שאלה על אקדח דבק

SvetCraft

New member
שאלה על אקדח דבק

בעיקר לאלו שהתנסו בכמה סוגים...
אני פשוט לא מסתדרת אותו. מתיבש מהר מדי, לא מחזיק וכו'...
האם זאת פונקציה של אקדך או דבק.
האם מישהי מצליחה לעבוד עם סוג הזול? (קניתי קטנצ'יק מכמה גרושים )
ומי שעובדת איתו מה השימוש העיקרי?

תודה,

Michal Shoval

New member
השתמשתי פעם מזמן אבל לא לסקראפ

זה נועד לעבודות יותר "גסות" לדעתי, והדבק באמת מתייבש מהר באופן יחסי, ואין הרבה דיוק.
למה את רוצה או מנסה להשתמש בו?

SvetCraft

New member
ניסיתי לפרחים עבודת יד

ניסיתי גם בהדבקה של חרוזים ולחוט מתכת
לא עובד

יש מצב שצריך אקדח/ דבק איכותי ולא הזול שקניתי

little stamper

New member
אני משתמשת בו בעיקר ליצירת פרחים

מאוד נוח להשתמש בו כשלא רוצים לחכות לזמן ייבוש של דבק רגיל. כשיוצרים פרחים בעבודת יד יש הרבה הדבקות תוך כדי התהליך. על מנת לא לבזבז זמן ולחכות בין כל שלב מאוד נוח להשתמש בדבק חם וכך לא מפסיקים לרגע לעבוד.
יתרון נוסף שלו זה כשמדביקים דברים עם דבק רגיל שיש לו זמן ייבוש יותר ארוך אפשר לשים נקודה קטנה של דבק חם וזה יחזיק את מה שאנחנו רוצים במקום עד שהדבק הרגיל יתייבש.
מבחינת איכות לרוב זה לא דבק חזק במיוחד. אבל לאקדח שבו את משתמשת יש השפעה על העבודה איתו. יש אקדחים שעובדים על טמפרטורות גבוהות והופכים את הדבק למאוד מאוד נוזלי. מה שמאפשר זמן עבודה קצת יותר ארוך אבל יש קושי לשלוט על קצב יציאת הדבק והכמות מרוב שהוא נוזלי. לעומת אקדחים בטמפרטורות נמוכות שבהם הדבק יוצא מאוד צמיגי וצריך לעבוד איתו מאוד מאוד מהר על מנת שלא יתייבש לפני שידביק את מה שאנחנו רוצים. מצד שני הוא נוח להדבקות קטנטנות שמחזיקים באצבעות כי הוא לא שורף את הידיים. וקל יותר לדייק איתו בכמויות.

SvetCraft

New member
זה בדיוק מה שניסיתי

בעיקר בעבודה עם פרחים שאני עושה בעבודת יד.
לא מצליח. הדבק מאוד צמיגי (טמפרטורה לא גבוה במיוחד כנראה) ופשוט לא מספיק להדבק (?)
יש מצב שזה עניין של מיומנות

אני דווקא נהנית משלי

אני יוצרת כמעט רק עמודים בגודל 30*30 וזה מאוד נוח להדבקת קישוטונים.
דווקא אני התרשמתי שהדבק מאוד חזק, אבל כן, צריך לעבוד יחסית מהר לפני שהוא מתייבש. אני נהנית ממנו כי אני מקבלת יותר מימדיות (זו מילה?) בהדבקת הקישוטונים מאשר עם דבק רגיל.
אני לא משתמשת בו להדבקת תמונות, האמת שאני לא בטוחה למה, אבל קראתי איפשהו שזה לא מומלץ. אני לפעמים בוחרת שלא להשתמש בו (ואז בוחרת בדבק דו"צ יבש) כי הוא חזק ואם אני רוצה להזיז משהו הכל נקרע...
לא קניתי את ההכי זול שהיה, אבל הוא לא היה יקר (אני באירופה אז אין לי המלצות רלוונטיות לארץ).

קניתי ולא הצלחתי להסתדר איתו...

הדבק נזל. היה לוהט. אח"כ הפסיק לצאת דבק.
כלום לא הסתדר ):
זרקתי אותו וזהו ):

למעלה