שאלה על אנטריקוט...

noamm

New member
שאלה על אנטריקוט...

מדי פעם אני קונה אנטריקוט בכמעט חינם. לפי דעתי זה אחלה אנטריקוט ביחס למחירו. רציתי לקנות אותו קפוא אבל משום מה הקצב טען שהם לא מוכרים קפוא.. דבר נוסף שהיה נשמע לי מוזר ואני בטוח שהוא עבד עלי זה שהם מקבלים נתח של פרה מחו"ל והם חותכים את זה. למרות שאני יודע בוודאות שזה בשר קפוא מיובא של טיבון וויל מדרום אמריקה. שתי שאלות. 1.קניתי נתח די גדול בשבילי. האם יש בעיה בכל יום לאכול חתיכה אחת במשך 2-3 ימים? :) אני מאכסן אותו במקרר תחת קרח. 2.אתמול אכלתי חתיכה והיום חתיכה ושמתי לב שהיום הבשר היה יותר רך. יכול להיות שגם שכיבה במקרר קצת מישנת אותו ועושה אותו יותר רך?

danbaratz

New member
אין שום בעייה

כנראה שיש בעיית מינוח אצל הקצב. למען הסדר הטוב, בקר (פרה/עגל/פר) יוצא מבית מטבחיים מחולק לארבע. לארץ מייבאים נתחים בלבד ולא רבעים. ככה שמה שהם מקבלים בסופר זה נתחים שלמים שהם פורסים לפי בקשת הלקוח. במקום לקנות בדלפק אתה יכול לקנות נתח ורד הצלע (אנטריקוט) שלם, 2-3 ק"ג, במחלקת הקפואים. לא מוכשר וללא שום תוספים ובד"כ יותר זול ויותר איכותי. לשאלותיך: 1. אין שום בעייה להחזיק חתיכת בשר עד שבוע במקרר. חשוב שיהיה מאוורר ז"א לא סגור בכלי או בניילון נצמד. 2. אכן, הבשר מתיישן במהלך תקופה זאת. בבשר מופשר תהליך היישון מהיר יותר בגלל נזקי ההקפאה. לתווך הקצר זה יתרון ובגלל זה ההבדל בין הימים כל כך מורגש.

צלשף

New member
בו נעשה סדר בשר קפוא שהומלץ לך לקנות לא

יתאים לסטייקים בגלל שלו עבר תהליך ישון ובמקרר הביתי שבוע לא יספיק לגבי הבשר שאתה קונה הוא מגיע במצב קפוא מפשירים אותו בארץ ואורזים בוואקום ומחזיקים אותו ב-0 מעלות שלושה שבועות ואז משווקים הנתח שאכלת ובכל נתח בשר אחר ישנם דרגות שונות של רכות בכללי בגלל שרירי הבשר אם אתה מבקש להגיע לאותו מצב של בשר אתה צריך לרכוש מכונת וואקום ושקיות מתאימות

צלשף

New member
מקיר זוגלובג מייבא בשר בווקום מיושן אנטריקוט

במחיר סביב 80 שקלים לק״ג לסוחר כולל מע״ מ

danbaratz

New member
ממש ממש לא מדויק

אני לא יודע לגבי מה ואיך מיישנים בשר בסופרים, למרות שנראה לי שאתה קצת אופטימי לגבי ההשקעה בבשר בסופר, אבל בסדר ניתן להם קרדיט. לגבי יישון בבית ובוואקום. לפי שיטת היישון המסורתית צריך לתלות את הבשר בחדר מאוורר עם לחות יחסית בינונית וטמפ' של 4-6 מעלות. ככה יישנו בשר במשך מאות שנים וזאת השיטה האידאלית. יישון בווקום זה פטנט חדש יחסית שעובד לא רע. הייתרון הגדול שלו זה הפרדת הבשר מהסביבה תוך מניעה חלקית של התפתחות מק"א. שתי השיטות טובות ולכול אחת היתרונות והחסרונות שלה. במקרר ביתי ניתן, ללא שימוש במכונות ווקום או כול ציוד יעודי אחר, להגיע לרמת יישון סבירה תוך חמישה עד עשרה ימים. בשר שהופשר משחרר הרבה יותר מים מבשר טרי, ולכן תהליך היישון קצר יותר והבשר מתרכך מהר יותר. בשורה התחתונה, אפשר וכדאי ליישן בשר בבית, התוצאות טובות מאוד והמחיר.......ללא תחרות.

צלשף

New member
לא מדוייק

ישון בשר ב-0 מעלות בתלייה במקרר תעשיתי עם מאווררים מוסתרים מקרר ביתי בין4-6 מעלות לאחר עשרה ימים במקרר יקבל ריח לא נעים וריקבון מסוכן

avi5199

New member
ישון בשר מתבצע שבועיים ב0-2 מעלות ולחות

מבוקרת. המטרה שפירוק הרקמות יתבצע ע"י אנזימים (חומר ביוכימי) שיש בבשר באופן טיבעי ולא ע"י חיידקים שמפרישים רעלים. הקפדה על קור ולחות מבטיחים שחיידקים לא יגדלו על הבשר , בעו שתהליכים ביוכימיים ימשיכו להתרחש בתוכו. יש גם שיטה לישן בשר בואקום שמבטיח שלא יגדלו חיידקים. במקרר הביתי הטמפרטורה 2-8 מעלות בתא העליון והלחות גבוהה מידי ויש חיידקים שמתרבים בתנאים האלה ומקלקלים את הבשר. הקפאה והפשרה של בשר גם מרככת אותו. ברשת חצי חינם מוכרים "בשר מיושן" , הקצב שם הסביר לי שהבשר שהם מוכרים כמיושן זה לא בשר שעבר תהליך יישון אלא בשר קפוא שהם מפשירים, והוא יושב אצלם על המדף במקרר כמה ימים שמותר להם לפי הוראות משרד הבריאות. זה לא מזיק לאכול בשר כזה אבל הטעם לא אותו טעם כמו של בשר שיושן בתהליך הנכון, לדעתי יש לבשר הזה טעם לואי די מודגש שמאפיין בשר קפוא. בשר של טיבון ויל ובשר שבא ארוז למנגל בחבילות יפות, זה בשר מעובד = זה בשר קפוא שמזריקים לתוכו מים + מרכך בשר +ג'לטין +צבעי מאכל. בשר של אדום אדום הוא בשר מיושן בתהליך ואקום וזה נותן טעם דומה ליישון הקלאסי . זה בשר מיושן "אמיתי" לכן הוא גם יקר יותר.

למעלה