שאלה על בהלך ה QA.

Snoopyz

New member
שאלה על בהלך ה QA.

לא ככ הבנתי בדיוק איך זה נעשה,בכללי,אתם מקבלים קוד מקור של תוכנית מוגמרת ועוברים עליו?? או שאתם מקבלים מוצר מוגמר (מקומפל וממש בגירסת RTM או אלפא\בטא) ואז בודקים אותו?? כי אם האפשרות השניה היא הנכונה אז בשביל מה צריך את התוכנות בדיקה האלו שאתם משתמשים בהם??? תודה מראש.

erandd

New member
בדיקות קופסא שחורה

ישנן 2 מתודולוגיות בדיקה: קופסא שחורה וקופסה שקופה בראשונה אתה מקבל גרסה מקומפלת וסגורה אשר היא מייצגת את מה שהלקוח הסופי יקבל. הבודק סורק את הגרסה חיצונית (הוא עדיין יכול לקבל מידע מלוגים ומDB) ומוציא דוחו"ת על מה שמצא. בקופסה שקופה הבודק עורך בדיקות על בסיס הקוד ומוודא שהקוד עצמו תקין. בד"כ נדרש פה בודק מתוחכם יותר ולכן שיטה זו היא הפחות נפוצה. בשתי השיטות יש כלים שנכתבו לבדוק. בראשונה יש כלי בדיקות פונקציונליות כמו QTP וWINRUNNER. בשנייה יש תוכנות כמו JPROBE ו JUNIT BOUNDS CHECKER שסורקות את הקוד

Snoopyz

New member
אז...

שאתה מתכוון "סורק" את הגרסה אתה מתכוון שהוא פשוט מקבל את המוצר ועובר על כל האפשרויות,מפעיל ו"משחק" עם הגירסה,ואז אם הוא מוצא בעיה מסוימת,הוא כותב דוח על זה??? לא נשמע לי קשה במיוחד...למרות שהייתי מעדיף לבדוק קוד מאשר retail אבל בשני המקרים זה נשמע סביר.

erandd

New member
בגדול זה מה שעושה בודק ידני

בבדיקות קופסה שחורה מטרת הבודק לדמות את המשתמש ולנסות למצוא את כל הבעיות שבהם המשתמש יתקל דרך אגב זה לא פשוט כמו שאתה חושב, לדעת מה ואיך לבדוק דורש נסיון וידע מתודולוגי רב

Snoopyz

New member
מסכים..

אני מסכים שזה דורש ניסיון ,וזה באמת לא קל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת ...אבל לא הייתי מתנגד לעשות את זה...

למעלה