שאלה על ארקה

שאלה על ארקה

בונים אצלנו תוספת בנייה וברצוני להפוך את התוספת לדירה נפרדת מהבית.לכן אני צריך להעביר 3 מוליכים של 6 ממ"ר מהלוח הקיים ועד ללוח החדש של התוספת בנייה, כדי להרכיב לוח עם נתיך ראשי של 25 אמפר. חשבתי כדי שהיה יותר קל להעביר מהלוח הישן במקום 3 מוליכים רק 2 מוליכים כלומר את מוליך הארקה לייצור בעצמי בתוספת בנייה ע"י חיבור מוליך הארקה מהלוח החדש לאחד מברזלי הבניין. האם זה אפשרי או שיכול להווצר לולאה מסוכנת בשעת תקלה? אשמח לקבל תגובות!

רז חשמל

New member
הארקה

חייבים להוליך הארקה מהלוח הראשי. אני ממליץ גם לעשות הארקת יסוד לחלק החדש ואותה לחבר להארקה הקיימת עם מוליך נחושת בין הארקה החדשה לבין פס השוואת הפוטנציאלים הראשי.

מאגר

New member
חל איסור חמור ובטיחותי כאחד

אין לעשות הארקת יסוד למבנה שאותו אתה מוסיף אם במבנה הקודם אין הארקת יסוד. חייב להביר קבל של 3X10 מ"מ XLP2E בכדי להזרים ליחידה החדשה 25A גמר חתימה טובה וחג שמח

כמה שאלות?

1. האם אני יכול להעביר את הכבל מתחת לריצוף ללא צינור? 2. למה כבל 3X10 מ"מ XLP2E לפי חוק החשמל מספיק 3X6?

TCE

New member
כבל

1. לא בשום אופן לא להעביר כבל מתחת לריצוף ללא צינור! 2. כבל 6 ממ"ר מספיק אבל לוקחים מקדם בטיחות ולכן צריך 10 ממ"ר

מאגר

New member
נכון החוק מתיר כבל 3X6 אבל

עם אתה חשמלאי אז למדתה את חוק העקבות מה שתחסוך בעובי החוט תשלם בתיצרוכת חשמלי בלתי מנוצלת שתבזבז על חום הכבל. אז עדיף 2X10 לשאלתך השניה אין להשחיל כבל בשטח ללא צינור וסימון מתאים עלה עם ידשתה לחפירה בעומק העולה על 80 ס"מ. לגבי השטות שאמרתה שתלך עם מוליכים בודדים בצינור כדאי מאוד שתחזור לספסל הלימודים מאוד לא רצוי לעשות קוי הזנה ראשיים בצורה הזו רק אם הם בקיר עליון או על גג בצינור ירוק או כחול הכבה מאיליו. ולפני שאתה עושה עבודות כאלה כדאי לך מאוד להזמין את סוכן הביטוח שלך ולעשות לך ביטוח חוות מיקצועית כי אחרת אתה עשוי פעם לשלם את כל הונך ובטח כאשר אתה צעיר במקצוע ואז בית הספר יעלה לך הרבה הרבה כסף שלא בטוח שתספיק לעשות אותו. בהצלחה חג שמח וגמר חתימה טובה

רז חשמל

New member
תיקון

"לגבי השטות שאמרתה שתלך עם מוליכים בודדים בצינור כדאי מאוד שתחזור לספסל הלימודים מאוד לא רצוי לעשות קוי הזנה ראשיים בצורה הזו רק אם הם בקיר עליון או על גג בצינור ירוק או כחול הכבה מאיליו." מותר להזין לוח משנה בתוך הבית ע"י מוליכים המושחלים בצינור - דונייבסקי עמוד124 .

TCE

New member
הארקת יסוד

שלום לכם וחג שמח בקשר להארקת יסוד - א י ן איסור על התקנת הארקת יסוד לתוספת מבנה! אלא לא חובה להתקין, ואם כבר מתקנים צריך לחברה למע' הארקה הקיימת במבנה.

רז חשמל

New member
אני חוזר על מה שכתבתי מקודם

אפשר לעשות הארקת יסוד לתוספת אבל חובה לחבר אותה לפס ההשוואה הראשי. את הארקה למחלק החדש מובילים עם הקבל ומותר להשתמש עם כבל 3X6 ל25 אמפר. הסיבה שמאגר ממליץ להשתמש בכבל 3X10 נובעת מכך שישנה אפשרות עתידית להגדיל את החיבור וכבל 3X10 יתאים לכך. אם ישנה בעיה עם השחלת כבל אפשר להשחיל מוליכים מבודדים בתוך צינור 23 מתחת לריצוף.

תודה לכולם.....אבל

1. המבנה של הבניין ישן ואין הארקת יסוד, הארקה היחידה שראיתי היא ארקת הגנה, כלומר מוליך הארקה הראשי של הבית מתחבר לצינור מתכת של הבניין. האם זה מספיק? 2. אני חושב שאני ישחיל מוליכים בודדים 3X6 מ"מ בצינור 23 מ"מ פלסטיק מתחת לריצוף. בקירות לא צריך צינור ממתכת?

רז חשמל

New member
אור ידידי...

סליחה אם אני קצת בוטה, האם אתה חשמלאי מוסמך ?אני אשמח לענות על כל השאלות רק בתנאי שאתה חשמלאי מוסמך. וחוץ מזה, לכל השאלות שאתה שואל ישנם תשובות בדונייבסקי.

אתה בסדר גמור אני מבין אותך

בהחלט יש לי רשיון של חשמלאי מוסמך, אבל אני רוצה להיות בטוח במה שאני עושה, קבלתי את הרשיון לפני 4 חודשים מבן בסט. אני אפילו יכול לתת לך את מס הרשיון שלי אבל לא בפורום, תבין אותי בתור חשמלאי מתחיל בלי הרבה נסיון עם גיל מאוד צעיר, למרות שאני יודע בדיוק מה לעשות, אני מעדיף להיות בטוח שאני עושה את זה על הצד הטוב ביותר, כי חשמל זה דבר מאוד מסוכן ולכן חשוב לי מאוד להתיעץ אם אנשים שיש להם נסיון.

רז חשמל

New member
תשובות

לקירות משתמשים בצינור מפלסטיק שחור. לגבי ההארקה: נראה שלמבנה ישנה הארקה מים שהיא כנראה כבר לא טובה מכיוון שרוב צנרת המים היום היא מפלסטיק. צריך לעשות הארקת אלקטרודה ראשית לבית ולבדוק אותה ע"י מכשיר. בנוסף ורק בנוסף רצויי לעשות הארקת יסוד לתוספת ולחבר אותה לפס השוואת פוטנציאלים ראשי שאליו מתחברת גם האלקטרודה. משם נותנים הארקה ללוח הראשי וממנו למשנה. אני ממליץ לך לקנות את המדריך לחשמלאי של דונייבסקי שבו תוכל למצוא הסבר על הארקות וטבלאות של ההתנדגדות המתאימה לכל גודל חיבור. במדריך גם תמצא הסבר על התקנת מוליכים ומובילים. חתיכת מקצוע בחרת לך..... - בהצלחה !

מאגר

New member
אין לערבב שני סוגי הארקות במבנים

ניפרדים המחוברים לאותה זינה וניקראים מאותו מונה חח"י

למעלה