שאלה על אידוי ירקות

שאלה על אידוי ירקות

טוב, לא יעזור כלום, כמה שאני לא אנסה, אני לא מצליחה לאכול ירקות טריים בלי לחטוף כאבי בטן אחר כך. לכן החלטתי להתחיל לאדות ירקות. השאלה שלי היא האם אפשר לאדות גם ירקות שבדר"כ אוכלים טריים לחלוטין כמו חסה, מלפפון, עגבניה וכו'?
 

hungrywombat

New member
../images/Emo45.gif לחסה ומללפון שעושים אצלנו בטיקאוי הסיני

(אני מבקשת בלי MSG) החסה זה העלים הקטנים שבאמצע (יוצא קצת כמוכרוב) והמלפפונים בלי גרעינים עגבניה לא עושה לך ממש רע בבטן?
 
אני לפעמים אוכלת

מאכלים שמתובלים ברסק עגבניות (תבשילים) וזה לא עושה לי בעיות מיוחדות. רק כאשר העגבניה היא טריה (כמו כל ירק טרי אחר בעצם...)
 

hungrywombat

New member
אז זהו שרסק עשוי בבישול וזה בטח מנטרל משהו

כי באידוי הבישול ממש קצר. האמת שעגבניה מאודית סתם ככה לא נשמע טעים אבל יש מקומות שעושים עגבניה ממולאת בסיר אידוי שזה נשמע יותר טעים...
 
אני אף פעם לא אוכלת עגבניה סתם ככה ../images/Emo13.gif

אלא בדר"כ כחלק מסלט או סנדוויץ'. הכוונה הייתה, האם כמו שאני אוכלת סלט ירקות טריים (והורגת את הקיבה..) האם אפשר גם לאכול סלט ירקות מאודים. בדיוק כמו סלט ירקות טריים, רק שהם יהיו מאודים..
 

cwen

New member
תנסי, מה יש לך להפסיד?

מה שבטוח הולך מעולה באידוי - תפוחי אדמה, גזר, ברוקולי, כרובית, בצל. אני יודעת שפלפלים אפשר לקלות, אז אולי זה ילך גם באידוי. מעולם לא ניסיתי. אני יודעת שיש כאלה שמבשלים כרוב, גם מכינים ממנו מרק, אז גם לזה סיכוי להצליח. גם חסה יש שמבשלים, אז שווה לנסות. ראיתי כמה מתכונים עם בישול מאוד קצר של חסה. מלפפונים - אני בספק. הם עושים לך כאבי בטן גם כשהם מקולפים? נבטים - ניסית? הם מאוד קלים לעיכול. אולי הם לא יעשו כאב בטן? (אני מדברת על נבטים כמו ברוקולי, צנונית אלפלפה...)
 
לא ניסיתי נבטים כאלה

אולי באמת אנסה לאדות ירקות נוספים. גם לא ניסיתי לאכול מלפפון בלי הקליפה, אבל בכל אופן, כל ירק חי ולא רק מלפפון עושה לי כאבי בטן. העניין הוא שאני כבר המון זמן סובלת מחוסר ברזל, בכל פעם כשאני עושה בדיקת דם ומגלה מחסור בברזל, במקביל לנטילת התוסף אני מנסה לחזור לאכול ירקות חיים בשביל הברזל אבל כל פעם מחדש נתקפת בכאבי בטן, כך שאני כבר ממש לא יודעת מה לעשות.. אולי באמת האידוי יהיה פתרון..
 

cwen

New member
תוסיפי פטרוזיליה לאוכל

לא נראה לי שהבישול שלה הורס את הברזל. למשל מרק שיש בו הרבה פטרוזיליה (קצוצה כמובן, לא להוציא את העלים אחרי הבישול) יתן מנה יפה של ברזל בארוחה. גם אורז אפשר לבשל עם פטרוזיליה. זה בכלל ירק נהדר שנותן המון טעם ועשיר מאוד בברזל וחומרים מזינים אחרים.
 
תודה

גם פטרוזיליה אכלתי עד עכשיו טריה. לא ידעתי שאפשר לבשל אותה ושעדיין ישאר ברזל.
 

cwen

New member
לאיפה הוא ילך?

כל עוד זה לא בישול במים שבסופו את שופכת את המים, לא אמורה להיות בעיה.
 
למה כואבת לך הבטן

בכל פעם שאת אוכלת ירק חיי? (הנטורופתית שבי חייבת לשאול) אם אדע אולי אוכל לעזור לך ...
 
פשוט קיבה רגישה

בדיוק כמו שדבש גם כן עושה לי כאבי בטן עזים (טוב, ירקות הרבה פחות מזה, דבש זה בכלל קטלני אצלי) וגם אבוקדו (כנ"ל), הקיבה שלי לא בנויה לעכל מזון חי. בעבר אמנם עשיתי בדיקת גסטרו ונמצא שיש לי דלקת קלה בתריסריון, אבל לא נראה לי שזאת סיבה שתהיה לי בעיה עם ירקות חיים.
 
זו כן סיבה

אבל ניתן לריפוי, דלקת בתרסריון עלולה להתפתח אם לא מקבלת טיפול. על רגל אחת: תעשירי את המזון שלך במלא ירקות כתומים (בטטה, גזר, דלעת, עדשים כתומים, את יכולה לעשות מרק כתום) תוסיפי שיבולת שועל כדייסה- לפי טעמך האישי גריסי פניניה גם מועלים מאוד נסי להיגמל מקפה (אני יודעת שזה קשה, אבל קפאין מגרה ריריות) עברי לתה צמחים (עדיפות לקמומיל) טוב מאוד שאת צמחונית, כי חלבונים מן החיי זה דיי חייב לרדת במצבי דלקת. מרגרינה\שמנים מוקשים- גם לא מומלץ זרעי פשתן טחונים או מושרים במים לכל הלילה יעשו לך טוב אגוזי מלך את יכולה להוסיף לתוך הדייסה אלו המלצות כלליות מאוד, לא מהוות איזה ש הוא טיפול רפואי, אבל מקום טוב להתחיל לשקם איתו את הקיבה\תריסריון בריאות
 
תודה

אני לא שותה קפה בכלל, ושותה רק תה צמחים (באמת בדר"כ קמומיל). כנ"ל לגבי מרגרינה, לא משתמשת בכלל. אגוזי מלך לפעמים הם בעצמם עושים לי כאבי בטן, בין אם אני מוסיפה אותם לסלט ובין אם אוכלת "לבד".
 
לאן נעלמה התגובה שלי לתגובה הזאת?

בכל אופן, קפה אני לא שותה בכלל, באמת שותה רק תה צמחים. גם לא צורכת מרגרינה. תודה
 
אופס..

דברים מוזרים מתרחשים היום בתפוז
 
יש לי שאלה נוספת בעניין

בעבר (כאשר גיליתי את הדלקת בתריסריון) באותה תקופה הייתי באמת בטיפול נטורופתי וכשהתגלתה הדלקת, הנטורופתית המליצה לי להמנע ממאכלים חומציים. לאחרונה, בגלל המחסור בברזל אני מוצאת את עצמי צורכת יותר מאכלים חומציים (למשל שותה את הברזל עם מיץ תפוזים) בגלל הויטמין C. רוב המאכלים שיש בהם ויטמין C הם חומציים. אז השאלה היא איך בכל זאת אעזור לספיגה של הברזל אם אני לא יכולה לאכול מאכלים חומציים?
 
למעלה