שאלה על אצות ים

עאמ

New member
שאלה על אצות ים

הי לכולם, חדשה בפורום וותיקה מאוד בצמחונות. ראיתי שאצות ים זה ממש "תותח" ברזל. אפוא קונים ומה עושים עם זה (רצפטים) ואיזה סוגים יש (לא סושי..). האם זה ברזל שהגוף יכול לנצל והאם זה תלוי בויטמין C (אני יודעת שברזל בכללי כן תלוי ב C ). מחכה לתשובות, תודה.
 

דורון ק

New member
ברוכה הבאה!

קונים-בתי טבע,סופרמרקט? וברזל לא תלוי רק בויטמין C אבל בהחלט-ויטמין C מגביר את הספיגה של ברזל ממקור צמחי. וכבר היו כמה הודעות עם מתכונים של אצות בפורום-תעשי חיפוש מתקדם בנושא.
 

vegan

New member
בדיוק עשיתי מרק עם אצות

בדיוק הערב בישלתי מרק עם אצות (ווקמה) ועוד הרבה דברים טובים (דלעת, בטטה, בצל, כרשה, מאש, אדזוקי, עדשים, גריסי פנינה, קוואקר, נבטים, טרגון, שמיר ועוד הרבה תבלינים). את האצות משרים 10 דקות במים, מסננים, חותכים ומוסיפים למרק או תבשיל ירקות. לא משתמשים בהרבה, חבילת אצות יבשות מספיקה להרבה תבשילים. המקרוביוטים יודעים להבחין בין אצות שמתאימות לגברים או נשים, עם קטניות או דגנים ולקיץ או חורף. מי שמתעניין בכך שייחפש בספרי מקרוביוטיקה. לא מתמצא בסוגים השונים. קניתי אחד והוא נשאר להרבה זמן. נורי אלה השטוחים המשמשים לסושי, אבל אפשר לפורר למרק. בקוריאה אכלתי במסעדה טבעונית שבה הוגש מרק צח ואליו הוסיפו בשירות עצמי חתיכות נורי ואטריות דקות. אפשר גם לטחון את הנורי (אולי גם אצות אחרות) ולקבל תבלין. יש גם את האגר אגר שהוא אצה המשמשת תחליף לג´לטין, אבל זה כבר סיפור אחר. לשימוש באגר אגר ראי מתכון ג´לי במתכוני הפורום (נכנסים למעלה למאמרים). ברזל מהצומח הוא תמיד מהסוג (ברח לי השם) שדורש ויטמין סי. גם רוב הברזל מהחי הוא מאותו סוג. 90% מהברזל של ישראלי "ממוצע" הוא ברזל שדורש ויטמין סי. אצל טבעונים זה 100%. יש ייתרון דווקא לברזל במזון צמחי מכיוון שתזונה כזו מכילה לרוב יותר ברזל וגם יותר ויטמין סי. אצות הן צמחים ולכן דרוש ויטמין סי לספיגה יעילה של כל הברזל בהן. מאד מומלץ לצרוך ויטמין סי עם ארוחה עתירת ברזל. כוס מיץ תפוזים יכולה להכפיל את כמות הברזל הנספג. מצד שני, רצוי להמנע משתיית תה במשך שעה לפני ושעה אחרי הארוחה.
 

haleth

New member
אמנון! מתכון בבקשה!

לא זורקים רמזים על מטעמים ומשאירים אותנו ככה... לא יפה!
 

vegan

New member
מרק ירקות

אין מתכון למרק ירקות - זורקים לסיר כל מה שיש, וכמה שיותר ומבשלים. כמובן שאבקת מרק רק הורסת, אם שמים מספיק רכיבים ותבלינים הם נותנים מספיק טעם שחבל להרוס באבקת מרק. דוגמאות לרכיבים העדיפים עלי: ירקות: תפוחי אדמה, כרשה, בצל, גזר, דלעת, בטטה, נבטים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, עגבניות, שומר, אצות ים. קטניות: מאש, אדזוקי (שניהם סוגי שעועית קטנה שמתבשלת מהר גם אם שוכחים להשרות מראש), עדשים, אפונה יבשה. דגנים: גריסי פנינה (שעורה), קוואקר (שיבולת שועל - מסייע להסמכת המרק), דוחן. תבלינים טריים: שמיר, ריחן (בזיליקום), טרגון, פטרוזיליה, מרווה, זוטה, געדה, קורנית, זעתר, רוזמרין, שום. תבליני תה כמו מרווה, זוטה או געדה נותנים טעם מיוחד ומעניין. מרווה נעשית מרה בהרתחה או השרייה ארוכה ולכן כדאי להוציא מהסיר מעט נוזל חם, להשרות מרווה מחוץ לסיר ולהחזיר לסיר ללא המרווה. תבלינים יבשים: פפריקה חריפה ומתוקה, כמון, שמרי בירה, הל, אורגנו, ריחן, מיורן, טרגון, זעתר, מעט פלפל חריף, זרעי שומר (לשים בתחילת הבישול כדי שייתרככו), קורנית (טימין). מרתיחים מים, חותכים את מה שצריך ושמים בסיר. מתחילים אם הרכיבים שדורשים יותר בישול כמו הקטניות והדגנים היבשים ובינתיים ממשיכים עם השאר. אני מכין את המרק סמיך, כנזיד. כף אמורה להשאר לעמוד בפנים. עמילנים כמו תפוחי אדמה ודגנים למיניהם עוזרים להסמיך את המרק. כל פעם יוצא משהו אחר, תלוי מה יש בבית. את הרכיבים שהשתמשתי בהם הפעם פירטתי בהודעה למעלה.
 

aradori

New member
אמנון, תשמע ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo5.gif

עשיתי מה שאמרת ("זורקים לסיר כל מה שיש, וכמה שיותר ומבשלים") וכבר שש שעות עומדים על האש: קורנפלקס תלמה, שוקולד למריחה, סיידר תפוחים, צ´יפס קפוא ובקבוק טבסקו. ועם כל-הכבוד - לא נראה שאבקת-מרק יכולה להרוס את זה יותר. אני הולך לאכול קרטיב.
 
../images/Emo6.gif ניראה לי שהערת את כל הבית שלי!

התגלגלתי כל כך מצחוק, אין לך מושג!
אוי, איזה אורי-אורי אתה... אוהב המון,
אלון.
 

haleth

New member
שיבולת - שועל ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אמנון, אני מאוכזבת ממך! ... איך יכולת? (מזועזעת עד עמקי נשמתי [אותה נשמה שהכרזתי עליה לפני כמה שרשורים])
 

vegan

New member
עדיף שיבולת שועלה, כמובן../images/Emo54.gif

צר לי, לא הצצתי היטב מתחת לזנב. הרי ברור שבמרק טבעוני ללא ביצים זו שועלה ולא שועל. עכשיו גם נטע, הפועל במרץ להשרשת צורת הנקבה כצורה התקנית בעברית יהיה שמח ומאושר.
 
למעלה