שאלה על בדיקות רפואיות והיריון

miriorama

New member
שאלה על בדיקות רפואיות והיריון

אם לקראת הזימון לבדיקות ניכנסים להיריון, האם הבן זוג יכול בינתיים לעבור את הבדיקות ולקבל את ה PR ?

לא. כל המשפחה צריכה לעבור את הבדיקות כתנאי.

לקבלת ה PR כי אחרת עלול להיווצר מצב לא נעים שהקנדים לא רוצים בו. אם כשתקבלו את הזימון לבדיקות תהיי בהריון, תודיעו לשגרירות שתגשו לבדיקות רק אחרי הלידה, ותבקשו שלא יסגרו את התיק אלא יקפיאו אותו עד הלידה. אז כמובן תצרפו את הרך הנולד לתיק, ותצאו לקנדה כמשפחה גדולה ומאושרת. אם אתם במסלול המפושט, והגשתם ב 2007, לא הייתי דוחה הריון כדי לחכות ל PR כי מי יודע מתי זה יקרה, סביר שתקבלו את הזימון אחרי הלידה.......

fbinypd

New member
אנחנו בתהליך AEO לכן צפוי זימון

תוך 2-3 חודשים, האם ניתן שרק הבן זוג יתחיל התהליך כדי שיוכל להתחיל לעבוד בקנדה ?

fbinypd

New member
אנו עדין לא קיבלנו אישור מ ה HRSDC

אם נקבל תוך מספר שבועות, האם למכתב יש תוקף ?

miriorama

New member
שלום מושבניק, המעסיק של הבן זוג

שלי קיבל טלפון מה Service of Canada, ואנחנו צפויים לקבל את האישור מה HRSDC בשבועות הקרובים. האם לאישור זה יש תוקף זמן מוגבל, זאת אומרת, היינו רוצים להגיש את הבקשה לעיבוד מהיר שנהיה בערך בחודש 5-6 על מנת שלא ניצטרך לדחות את הבדיקות יותר מידי. ה Job Offer יהיה עדין בתוקף גם אם יעברו עוד 8 חודשים. האם כדאי לעבור לתהליך של Work permit ?

האם את כבר בהריון? בשלב שאי אפשר כבר לבצע

שיקוף ריאות? אם את עדיין יכולה נסי לרוץ ולעשות את שיקוף ריאות גם בלי הטפסים, תוכלי להתייעץ עם רופא ההגירה בעניין. אם את עוד לא בהריון כדאי לדחות את זה בחודשיים ולגמור את ה AEO והבדיקות ורק אחר כך להיכנס להריון. AEO לא מאפשר מעבר על רישיון עבודה, יש צורך לבקש LMO , עם המעסיק בנסיבות האלה יבקש LMO אחרי שאושר AEO אין לי מושג מה יקרה, אבל אם יהיה LMO, תוכלו לעבור לקנדה על רישיון עבודה, ולחכות לבדיקות הרפואיות בקנדה. אי אפשר לסיים תיק PR בלי בדיקה רפואית של כל בני המשפחה. אז או שתעברו (אם אפשר) לתהליך של רישיון עבודה (אם העבודה אמיתית), או שהמעסיק יאלץ לחכות עד כ 3 חודשים אחרי הלידה. AEO בדרך כלל בתוקף לשנה.

miriorama

New member
כן אך אני לא יודעת אם מותר לעשות רנטגן

בשלב זה , מקסימום 4 שבועות

תרימי טלפון לרופא ותשאלי. סביר להניח שכבר

אסור, ותצטרכו לדחות את התוכניות לאחרי הלידה. אבל העובדה שיש לכם תיק הגירה מאושר תאפשר לכם לישון טוב בלילה. אם המעסיק זקוק לבעלך בדחיפות AEO לא היתה דרך מתאימה במקרה של הריון מתוכנן. מה המקצוע של בעלך? יכול להיות שהוא פטור או שיהיה קל מאד לקבל עבורו LMO , ותעשו את ההגירה אחרי שכבר תגיעו לכאן.

miriorama

New member
המקצוע שלו שף

אבל אין לנו תיק הגירה מאושר, הגשנו SW בדצמבר 2007 ואנו נגיש את האישור מה HRSDC כאשר נקבל אותו. המעסיק שלנו כבר קיבל טלפון מה Service of Canada לפני שבוע. איך ניתן לברר האם יש תוקף למכתב הזה, אולי כדאי להגיש לקראת חודש חמישי שישי ואז אין צורך לדחות את הבדיקות מקסימום מספר שבועות. מה דעתך על זה ?

אם המעסיק מוכן לחכות, זו הדרך הטובה ביותר

קבלו את אישור ה HRSDC לגבי ה AEO ותמתינו עד החודש החמישי להריון, אז תגישו תיק מלא, תבקשו העברת הבקשה שלכם למסלול העיבוד המועדף, ותקבלו א הזימון לבדיקה הרפואית בתחילת החודש השישי. מייד אחרי הלידה תגשו לבדיקות הרפואיות וחודשיים שלושה אחר כך יהיה לכם PR . כלומר אם אתם והמעסיק מוכנים לחכות שנה מהיום למעבר לקנדה הכל בסדר. אם המעסיק רוצה אותו מייד, הדרך היחידה היא LMO , אני לא יודע מה המחשבה בהגירה לגבי הגשה של AEO ו LMO במקביל אבל אני מניח שהריון לא מתוכנן זו סיבה טובה. אני מקווה שאמיר שובל קורא את השירשור, וייתן תשובה מוסמכת האם אחרי שהוגשה בקשה ל AE0 אפשר להגיש בקשה ל LMO . ואז כבר תבצעו את התהליך מתוך קנדה כשבעלך כבר עובד.

miriorama

New member
תודה מושבניק, שלום אמיר שובל,

אני לא כל כך יודעת מה זה תהליך LMO האם ניתן לקבל קישור והסבר כללי מה הכוונה.

amirshuval

New member
LMO

ברב המקרים הנפקה של רישיון עבודה לאזרח זר דורשת חוות דעת חיובית של HRSDC על הצעת העבודה.הLMO(LABOR MARKET OPINION) היא למעשה אישור שיש הצדקה להביא עובד זר לקנדה מכיוון שהמעסיק ניסה וכשל בגיוס מקומי לאיוש המשרה,או מכוון שאין סיכוי ריאלי להעסקת מקומי בתפקיד.זה תהליך יותר מורכב מAEO.מצורף קישור למטה.

New2BC

New member
האם זה תנאי מוחלט שכל המשפחה תבדק באותו הזמן?

ואצל אותו הרופא? אני לא מדבר על הריון והפרש של חודשים בין הבדיקות, אלא על מס' ימים/שבועות (לדוגמא, אם בן זוג אחד בקנדה/ארה"ב והשני בישראל)...

זה לא תנאי בכלל, כל אחד יכול להיבדק אצל רופא

אחר, בזמן אחר ובמדינה אחרת, בתנאי שהרופא הוא מהרשימות של ההגירה. אבל לא יונפק PR לאף אחד מהמשפחה, לפני שכל בני המשפחה השלימו את הליך הזיכוי הרפואי והפלילי בהצלחה. הם לא יעניקו זכאות ל PR לחלק ממשפחה, רק למשפחה שלמה. וצריך לזכור שגם לצורך אישור התיק, וגם לצורך ביצוע ה PR , אסור שתעבור יותר משנה מיום הבדיקה ועד יום הלנדינג, כך שיש לכלכל את ההתנהלות בזהירות.

New2BC

New member
האם יש מי מהרופאים שמרכז במקרה כזה את ה"תיק"

או שפשוט כל רופא שולח לפריז את טופסי נבדקו הוא? האם יחכו לתוצאות כל הנבדקים ואז יידונו בפריז בתיק, או שהחלטה לגבי כל נבדק תיפול בנפרד (גם אם בסופו של דבר כל בני המשפחה צריכים להיות מאושרים ע"י הקצין הרפואי)? תודות!

כל רופא שולח את תוצאות נבדקו לפאריז

פאריז לא מכירה את פרטי התיק, אלא רק את החומר לדבי מצבו הרפואי של האיש שאת מסמכיו קיבלה. המסמכים של הרופא נבדקים על ידי קצין הרפואה בפאריז ומוזנים לשגרירות עם שם הנבדק ומספר תיק ההגירה של המשפחה.אחרי חודשיים פאריז מנפיקה חוות דעת לגבי זכאי/לא זכאי. כל פעם שמגיע אישור חדש השגרירות בודקת האם התיק הושלם או שחסרים מסמכים. אם עברו יותר מ 3 חודשים מיום הזימון לרופא ולא הגיע אינדיקציה שהייתם אצל הופא, השגרירות רשאית לסגור את התיק, אבל בדרך כלל תגיע תזכורת ואזהרה שאם לא תלכו לרופא מייד התיק ייסגר. לכן כדאי מייד עם קבלת ההפנייה לרופא, לשלוח מכתב לשגרירות עם אישור ההריון ולבש לחרוג מ ממגבלת 3 החודשים. השגרירות תאשר לכם ללכת לרופא לאחר הלידה. בגלל מגבלת השנה מהרופא ללנדינג, ומכיון שאין לנדינג בלי שהגיע אחרון הזיכויים מומלץ שכל בני המשפחה ייגשו לרופא פחות או יותר באותה תקופה גם אם לרופאים שונים במדינות שונות. דרך אגב, לרופאים שמחוץ לישראל אתם צריכם להביא מעטפה של "פדקס" ממוענת מראש למרכז הבדיקות בפאריז, הרופאים בחו"ל יודעים בדרך כלל לשלוח רק לאוטאווה......

למעלה