שאלה על אצות, ושאלה על תאנים..

merywho

New member
שאלה על אצות, ושאלה על תאנים..

היי אשמח לקבל תשובות ממי שיודע.. 1) שמעתי פעם המלצה "לנשנש" דפי אצות, היבשים האלה שמכינים איתם סושי. כאילו כתחליף דיאטתי ליצר הנישנוש של כלמיני תפוציפס וכאלה... אז ניסיתי..וזה לא תענוג גדול..אבל אם שווה להתרגל לזה אז אני מסוגלת. השאלה, האם יש יתרונות\חסרונות בריאותיים. 2) תאנים, לאכול עם הקליפה או בלי ? תודה
 

לקשמי

New member
לגבי אצות

יש בהן ערך תזונתי רב כמו: ברזל, יוד וכו'. אז שווה לדעתי לנשנש אותם במקום נשנושים אחרים והם בטח יותר טובים מתפוצ'יפס
 

lightflake

New member
איך זה פתאום כשהמנהלת בחופשה

ממוצע ההודעות כאן עלה אולי פי שלושה?
 
hmmmmmm

does this mean i need to stay in Brasil? I don't mind
although i think it balances the capoeira forum, which is empty (cause we are all in Brasil...)
 

ailag

New member
לאלא, את צריכה לחזור..

אחרת איך יהיו לי החלקים שאני צריכה לברימבאו?ֿֿ
 
טעים לך?

הי, אני חושבת שבאוכל צריך להקפיד על חוק ה-טעים לי. אם לא טעים לך אצות, למה לך? יש מלא נשנושים טובים ובריאים, שאת יכולה במקום - גרנולה, ירקות או פירות חתוכים, פירות יבשים.. לגבי תאנים - אני אוכלת עם הקליפה. אם לא טעים לך - תאכלי בלי. אין סיבה להוריד.
 

TheFinalCut

New member
../images/Emo42.gifתשובה קצרה מטוקיו

אגב, אם מישהו תהה אם יש משהו יותר גרוע מהקיץ פה בארץ, אז כן - הקיץ הלח והדביק ביפן... (ואני מתאר לעצמי שגם באפריקה לא ממש כיף כרגע) בכל מקרה, נוסף למה שהוזכר כאן, אצות הן גם מקור לא רע לחומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ו-6), ואני ממליץ לנשנש אותם יחד עם משהו ולא לבד (אני מכיר אנשים שמתים על זה ויכולים לחסל חבילות שלמות, חברה שלי למשל, אבל כשאני מנסה זה מרגיש כמו לאכול נייר). אפשר לעשות סושי כמובן, או לעטוף אותם בירקות כמו מלפפון, אבוקדו, ובעצם כל דבר שהוא. בגלל שהאצות מלוחות, לעיתים קרובות אין צורך להוסיף מלח לירקות או לכל מה שמכינים כמילוי לסושי. לגבי תאנים: הקליפה עשירה בסיבים ובמינרלים, ולכן רצוי לאכול אותה (לאחר שטיפה טובה של הפרי) אלא אם זה ממש לא טעים לך.
 

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifטוקיו?!

איזה כיף
אם רק אל-על היו טסים לשם =[ תגיד, אכלת כבר בקפה-מסעדה טבעוני? הסתכלתי ב-happy cow וראיתי שיש המון :)
 

TheFinalCut

New member
כבר לא ../images/Emo160.gif

היה מעניין ופורה ואפקטיבי, אבל גם מאוד אינטנסיבי ועמוס. אכלתי שם די רע, בעיקר משולשי אורז ואצות (מעין סושי פשוט) ומיצים טבעיים. פעמיים יצא לי דווקא כן לאכול אוכל טוב, במסעדה הודית, ובמסעדה מקרוביוטית עשירה במנות טבעוניות מצוינות, שנמצאת באזור שדי עשיר במסעדות כאלה (או לפחות מסעדות ידידותיות לצמחו-טבעונים) בטוקיו. באופן כללי די קשה לדעת מה לאכול שם, כיוון שהמקומיים לא בקיאים במיוחד באנגלית, ולכן רוב הזמן פשוט הלכנו לסופר לקנות סושי פשוט, פירות וירקות. גם הלחמים ברוב המקרים אינם טבעוניים, מה שהקשה קצת על חיינו, אבל העובדה שאני כאן מוכיחה שאפשר לשרוד את זה
בקפה-מסעדה טבעוני לא יצא לי לבקר, אבל ראיתי שיש לא מעט אפשרויות שלא היה זמן לבקר בהם לצערי... ובנוגע לטיסה: למה להתעקש לטוס רק עם אל-על?
 

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני תוהה אם ייצא לי לאכול

שם משהו כשאני אהיה שם [יום אחד
]. אני לא אוכלת סושי כי אני נגעלת מהריח של האצות
ואיך היה חוץ מזה? ^_^ ראית המון דברים מגניבים?
אני טסה רק עם אל-על כי אבא שלי מקבל טיסות חינם שם, ובשנים הקרובות כנראה שלא יהיה לי כסף לטוס ליפן לבד... אם כי ברור לי שאני אמצא דרך להיות שם מתישהו
 
למעלה