שאלה על אפרוחים/ תרנגולות

chai76

New member
שאלה על אפרוחים/ תרנגולות

האם זה נכון שקשה מאד לגדל אפרוחים בחורף מפאת הקור השורר בחוץ? מה ניתן לעשות כדי להגביר את סיכוייהם לשרוד? יש לנו כלוב של 180אורך* 140רוחב *150 גובה. הכלוב ממוגן מפני רוח וגשם ע"י בד עבה. ( כמו של שלטים) ונמצא תחת גג. אנו מגדלים בו כרגע תרנגולת אחת בלדי ו-3 ארנבונים. אנחנו מעוניינים להגדיל את מניין החיות ולא מעוניינים בזכרים רעשניים מכיוון שאז השכנים יתלוננו ונצטרך לפנות את כולם! מהיכן אנו יכולים להביא אפרוחים- נקבות כמובן, או תרנגולות נקבות בוגרות נוספות? (מטילות) כמה אמורה לעלות תרנגולת אחת? כי נראה לי ש"שחטו" אותנו במחיר- שילמנו 50 ש"ח לתרנגולת אחת!! אשמח לתשובה מהירה ואם מישהו מוכר תרנגולות/ אפרוחים/ ארנבונים באזור הקריות שייצור קשר! 052-3765333. תודה ויום טוב!

קשה?? בבקשה תשובות

1. הקושי הוא מבחינה כלכלית בלבד לדעתי אני אישית מגדל אפרוחים בחורף הזה ושם אותם בתוך המחסן עם מנורה של 70W - שאגב אמרו לי לשים 40W מספיק אבל אני מעדיף לתת תנאים קצת יותר טובים כך שאין תמותה וכולם בסדר 2. הגברת סיכויי ההישרדות מתבטאים באוכל מזין ומלא בחלבונים + ויטמנים + תאורה-חימום 3. יש הרבה מגדלים ! הכי טוב לפרסם ביד 2 שמחפשים תרנגולות בלדי בוא נגיד במחירים זולים אז יפנו אליך 4. תרנגולת אחת אם כמו שאני מבין את מתכוונת לבלדי אז בסביבות ה25 עד 35ש"ח ולפי דעתי מעל לזה זה כבר מחיר בשמיים אני מכרתי השבוע להקה שלמה כוללת זכרים ונקבות ב400 ש"ח שיצא על כול תרנגול או תרנגולת מחיר של בערך 21-22 ש"ח

baruchr51

New member
ביצים מופרות או לא ?

שאלה למגדל , לפני כשבועיים קיבלתי 3 תרנגולות בלאדי מלול עם זכרים. היום גיליתי כי אחת התרנגולות דוגרת במרץ על מספר רב של ביצים אותם הטילה יחד עם חברותיה בפינה חבויה . שאלתי: האם למרות שאין בלול שלי זכרים , היתכן כי ביצים אלו מופרות מהזכרים בלול הקודם? (חלפו כשבועיים מאז והן החלו להטיל מייד עם הגיעם אלי). תודה על תשובתך. ברוך מהצפון

למעלה