים מתחילים לא יכולים להיות בררניים. העורך נותן, אני מתרגם...

Boojie

New member
זעפתי על העורך, לא עליך.

וכבר נזפתי בו קשות על הפרת ההבטחה הזאת...

למה, את רצית לתרגם את הזוועה הזאת?

הכל אומנויות לחימה פילוסופיות (אף פעם לא הבנתי מה הבעיה לעשות מה שאינדי עשה, ופשוט לקנות רובה) ופמיניזם. כל המאמר מדבר על בחורות מסכנות שעשו להם רע ולכן הן צריכות ללמוד איך לעשות לגברים את המוות, באופן מילולי לחלוטין... אה, הבנתי למה רצית את המאמר הזה. רחמי על העורך, זה אני שנדנדתי לו...

Boojie

New member
בדיוק.

גרומיט אמר לי, "מאמר על אמנויות לחימה במד"ב". אמרתי, "מגניב". אמר לי, "את או גיא מבינים משהו בזה?". אמרתי, "מה, אתה עושה צחוק? כמובן שכן - אני התאמנתי בקראטה והתעניינתי בנושא, גיא התאמן שנים בטאי קוון דו ואחר כך שנים בנינג´יצו, עם קצת קונג פו בדרך" (אגב, סריקה מהירה של מדף הספרים שלי מגלה את הספרים הבאים: "אמנויות הלחימה של המזרח הרחוק", "קראטה: דרך חיים", "Best Karate 5", "Tai Chi", "Chinese Gung-Fu" ועוד כמה שבלי ספק שכחתי). אמר לי, "יופי, אני רק צריך לקבל אישור מהסופרת". אחרי כמה ימים, אני רואה את השאלה שלך כאן...

אה, לא נורא.

גם לי הייתה תקופה אפלה בעברי בה עסקתי באומנויות לחימה. האמת שחוץ משמות וכמה מונחים, לא צריך הרבה ידע מוקדם... אל אני יכול לשלוח לך את המאמר והתרגום שלי לבדיקה עד שגרומיט ישלח לי את ההערות.

למעלה