שאלה על אישה וחוקי הכניסה

brose

New member
שאלה על אישה וחוקי הכניסה

לבית הקברות (חלילה לא עלינו). למיטב הבנתי, כאשר אישה נמצאת בנידה חל עלייה איסור להיכנס לבית הקברות, לאחר שעלתי את זה בפני חברה שבאה מבית דתי, היא הסבירה לי שלאישה מותר להיכנס לבית הקברות כאשר היא בנידה, רק שדבר זה לא מומלץ, וזאת מהסיבה (משונה מאוד לדעתי) שאישה בזמן נידה רגישה לשדים ורוחות הנמצאים בבית הקברות(?!?)... כמו כן, נאמר לי שאישה בהריון, ואישה בשנה הראשונה של נישואייה אינה יכולה להיכנס לבית הקברות. הייתי מאוד רוצה לעשות סדר בדברים ולהבין מהי שטות ומהי אמת... כך שאוכל למלא את מצוות האבלים מבלי לחטוא בדרך כלשהי. כמו כן, שאלה נוספת... האם אישה בנידה יכולה להדליק נרות ולקרוא ספר תהילים?

brose

New member
מדוע אינך עונה על השאלה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

דבר זה מאוד חשוב לי... אני מאוד אשמח לתשובה.

עיכוב במתן תשובה........

אינו בא חלילה מזלזול בשואל, נהפוך הוא, דוקא מכיון שאיני רוצה "לשלוף" מהמותן תשובה שאינה ראויה, אני לוקח איתי "שיעורי בית". אז אנא, העזרו בסבלנות, והבינו ששאלה שלא קיבלה מענה מידי - תקבל את המענה, לאחר עיון או התיעצות. ולגופה של שאלה. אין לנשים להכנס לבית הקברות בימי המחזור, ביום זיכרון - בהקמת מצבה (של קרוב משפחה שמתאבלין אליו) - ובימי הסליחות, ניתן להקל. בימי הטהרה - 7 ימים שלאחר סיום המחזור - טרם הטבילה במקווה, ניתן להקל ולהכנס לבית הקברות אף ללויה או לאזכרה של מי שאינו בן משפחה. מנהג ירושלים שנשים אינן משתתפות בהלויה כלל. מותר לאשה בימי המחזור לקרוא תהילים, נהגו שלא לקרוא תהילים בלילה - היינו, מצאת הכוכבים ועד חצות הלילה. ואולם, אם קוראים את התהילים מספר מבואר, ומתבוננים בפירוש, אז זה נחשב ללימוד ולא לקריאה רגילה, ומותר גם בלילה. אשה גם בימי המחזור חייבת בהדלקת נרות שבת. כמו כן יכולה להדליק גם נר נשמה, או כל נר שחפצה להדליק. רק בשורות טובות. ברכה והצלחה.

brose

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

תודה וסליחה.... בהחלט עזרת לי!

המשך.......

אשה הרה, אין איסור להכנס לבית הקברות, ואם תוכל להמנע - עדיף. אשה בשנה הראשונה לנישואיה - אין איסור להכנס לבית הקברות. יש שנהגו, שאשה בימי המחזור לא תכנס לבית הכנסת להתפלל, ויש להקל ולהתיר, ונהגו שלא תסתכל על ספר התורה הפתוח. ברכה והצלחה.

brose

New member
אני רוצה להבין...

לאישה מותר להתפלל את תפילת השבת בבית הכנסת?!?

brose

New member
האם יש סיבה לכך

שאישה בהריון עדיף שלא תיכנס לבית הקברות?

רוב המנהגים הקשורים בבית הקברות..

מקורם בתורת הסוד. אני לא כ"כ מבין בזה, אבל אני יכול לצטט כתוכי את הכתוב. בבית הקברות נמצאים "החיצונים והקליפות", ובאופן טבעי הם "נדבקים למי שכח ההתנגדות שלו נמוך. ולכן, אישה במחזור או בהריון, לא תכנס לבית הקברות. רק בשורות טובות.

brose

New member
הבנתי

ותודה רבה על התשובות... השאלות הללו הסתובבו בתוכי המון-המון זמן... טוב לדעת שיש את מי לשאול!

brose

New member
מהי תורת הסוד?!?

האם היא דומה בחשיבות שלה לקבלה? אשמח לדעת עוד.

תורת הסוד......

היא היא הקבלה, ויש בה סודות רבים בהנהגת העולם ע"י הבורא, ולא כל הרוצה להכנס יבוא ויכנס, די לנו במה שחכמי הסוד אומרים לנו על אודות הנהגות כאלו ואחרות, ואין אנו נכנסים לסיבת הדבר. בשורות טובות.

אמיר.

New member
אין שום הגבלה על אישה נידה למעט

האיסורים הקשורים ביחסיה עם בעלה. (בזמן בית המקדש, יבנה במהרה בימינו, תהיה אסורה להכנס. גם היום היא אסורה - אבל זה מטעם טומאת מת). היא יכולה להכנס לבית קברות בודאי שיכולה להדליק נרות גם לקרוא תהילים או ללמוד כל נושא תורני. ------- אין שדים ורוחות. בודאי שאין לחוש להם. הם אינם מופיעים בהלכה. והנה תשובה מוסמכת.

עיין בספר חיי אדם כלל ג´

וכן בספר פני ברוך הל´ אבלות, וכן בספר בית ברוך על חיי אדם כלל ג´. כל הנ"ל ספרי הלכה !!

אמיר.

New member
הוא לא מדבר על שדים ורוחות...

כל שאמרתי בעצם הוא שמי שרוצה - יש לה על מי לסמוך. עיין במ"ב פ"ח. אי אפשר לפסוק בקלות כזאת...

למעלה