שאלה על אכסון אוכל

שאלה על אכסון אוכל

יש לי קופסא של פרו-פלן בוגרים, שנקנתה ונפתחה לפני שלושה חודשים. החתולים שלי, עדיין אוכלים אוכל אחר, אז הפרו-פלן ניתן להם מדי פעם כפינוק (הוא בטעם סלומון והם אוהבים אותו). עוד כ3 שבועות יגמר האוכל הנוכחי שלהם, ורציתי להעביר אותם אז לפרו-פלן, כי נשאר הרבה בקופסא. השאלה היא האם זה בסדר? איך יודעים שהאוכל בטוח לא התקלקל? התאריך תפוגה על הקופסא הוא עד 2007, היא נפתחה לפני שלושה חודשים, אבל חוץ משאני מוציאה להם אוכל היא תמיד סגורה, עדיין בקופסא המקורית. אבל אני דואגת, אמרו לי שהויטמנים מתפוגגים אם הקופסא כבר נפתחה. זה נכון? לתת להם את זה או לא? תודה מראש, אומה

judyr

New member
טריות האוכל

אולי תקחי חלק מהאוכל נאמר לשבוע ושימי בכלי/שקית אחר ואת החלק הגדול תשימי בכלי אחסון הרמטי וכך לא תפתחי את כל הכמות בכל פעם והטריות שלו תשמר לזמן יותר ארוך....

כן, כך אני עושה

השאלה היא אם בכל זאת, עצם העובדה שפתחתי להם את האוכל, והקופסא (נראה לי שהיא הרמטית - זו הקופסא המקורית) נפתחה, למרות שסגרתי שוב - לא נאבד חלק מהמינרלים\ויטמינים וכו' באוכל...

זה המון זמן

חוץ מהתפרקות מרכיבי מזון, לאחר שהשק פתוח כל כך הרבה זמן המזון מתחמצן ומתקלקל - זה יכול בסופו של דבר להביא לשלשולים וזה לא מומלץ נסי לסיים את השק מהר (אולי לחלוק עם מישהו) ולא להחזיק שק פתוח כ"כ הרבה זמן ארז

טוב, נו. אז הולך לפח...

רק שאני אדע לפעם הבאה, כמה זמן האוכל כן "שורד"? השק אוכל שהחתולים שלי אוכלים עכשיו (סאיינס דיאט לגורי חתולים) במשקל 4.5 ק"ג נגמר לנו תוך חודש בערך, וחשבתי עכשיו שהם בני 10 חודשים להעביר אותם לבוגרים. בבוגרים יש גם שקים של 8 קילו, ויצא קצת יותר זול - ואז נראה לי ישאר לנו לחודשיים - כדאי, או שזה יותר מדי ויתקלקל להם? ובכלל, לחודש שכן שומרים על האוכל, איך לשמור עליו כמה שיותר טוב? + את האוכל פרו-פלן, אפשר לפחות לתת טיפה לחתולים למטה (אני בדר"כ לא מאכילה), או שזה רק יזיק להם? המון תודה, אומה

judyr

New member
כמו שאמרתי

או לפחות מה שאנחנו עושים עם אריזות החסכון (זה מה שעושים כדי לחסוך בעלויות של גן חיות בייתי
) פותחים את האריזה ומייד
מחלקים לכמה חלקים (תלוי בכמויות) וסוגרים מחדש בניילון על מנת שלא יכנס אוויר אפילו שקית בתוך שקית או בתוך כלי אחסון הרמטי וככה שומרים על הטריות (עד כמה שאפשר) בהצלחה

טוב, נו. אז הולך לפח...

רק שאני אדע לפעם הבאה, כמה זמן האוכל כן "שורד"? השק אוכל שהחתולים שלי אוכלים עכשיו (סאיינס דיאט לגורי חתולים) במשקל 4.5 ק"ג נגמר לנו תוך חודש בערך, וחשבתי עכשיו שהם בני 10 חודשים להעביר אותם לבוגרים. בבוגרים יש גם שקים של 8 קילו, ויצא קצת יותר זול - ואז נראה לי ישאר לנו לחודשיים - כדאי, או שזה יותר מדי ויתקלקל להם? ובכלל, לחודש שכן שומרים על האוכל, איך לשמור עליו כמה שיותר טוב? + את האוכל פרו-פלן, אפשר לפחות לתת טיפה לחתולי רחוב למטה (אני בדר"כ לא מאכילה), או שזה רק יזיק להם? המון תודה, אומה

למעלה