שאלה על אמפולות נגד פרעושים

• פותח הנושא evike
  • פורסם בתאריך

evike

Well-known member
מנהל
שאלה על אמפולות נגד פרעושים

אני נוהגת לשים לחתולה רוולושן פעם בחודש, והחתולה נקייה מפרעושים.
בפעם האחרונה שרציתי להזמין, המוצר היה חסר, ונתנו לי סולפרים. מהתחלה לא אהבתי אותו, שכן על מקום הטיפטוף על העורף נשאר כתם שומני, והריח היה שם לא נעים.
לאחר 3 חודשים (שימוש של 3 פעמים) החתולה התחילה להתגרד, שבועיים בלבד לאחר הזלפת הטיפות. לאחר הסירוק, מצאתי פרעוש מת וכמות קטנה של ביצים. (הפרשות לא היו). בסירוק נוסף לאחר כמה ימים, לא נמצא כלום, אבל החתולה המשיכה להתגרד.
התקשרתי לוט' וביקשתי להזמין רוולושן. לשאלה מה שמתי לה, די כעס על הסולפרים. אמר שזה חומר לא טוב ומזיק לחתולים. האמת, נזכרתי שפעם קראתי אזהרות על איזה חומר (כמעט בטוח שזה הסולפרים), אבל מחיפוש בנט עכשיו, החומר מופיע כבטוח לשימוש.
את הסולפרים קיבלתי מווטרינרית קרובת משפחה, שאני לא מטפלת אצלה מכיוון שהיא רחוקה פיזית, אבל מידי פעם מזמינה אצלה מוצרים, כי היא נותנת לי במחיר עלות.
לטענתה, החומר בסדר גמור. (אני סומכת מאד על שניהם)
באתי לכאן לשאול לדעתכם, האם נתקלתם בבעייה עם הסולפרים?
תודה ושבת שלום.

גורדיאן

New member
אני לא מכיר את הסולפרים,

אבל אם הוטרינר נותן לך המלצה שלילית על החומר כדאי להקשיב לו.
בכל מקרה לדעתי את מגזימה בכמויות, למה לשים פעם בחודש? אם תראי פרעושים ואפילו פרעוש אחד על החתולה יש טעם להשתמש בחומר הדברה, אבל סתם להרעיל אותה באופן שגרתי זה לא רעיון טוב.

evike

Well-known member
מנהל
השאלה שלי באה בעקבות דעות מנוגדות משני ווטרינרים מוכרים

וטובים.
ולגבי הכמויות, לפי ההוראות של הווטרינרים וגם באתרים השונים, צריך לשים את האמפולה פעם בחודש.

גורדיאן

New member
זה לא משאל-עם,

כשהמדובר ברעל גם אם 5 יאמרו לך שזה טוב ו-1 שזה רע עדיף להיות זהיר ולא להשתמש.
ולגבי הכמויות, כשכתוב לך 'כל 30 יום' הכוונה היא לפרק זמן מינימלי בין שימוש לשימוש, לא שאת צריכה לשים את זה כל 30 יום. ושוב, זה רעל, אם לא צריך לא משתמשים בזה.

evike

Well-known member
מנהל
לא משאל עם, משאל אמפולות...

בס"ה רציתי לברר האם מישהו שמע על רעילות הסולפרים, או שהאזהרה בזמנו היתה על תכשיר אחר.
ולגבי תכיפות הפירעוש, אין לי ברירה, אני גם מאכילה חתולים בחצר, ושם הם חוגגים, למרות ההדברה. הם תופסים עלי טרמפ...

למעלה