שאלה על אקסטנסורי, ואי רצון לשכב על הבטן?

אתי 179

New member
שאלה על אקסטנסורי, ואי רצון לשכב על הבטן?

שלום, יש לי תינוק בקרוב בן חודשיים, שפשוט לא רוצה לשכב על הבטן, ממש בשניה שמרגיש ששמים אותו על הבטן הוא מתחיל לבכות ולצרוח בהיסטריה. הבנתי שישנה תופעה אצל תינוקות שנקראית אקסטנסורי, ולפי מה שאני קוראת, זה אכן מאפיין את התינוק שלי, לא רגוע, לא מצליח לישון רצוף זמן רב וכו'... וחלק מהטיפול זה שכיבה על הבטן, למשהי פה יש רעיון איך לגרום בכל זאת לתינוק שלי לשכב על הבטן, וניסיתי הכל, בתוך העריסה, על מזרן מחוץ, אצלי במיטה ועוד ועוד וזה פשוט לא מצליח, האם לתת לו לבכות ופשוט ללמד אותו שאין ברירה, ושיבכה... ?

שכיבה על הבטן

לילה טוב ושבת שלום, אני מציע לך להשכיב את בנך על הבטן לזמנים קצרים עם עלייה הדרגתית בפרק הזמן בהתאם לתגובתו, עם הזמן יחול שיפר. בהמלחה, שבת שלום ומזל טוב

clown23

New member
היי

דבר ראשון אכן יש מונח שנקרא אקסטנסורי, מדובר בתינוקות שהרבה יותר נוח להם במצב זקיפה דבר שגורם להם אי נוחות בזמן שכיבה על הבטן. נסי לתאר לעצמך אותך שוכבת על הבטן שאת בעצם זקופה אחורה. לא נעים במיוחד נכון? יש המון תרגילים שאת יכולה לעשות איתו בשביל להקל עליו בעיקר לערסל אותו על הידיים בתוך פוף ובתוך מנשא אבל לדעתי הדרך הטובה ביותר היא ללכת למלוות התפתחותית או אפילו לסדנא קצרה. בזמנים של היום כל תינוק שני הוא אקסטנסורי בגלל האיסור שיש על שינה ושהות על הבטן והשכיבה המרובה על הגב. ישנם תרגילים מאוד פשוטים ומהנים גם בשבילך ובטח שבשבילו שיעזרו לו כמעט במיידיות. אין טעם להשכיב אותו ככה סתם על הבטן ולתת לו לסבול בלי לעבוד איתו על שרירי הבטן. אם תרצי אני יכולה לנסות להסביר לך על תרגילים.

למעלה