מרק ירקות
אין מתכון למרק ירקות - זורקים לסיר כל מה שיש, וכמה שיותר ומבשלים. כמובן שאבקת מרק רק הורסת, אם שמים מספיק רכיבים ותבלינים הם נותנים מספיק טעם שחבל להרוס באבקת מרק. דוגמאות לרכיבים העדיפים עלי: ירקות: תפוחי אדמה, כרשה, בצל, גזר, דלעת, בטטה, נבטים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, עגבניות, שומר, אצות ים. קטניות: מאש, אדזוקי (שניהם סוגי שעועית קטנה שמתבשלת מהר גם אם שוכחים להשרות מראש), עדשים, אפונה יבשה. דגנים: גריסי פנינה (שעורה), קוואקר (שיבולת שועל - מסייע להסמכת המרק), דוחן. תבלינים טריים: שמיר, ריחן (בזיליקום), טרגון, פטרוזיליה, מרווה, זוטה, געדה, קורנית, זעתר, רוזמרין, שום. תבליני תה כמו מרווה, זוטה או געדה נותנים טעם מיוחד ומעניין. מרווה נעשית מרה בהרתחה או השרייה ארוכה ולכן כדאי להוציא מהסיר מעט נוזל חם, להשרות מרווה מחוץ לסיר ולהחזיר לסיר ללא המרווה. תבלינים יבשים: פפריקה חריפה ומתוקה, כמון, שמרי בירה, הל, אורגנו, ריחן, מיורן, טרגון, זעתר, מעט פלפל חריף, זרעי שומר (לשים בתחילת הבישול כדי שייתרככו), קורנית (טימין). מרתיחים מים, חותכים את מה שצריך ושמים בסיר. מתחילים אם הרכיבים שדורשים יותר בישול כמו הקטניות והדגנים היבשים ובינתיים ממשיכים עם השאר. אני מכין את המרק סמיך, כנזיד. כף אמורה להשאר לעמוד בפנים. עמילנים כמו תפוחי אדמה ודגנים למיניהם עוזרים להסמיך את המרק. כל פעם יוצא משהו אחר, תלוי מה יש בבית. את הרכיבים שהשתמשתי בהם הפעם פירטתי בהודעה למעלה.