שאלה על אנימיזם וטוטמיזם

Duke Tear

New member
שאלה על אנימיזם וטוטמיזם

בדתות הקדומות יותר , מה ההבדל בין טוטמיזם לאנימיזם? כלומר, טוטמיזם זה אנימיזם רק עם בול עץ?( הומור...) ...תוכלו לנסות להסביר לי? כי קראתי טקסטים על שינהן ולא הבנתי כל כך. תודה, שנה טובה, ומאבון שמח (בקרוב)

Nizzan Cohen

New member
הינה ../images/Emo13.gif בבקשה ../images/Emo13.gif.

מתוך מאמרי הפורום מהמאמר מבחר " מושגים / Dia Leoghann " אנימיזם דת הקרובה לטבע, הרואה בטבע עצמו דבר חיי,נושם ומשתנה. כל דבר בטבע הוא מקור ללמוד ממנו ולהעריץ אותו. האלים הם כוחות הטבע עצמם. טוטמיזם חברה טוטמית היא חברה אנימיסטית הרואה בחיה או בעץ או (תופעת טבע) מסויים את האל או הכוח הראשי המניע אותה. זוהי דת נפוצה באמריקה הצפונית ובשבטים קלטים מסויימים. Blessed Be ! ו... המממ שנת ירח טובה
.

Duke Tear

New member
תודה רבה ,אבל במאמרים

אני יודע לקרוא לבד:) ,אתה שם לב שכתוב שחברה טוטמיסטית היא חברה אנימיסטית , נכון? פה אי ההבנה שלי.

Nizzan Cohen

New member
בחברה הטוטאמית...

פרט לתפיסה האנימיסטית שרואה בטבע דבר חי, משתנה, הראוי להערצה, הטוטאמיסטים רואים גם בחיה ספציפית או בעץ ספציפי משהו כמו "אלוהות ראשית". אולי משהו שאליו הנשמה האנושית עוברת במותה - לדוגמה. הרי בחברה אנימסטית - האדם מרגיש חלק מהטבע. ואתה רואה דרך טובה יותר להיות חלק מהטבע מלהשוות עצמיך לחיה כלשהיא ?! זה בגדול הרעיון למיטב הבנתי
.

למעלה