שאלה על אורז בסמטי -לבן , בתפריט ?

oritta17

New member
שאלה על אורז בסמטי -לבן , בתפריט ?

בתפריט שקיבלתי מהדייטנית -לסוכרת,רשום כתוספת למנה העיקרית,3 כפות אורז - בסמטי לבן.
לי נראה מאוד מוזר להוסיף אורז לבן ,כתוספת למנה העיקרית,
כי הרי כול הערך התזונתי של האורז נמצא בקליפתו ,אז מדוע הוא מופיע כאורז בסמטי לבן,ללא הקליפה,בתפריט של חולי הסוכרת ?
מישהו אולי יודע להסביר ,אם יש תועלת באכילת אורז בסמטי לבן?
 

נירובי1

New member
תזהרי קצת ביעוץ של דיאטניות. לי היו שני ניסיונות בעבר ואכזבה

היא מילה עדינה לתאר את תוצאת היעוץ שלהן
&nbsp
יש היום אינטרנט, אפשר למצוא הרבה מידע ואפשר להתיעץ באתרים שונים. קצת שכל ישר.
ולגבי האורז - הוא בעיקר מורכב מפחמימות פשוטות (שמהר מאד הופכות בגוף לסוכר, שזה לא בדיוק הכי בריא לסוכרתיים)
 

תומר

Member
תגובה

מזונות מעובדים עם מדד גליקמי מעל 54 אינם מומלצים אין צורך בדיאטנית הכל קיים באינטרנט מזון צריך להיות טבעי ומלא ולא לבן ומעובד
 
הפעם הדייטנית צודקת..

לפני שאסביר, מי שלא יכול לאכול בארוחה 3 כפות אורז או תפוחי אדמה, צריך טיפול תרופתי או אינסולין..

לגבי האורז אורז סופח לתוכו ארסן, אורז מלא סופח בקליפתו את הארסן.. היא עוד סיבה לאכול אורז לבן לא מלא. האינטרנט מלא בכתבות על כך, היא אחת טובה..
https://paleo.co.il/paleoblog/articles/index/identifier/arsenic/
 

oritta17

New member
השאלה היא, האם עדיין נותר ערך בריאותי באורז הלבן?

אטו שזה סתם אכילת פחמימות ללא תועלת ?
 
אוגני לא אורגני, זאת לא הבעיה - רק הארסן

והמלא יותר גרוע מהרגיל..
בלי קשר איפה מגדלים אורז אורגני?
בניצת הדובדבן מוכרים אורז אורגני.. אני טיפה סקפטי לגבי ה"אורגני"
 

oritta17

New member
אגב ,יש לזכור שהכול תלוי במינון,,

3 כפות אורז פעם אחת בשבוע כתוספת,לירקות מוקפצים, זה מה שהמליצו לי ,
וזו כמות קטנה,כך שלא יגרם נזק גדול,אם בכלל.
בשאר הימים קינואה ,או כוסמת או בורגול ,עם ירקות מוקפצים,והכול בסדר.
 

אבו זקן

New member
ארסן

הארסן שבאורז מגיע מהאדמה, כך שאורז אורגני לא טוב יותר מאורז "רגיל" מבחינה זאת. רוב הארסן מתרכז בקליפה, כך שאורז מלא יותר גרוע מבחינה זאת.
 

oritta17

New member
באופן כללי זה נכון, אבל יש לזכור,כי האורז מגיע לא רק מסין ,,

אורז מגדלים גם בהודו, בארצות הברית , באוסטרליה ,באפריקה ,
וגם בפורטוגל ספרד ובעוד מדינות בדרום -אירופה.
כלומר ,האורז הוא דגן שגידלו משתרע על הרבה שטחים ובהרבה ארצות,
כך שלא בכולם קיים הארסן המזיק.
 

אבו זקן

New member
כן, אלא ש...

אני התייחסתי לטענה שלך לפיה "אם ככה רק אורז מלא אורגני -ללא ריסוס ,זה בסדר". מהטענה הזאת אפשר להבין כאילו המקור של הארסן באורז הוא בריסוס, ולא היא.

ובאותו הקשר, אפשר להפחית את כמות הארסן שמגיע הלקיבה אם משרים את האורז לפני הבישול (וכמובן שופכים את מי ההשריה). החיסרון הוא שיחד עם הארסן מפסידים עוד כמה מינרלים וויטמינים שיש באורז.
 
למעלה