שאלה על איחוד פוליסות ומעבר סוכן

sobremesa

New member
שאלה על איחוד פוליסות ומעבר סוכן

בשלוש שנים האחרונות עברתי 3 מקומות עבודה שונים, כל מקום עבודה עובד מן הסתם עם סוכנות ביטוח אחרת. אין לי אפשרות כשכיר לבחור סוכן ביטוח אחד לכל החיים ולחייב את המעסיק שלי להפריש דרכו? מעבר סוכנים כל שנה גרם לי לבלאגן שלם בתיק בגלל אינטרסים אישיים של כל סוכן וסוכן. אני מתאר לעצמי שזה מקרה שכיח אבל באמת שנמאס לי. בנוסף, באחד מהמעברים החלטתי לפתוח פוליסות ב"כלל" במקום הפוליסות הקיימות שלי ב"פניקס", סוכן ביטוח אחד טוען שניתן לחלוטין לסגור את הפוליסות בפנקיס ולבצע העברת הכספים שיש לי שם לפוליסות החדשות בכלל, סוכן אחר (הנוכחי שלי) טוען שאין דבר כזה ושאני נשאר עם הפוליסה הזו לכל החיים. מי צודק?

balkanyi

New member
תשובות

בוקר טוב לך 1. כל עוד זה פוליסה ממעסיק הוא יכול לחייב אותך לעבוד עם סוכן מסויים , אך ניתן בהחלט לעבוד עם סוכן אחר , מהסיבה הפשוטה שהמעסיק יפריש בין כה וכה את מה שעליו להפריש וזה לא חשוב מי הסוכן ובאיזה חברה . ברוב המקרים , הסיבה שעדיף לך לעבוד עם הסוכן היא הנחה בדמי ניהול , הטבות בגין היותך חלק מקולקטיב מסויים . 2. לשמור אמונים לסוכן זה כמו ללשמור אמונים למכולת , שנים אתה קונה שם ובטוח שזה שליש חינם עד שהרשת גודלת ומגלה שסל המוצרים שרכשת זהה במכירו לסופר אחר .אזי, אין כל סיבה לשמור אמונים לסוכן אחד כי אתה לא יודע מאיפה זה יבוא לך . 3. שמור על האינטרס שלך ,כלומר , דמי ניהול נמוכים , תשואה גבוהה באופן יחסי , חברה שיודעת לנהל את הכספים שלה ,כלל היא בהחלט בחירה לא רעה (ולא אני לא עובד של כלל - כבר לא ) . 4.ניתן להעביר פוליסות רק במידה ואתה מעביר מתוכנית הונית לתוכנית הונית ומתוכנית קיצבתית לתוכנית קיצבתית , אז נכון שאין דבר כזה הוני היום אבל ההרכב של הפוליסה חייב להיות זהה כדי שזה לא יחשב פדיון עם כל הצער שבדבר (35% מס וכו') . 5.אל תחפש מי צודק , תחפש מה יכול לשרת את האינטרסים שלך . לסיכום , דבר עם מעסיקך ושאל אותו האם יש לו התנגדות שתעבוד עם הסוכן שלך , תבדוק תוכניות המתאימות לך (מצב בריאותי , מצב משפחתי , אחוז החיסכון , הרכב ההשקעות בפוליסה\קרן ) , אל תהסס להיפגש עם מספר סוכנים ואל תבוא בגישה שלילית לפגישה . בהצלחה ויום טוב.

assaf el

New member
תגובה

סעיף 20 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים(קופות גמל) העניק לעובד לבחור את התוכנית הפנסיונית אך אין התייחסות לעניין הסוכן ועפ"י חוו"ד בנושא אכן המעסיק קובע מי סוכן הביטוח/מנהל ההסדר ואתה מחוייב לעבוד עם סוכן זה. כיום ניתן לנייד כספים מקופת גמל אחת לשנייה,כנ"ל קרן השתלמות ,כנ"ל קרן פנסיה-לגבי תוכניות ביטוח - החל מאוקטובר 2008 וינואר 2009 בחלוקה לשני מועדים יהיה ניתן לנייד כספים בין כל התוכניות (גם מקרן השתלמותך לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים לקצבה) כיום-יש הנחיות כיצד ניתן להעביר ביטוח מנהלים הוני מחברה לחברה כולל התייחסות לסכומי הריסק בפוליסה,אך כמעט והמעבר לא מתבצע. אני מציע לך להמתין לאחר שיאושרו תקנות הניוד - ההנחיות יהיו ברורות והכסף יעבור בקלות. יש היום מספיק כלים ומידע לבצע בדיקה ובחינה של התוכניות וסוכן הביטוח ישמש יותר בצד התפעולי לביצוע ההסדר והעברת חוו"ד על הבחירה. כמובן תהיה לך האפשרות לבחון לפני כן להיכן להעביר בהתאם לביצועים בשוק ההון ,דמי ניהול,עלויות הביטוח ,שירות ועוד. בהצלחה!!

למעלה