שאלה על אסטמה ומעון... ארוך...

anatushi

New member
שאלה על אסטמה ומעון... ארוך...

שלום לכולם ולכולן, אריאל שלי, בת 9 חודשים, נעזרת כרגע במשאפים (בריקלין ובודי-קורט) על מנת להקל עליה בנשימה - אסטמה... (מסכנה, מה היא אשמה ששני ההורים שלה חולי אסטמה?!
) - היא צריכה לקחת אותם כל 6 שעות. היום היא חזרה למעון אחרי מחלה, והסברתי למטפלת איך לתת לה את המשאפים. לאחר כחצי שעה, התקשרה אלי מנהלת המעון וביקשה ליידע אותי שהם לא יוכלו לתת לה את המשאפים, שכן הם לא נותנים לילדים תרופות במעון! במילים אחרות, היא אומרת לי או שתדאגי שמישהו יבוא לתת לה את המשאפים (אין מצב כזה) או שתוציאי את הילדה מהמעון. יכול להיות שמחר בשעות הערב, ישתנה המינון של המשאפים ואז הם לא יצטרכו לתת לה אותם, אבל מה יהיה אם בעתיד הדברים ישתנו וכן יקרה מקרה שהמינון יעלה? (לא עלינו!
) מה אתן ממליצות לי לעשות? להילחם בממסד? למצוא מעון אחר? הרי בסופו של דבר מדובר בצורך קיומי שלה - הנשימה! מה עושים? אני רותחת!!!

מיכי2

New member
יווו, בגיל הזה עם המשאפים האלה???

אני לקחתי אותם עד ההריון עם ניר והם חזקים יוו איזה מסכנונית... ולענייננו.. כעקרון אין לך מה לכעוס, כי באמת אין מה לעשות, אלו ההנחיות שהם מקבלים ומשאף אכן נחשב לתרופה.. אצלי הם לא הסכימו אפילו לתת לו גליגם או טיג'ל בקטע של שיניים... במקרים כאלה, אין ברירה, או שתישאר בבית עד שלא תצטרך שהם יתנו לה את המשאפים או שמישהו מכם יבוא במהלך היום וייתן לה.. אין מה לעשות, אי אפשר להכריח אותך לעבור על הנהלים.. תרגישו טוב.

comfi

New member
אל תכעסי

אבל בכל מקום זה כך , בגנים לא נותנים תרופות (אני מניחה שלא רוצים לקחת את הסיכון ויש בזה היגיון) אני מניחה שתצטרכו למצוא סידור כלשהו למתן התרופה , אבל אל תקחי את זה כל כך אישי כי זה כך בכל הגנים (אולי כדאי למצוא מסגרת מצומצמת ביינתיים???) תרגישו טוב!

sharonmx

New member
אי אפשר ל"מתוח" שעות?

כלומר, תתנו לה ברגע שהיא נכנסת לגן, וברגע שאתם באים לקחת. לא יודעת כמה קריטי להקפיד על ה-6 שעות בדיוק, אבל אם זה לא ממש על הדקה אז אולי זה פיתרון. גם בגן שלנו הם לא נותנים שום תרופה מעבר לאקמולי.

ayelet i

New member
כמה שאני מבינה אותך!

גם נועם יורשת עצר להורים אסמטיים וככזאת נזקקת למשאפים הנ"ל מעת לעת, בעיקר בעונה הזאת! כל התקררות יורדת מייד לריאות - ומתחילים שוב עם המשאפים... אבא שלי מטפל בנועם - כך שלמזלי לא נתקלנו בבעיה כמו שלך - אבל אני לא רואה איך הייתי מסתדרת אם היא היתה בגן בו לא היו מוכנים לתת לה את המשאפים - הרי מדובר על מחלה כרונית, מינון משתנה, וימים שלמים בהם היא תזדקק למשאפים. במקומך הייתי מנסה למצוא גן אחר - אחרת זה נשמע לי בלתי אפשרי.

dafgol

New member
אני חושבת שזה ככה בכל מקום

לפחות אצלינו בגן. בר לא סובל מאסטמה אלא מהתקפי סטרידור (אסטמה ויראלית), בהתחלה טופל גם בבודיקורט ואח"כ עברנו לכדורים (בטאפרד) שממיסים בקצת מים. עוד כשרק רשמנו אותו לגן (עוד לפני ההתקף הראשון שלו) ידעו אותנו שחל איסור לתת תרופות בגן למעט אקמולי (ורק באישור מההורים) במקרים מסויימים. לכן בהתקפים הראשונים פשוט לא שלחתי אותו לגן (התמזל מזלי והורי היו עם בר במשך היום ונתנו לו תרופות). נכון להיום , ההתקפים פחתו
וגם כשהוא עם סטרידו הוא הולך לגן , הגננות יודעות ומודעות ומקפידות שלא ישתולל יותר מידי אלא שינוח כמה שיותר, את התרופות אנחנו נותנים לו בבוקר ובערב לפני השינה. (בדר"כ ההתקפים בלילה). אני יודעת שזה לא המקרה שלכם , אני יודעת גם שאסור לגננות לתת תרופות משאפים וכו'...אני חושבת שבכל גן אחר תקבלי את אותה תשובה. אולי כדאי לדבר שוב עם מנהלת הגן או הגננות שוב ולהסביר את חומרת המצב, ולנסות להגיע איתן לפתרון יעיל כשבראש ובראשונה חשובה בריאות הילדה.

למעלה