שאלה על בואה

Infin1tyl

New member
שאלה על בואה

בואה של שלושה מטר (בוגר עד כמה שהבנתי) האם הוא מסוכן לבני אדם בהנחה שהוא יחליט לתקוף? האם לילד כן ולמבוגר לא? אני מניח שבואה שגדל בשבי מהולדתו יהיה שונה מזה שאני עלול למצוא באיזה ג'ונגל... מה אומרים המומחים?

TAINTED SAINT

New member
תשובה על בואה

כל נחש חנק או פיתון באורך העולה על שני מטרים וחצי יכול בהחלט לחנוק גם אדם בוגר למוות,אם האדם לא יודע מה לעשות,ואיך להוריד את הנחש מהאזור הקריטי-הצוואר. אינני עובד בדרך כלל עם נחשים מאסיביים שיכולים לחנוק אדם ללא אדם נוסף לידי,אני מגדל בביתי בואה באורך שני מטר בערך,וכושר החניקה שלה+עוצמת השרירים שלה בהחלט יכולות לגרום למוות לילד או לנער,למרות שאין סיכוי שהיא יכולה לבלוע טרף הגדול מארנבת,היא בהחלט יכולה להרוג טרף גדול אם תכרך על צווארו. ישנו הבדל בין נחש שגדל בשבי לבין נחש מהטבע,אך בשורה הסופית נחש איננו בעל חיים "מבויית" כמו כלב או חתול,והתנהגותו לא יכולה להיות צפויה.גם נחש "שמכיר" את בעליו שנים [והוויכוח עדיין לא הסתיים בקשר ליכולתם של נחשים לזהות את בעליהם- מטפליהם],עלול להגיב באופן בלתי צפוי ולתקוף את מטפלו שגדלו מאז בקיעתו\השרצתו. ועכשיו אפנה את הבמה למומחים האמיתיים-אני מגדל רק בואה ושני פיתונים מתכדרים [כל הנחשים האחרים שאני מגדל אינם ממשפחות הנוגעות לשאלתך],יש כאן כמה שמגדלים מפלצות רציניות ! [ככלל ברוב גני החיות המסודרים בעולם ישנם נוהלי ביטחון בנוגע לעבודה עם נחשים מסכני חיים, בין אם ארסיים ובין אם כאלו המסוכנים בגלל גודלם וחוזק שריריהם.אין לעבוד עם פיתון\חנק העולה על שלושה מטרים באורכו ללא מטפל נוסף נוכח ככלל]

למעלה