שאלה על אלכסנדר מוקדון

• פותח הנושא TaL53
  • פורסם בתאריך

TaL53

New member
שאלה על אלכסנדר מוקדון

ממה מת אלכסנדר מוקדון? האם הורעל ע"י מפקדיו או שמת ממחלה? ומי עמד מאחורי רצח אביו -פיליפוס השני? תודה מראש לכול העונים.

תמיר1991

New member
על פי הגירסא המקובלת, מת מבעיה

בכבד [אלכוהול וכו'] - אך יש כל מיני טענות שגורסות כי ההרעלה הייתה על ידי פקודיו הבכירים, שרצו לרשת אותו, ואכן כך היה לבסוף. תמיר.

צביקון

New member
אלא שאותם פקידים (דיאודוכים)

רצו כולם לרשת את אלכסנדר ולהוות מחליפיו אחרי מותו. זה לא ממש הלך להם, כי הם כילו את רוב זמנם במלחמות זה בזה ובקריעת חבלי ארץ זה מזה. צבי.

תמיר1991

New member
אני יודע, למדתי את הקורס הזה

משך סמסטר שלם
אבל המדינאים [לא פקידים, לא אהבתי את המילה...] האלה אכן ירשו אותו, בחלקם: תלמי, סלווקוס ועמיתיהם זכו, כעבור זמן מה ובשוך מאבקי הירושה, בממלכות "קטנות" משלהם - חלקי הממלכה המוקדונית האלכסנדרית, שהפכו לימים לממלכה התלמיית, לממלכה הסלווקית ולממלכה המוקדונית, שלושת הממלכות ההלניסטיות הגדולות. תמיר.

צביקון

New member
מגניב! אני למדתי את הקורס הזה

בשנה שעברה בבר אילן. התוכן דומה למדיי. חג שמח, צבי.

צביקון

New member
האו"פ הפסידו יחצ"ן מוצלח...../images/Emo13.gif

השנה אני לומד שבעה קורסים בהיסטוריה (המווון), שלושה מתוכם פרו"סים, והם מאוד מגוונים. מעולם המחשבה היווני, דרך סוציאליזם ומהפכנות באירופה של המאה ה-19 ועד המלחמה הקרה, מהצד הסובייטי. אגב, בן 16 זה אומר תיכון? אתה לומד את הקורסים בד בבד עם הלימודים בביה"ס? חג נפלא (צריך לגוון איכשהו..) צבי.

תמיר1991

New member
אכן, תיכון - ביחד עם הלימודים

התיכוניים. מסתדר לי יפה, כי בבצפר אני לא משקיע במיוחד...
ונשמע שאתה עמוס ביותר. כמה שעות סמסטר זה יוצא? ומגוון זה תמיד טוב...
תמיר.

תמיר1991

New member
לא יודע, אבל שמעתי על קונספירציה

מעניינת שדווקא אלכסנדר היה אחראי לכך
תמיר.

יואב65

New member
חשבתי על זה...

אני לא מכיר לעומק את האירוע אבל היות ואני מתעניין בהיסטוריה באופן כללי ובימים האחרונים יצא לי להתעסק המון בגסטרו החלטתי לעשות חיפוש קצר. 1: ANZ J Surg. 2007 Jan-Feb;77(1-2):85-7. Links What killed Alexander the Great?Battersby C. [email protected] The cause of the death of the Macedonian King, Alexander the Great, at Babylon in 323 BC has excited interest and conjecture throughout the ages. The information available in the surviving ancient sources, none of which is contemporaneous, has been reviewed and compared with modern knowledge as set out in several well-known recent surgical texts. The ancient sources record epic drinking by the Macedonian nobility since at least the time of Phillip II, Alexander's father. Alexander's sudden illness and death is likely to have resulted from a surgical complication of acute alcoholic excess אני לא יכול להגיד שזהו ג'ורנל חשוב ברפאוה ולאמיתו של דבר זו הפעם הראשונה שאני נתקל בו אבל... הוא מעלה שלוש אפשרויות עיקריות באבחנה המבדלת שלו: 1: פנקראטיטיס אקוטית (דלקת חריפה של הלבלב). 2: פרפורציה של כיב פפטי. 3: פרפורציה של הוושט boerhaaves syndrom . וזו אגב האופציה העדיפה עליו. בכל אחת מהשלוש סיבה טובה יכולה להיות צריכת אלכוהול. במאמר הזה אגב הוא שולל הרעלה. אם תרצה אשלח לך את המאמר. קשה לי להאמין שהבעיה אצל אלכסנדר הגדול הייתה בעיית כבד בשל צריכת אלכוהול משום ששם היו אמורים להיות הרבה יותר סימנים מוקדמים. בכל מקרה גיל ההופעה כאן הוא גם כמעט תמיד יותר מאוחר משנות השלושים. בקיצור הסתקרנתי. בברכה יואב

למעלה