שאלה על איגואנה...

LoStGiRl

New member
שאלה על איגואנה...

היי, אני רוצה לקנות איגואנה.. אנני יודעת מה לקנות (אף פעם לא היה לי זוחל) מין הסתם, יש הרבה סוגים ואין לי מושג מה הסוג שיתאים לי. בקיצור, מה אתם חושבים שכדאי לי לקנות? (אני מתכוונת להחזיק אותה בחדר שלי, ועוד יש לי חתול- האם זה יזיק לאיגואנה?) פרט לזה, אני מניחה שאני צריכה לקנות גם אקווריום וכל מיני אביזרים וכו'.כמה הכל אמור לעלות? כמה שנים איגואנה חיה? וכמה איגואנה עולה? תודה מראש, לירון.

naja

New member
איגואנות.

שלום לירון. האיגואנות שבד"כ רואים בחנויות ואצל מגדלים בארץ הן האיגואנות הירוקות, שלדעתי לא ממש מתאימות כחיות מחמד, בטח לא למגדל מתחיל. הן יותר מידי אגרסיביות, ברחניות ודורשות הרבה מקום יחסית ללטאות אחרות. אם את רוצה זוחל אך מעדיפה לטאה על פני נחש, אני מציע לך להתעניין בשממיות מנומרות(חפשי בפורום, היו כמה שירשורים בנושא) בחרדון מזוקן לטאה סודנית, חומט לשון כחולה. הלטאות האלה קלות יותר לגידול ואחזקה. קחי בחשבון שחתול וזוחלים זה לא הולך ביחד ואם את מביאה זוחל הביתה תוודאי שבשום פנים ואופן לחתול לא תהיה גישה אליו. אין לי יותר מידי ניסיון עם גידול הלטאות שהמלצתי לך עליהן וגם לא מצאתי דפי מידע טובים אז אני אשאיר לשאר חברי הפורום להשלים את התשובות לשאלות שלך.

Liron Samuels

New member
כן, אני.

אני מסכים לגמרי עם אסף. איגואנות הן לא קלות לגידול כמו שרוב האנשים חושבים (וכמו שכל חנויות חיות המחמד אומרות). צריך לתת לאיגואנה תפריט מגוון של כל מיני ירקות ותאורת UVB וויטמינים. בנוסף, זכרי שהאיגואנה יכולה להגיע לגודל של כ2 מטר! אני גם מציע שתשקלי לטאה אחרת, לאופרד גקו היא בחירה מצויינת. :) נקודה למחשבה - מאות (אם לא אלפי) איגואנות נמכרות בארץ כל שנה. כמה איגואנות בוגרות ראית?

למעלה