שאלה על אופן חיבור המיני פייבר בוקס, והתייעצות קטנה

roger2014

New member
שאלה על אופן חיבור המיני פייבר בוקס, והתייעצות קטנה

שלום רב,

אנו מרחיבים את המרתף שלנו בבית, והוא הופך להיות יחידת מגורים.
מדובר כמובן בקומה נוספת ואינטגרלית כחלק מהבית, רק עם דלתות הרמטיות על מנת לתת תחושת פרטיות לבני הסטודנט. בכל אופן, מה שחשוב לדעת: כל הקומה מחוברת לכל התשתיות הקיימות בבית.

לנו יש (בבית) את הטריפל של הוט עם ממיר פייבר בוקס בסלון, שגם משתמש כראוטר.

בסופו של דבר, אני צריך שיהיה אינטרנט בכל קומת המגורים החדשה עליה עומלים כעת, ושיהיה ניתן להתחבר אל הציוד שיותקן בצורה קווית - על מנת לנצל כמה שיותר מה-100 מגה בית שיש לנו בתשתית ובספק.
הסיבה: הברנש שיתגורר שם עובד עם תוכנות און-ליין מאוד כבדות, לכן הצורך בחיבור קווי...כבר עשינו ניסויים - ובחיבור אלחוטי הן מקרטעות.

אז-
שוחחתי עם התמיכה הטכנית של הוט, והפיתרון שהם הביאו לי הוא התקנת ממיר מיני פייבר בוקס. (דרך אגב: יש לנו כבר מיני פייבר בוקס אחד בבית, בממ"ד).
חשוב לציין: "במרתף הישן" (טרם השיפוץ והרחבתו) - הייתה נקודת טלוויזיה, ואפילו לזמן מה חיברנו שם ממיר ישן של HOT...כלומר, אני מניח שאפשר ליישם את הפתרון שהוט הציעו - הרי במיני פייבר יש רכיב שנקרא MOCA שנועד להעברת רשת על תשתית קואקסיאלי.

אם אני מבין נכון: כבל הרשת יתחבר ישירות מהמיני פייבר למחשב הנייד.
לנו בבית יש תשתית וספק במהירות 100 מ"ב, האם יש סיבה שבחיבור ישיר למיני פייבר בוקס, המהירות תפחת? או שמא המהירות צריכה להיות זהה כמו שמתחברים לראוטר הראשי?

לסיכום:
מדובר בקומה צנועה יחסית - 2 חדרים קטנים (סלון ומטבח מחוברים + חדר שינה נפרד). בערך 45 מ"ר הכל ביחד, אם ניכנס לפרטים, למרות שזה לא כה קריטי.

ממה שהבנתי, המטרה שלי היא שהמיני פייבר בוקס (שמשתמש גם כראוטר, ואז "תפסתי 2 ציפורים במכה אחת") יישב בסלון במרתף, בנקודה שהיא בדיוק מרכז הקומה, ויפיץ אינטרנט לכל היחידה הקטנה (בתור ראוטר), וחוץ מזה - ישמש גם כציוד קצה, אליו יהיה ניתן להתחבר בכבל רשת RG45 ישירות מהלפטופ כדי לנצל את כל מהירות האינטרנט שיש בבית - הרי ידוע, שכאשר מתחברים בצורה אלחוטית, מהירות הגלישה נפגמת מאוד ויורדת בצורה משעותית.

האם על כל 2 דרישות אלה (ראוטר להתחברות יומיומית של סמארטפונים, מחשבים של אורחים וכ'ו + אופציה להתחברות ישירה בצורה קווית מהלפטופ כדי לנצל בצורה מקסימלית את ה100 מ"ב )- המיני פייבר, עונה?

תודה רבה מראש על כל תגובה!

rafid1

Active member
מנהל
תגובה (כיוון שונה)

העבר בתעלת תקשורת קיימת כבל רשת CAT5E בין הקומות, ותעזוב את הפתרונות של הוט. שים בנקודת הקצה נתב כAP ואתה מסודר עם או בלי הוט...
&nbsp
וגם - המהירות תהיה גיגה....
http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm
&nbsp

roger2014

New member
האם אוכל לחבר שם גם ראוטר?

הכוונה שלך בנקודת הקצה לשים AP בדמות ראוטר?
&nbsp
ולמה לא מיני פייבר בוקס, אם בכל מקרה הכוונה להתקין בסלון ממיר וטלוויזיה

&nbsp
תודה רבה על התגובה.

rafid1

Active member
מנהל
לא צריך שם נתב, מספיק מתג

המצב התקין הוא - נתב יחיד לחיבור אינטרנט יחיד. הAP הוא מין מתג קווי ואלחוטי. הוראות בפרק האחרון במדריך.
הסברתי למה הפייבר פחות טוב - זה חיבור פחות איכותי ופחות מהיר פי 10 ברשת הפנימית שלך. אבל אם אין ברירה, ברור שאפשרי... כל ההבדל הוא שימוש בכבל קואקס בביצועים נחותים. מחר תרצה חיבור של 200M לאינטרנט ולא תוכל לקבל גם את הביצועים האילו למטה.

rafid1

Active member
מנהל
נב: השימוש בנתב למטה הוא רק לטובת ניצול היכולת האלחוטית שלו

אם אתה לא זקוק שם לWIFI - גם מתג פשוט יספיק.

roger2014

New member
תודה רבה על תגובתך, שנית

בנוגע לאינטרנט האלחוטי, אני מעדיף שכן יהיה שם, להתחברות מהסמארטפון, בנוסף כאשר אורחים מגיעים.
&nbsp
האם המיני פייבר יכול לשמש גם כראוטר בקומה למטה?
&nbsp
בנוגע למהירות: עשיתי כרגע ניסוי והתחברתי בצורה קווית מן הלפטןפ למיני פייבר הקיים אצלי בבית - ובבדיקת DownSpeed, קיבלתי 91 מ"ב מתוך 100, שזה אכן מספק אותי.
&nbsp
לגבי Upload - פחות קריטי.
&nbsp
תודה על הכל :

למעלה