שאלה על בטיחות באיטליה

שאלה על בטיחות באיטליה

מה אתם אומרים לילדים לעשות במקרה חרום בחו"ל?
במסגרת התכנונים לטיול באיטליה, בעלי יקח את הילדה באחד הימים ליום בפומפיי והסביבה. הילדה בת 10, אבל ביישנית וקטנטונת בגודל. אני מנסה לדמיין לעצמי מה אני צריכה ללמד אותה לעשות במקרה חרום.
נניח שהיא מאבדת את אבא באחד האתרים, או לא יודעת - אבא מתעלף. קורה איזשהו מקרה חרום והיא נשארת לבד פתאום. אני מנסה לדמיין מה ללמד אותה לעשות במקרה כזה. שאולי כדאי לשלוח אותה עם סלולרי לאיטליה ולא לסמוך רק על הסלולרי של אבא כדי שתוכל לצלצל למשטרה ואליי ולא תעלם לי עם איזה מישהו שהתחזה לשוטר. יש איזה פרוטוקול במקרים כאלה?

ANZ1

New member
לקחת כדור רגיעה

את מתארת מצב בלתי אפשרי,
היא נעלמת לאבא שלה + מישהו שמתחפש לשוטר יקח אותה,
זה צירוף מקרים בלתי אפשרי. שקורה רק בסיוטים או בסרטים מפחידים אמריקאים,
במציאות אם היא תעלם לאבא שלה, שוטר אמיתי יקח אותה ובסוף ימצאו מישהו שמדבר עברית,
מה יקרה אם זה הסיטואציה שאת מתארת יקרה בישראל ?
אותו הדבר.

moco10

New member
פתק עם מספר טלפון והסבר באיטלקית

כמו שנאמר מעלי, אין פה הבדל גדול מהדאגה לאותו מקרה כשהיא מטיילת (או סתם נמצאת) עם מישהו מחוץ לבית בארץ.
ההבדל היחידי הוא עיניין השפה. לכן כדאי לתת לילדה פתק עם מספרי הטלפון של ההורים ושיהיה כתוב שם באיטלקית מה המספרים ולהסביר לילדה שאם היא הולכת לאיבוד שתיתן את הפתק למבוגר שהיא פוגשת.

האנפה

New member
כמו שכתבו מעלי

פתק עם טלפון של ההורים, בלי הסברים נוספים
כרטיס ביקור של המלון אם יש
ונהלים רגילים שתקפים אצלינו גם בארץ וגם בחו"ל, למשל: אם הולכים לאיבוד נשארים לחכות במקום האחרון שראינו את ההורים שהם יבואו לחפש אותנו ולא להיפך.

אנחנו בשנים האחרונות מטיילים עם טלפונים

ובמקרים של לונה פארקים ומקומות כאלה תמיד קבענו להגיע חזרה למקום מרכזי או מקום בולט אם רואים שהלכנו לאיבוד.
בפומפיי אפשר אולי לקבוע באודיטוריום או ברחבה בכניסה, אבל לא יודעת אם כל בן 10 יהיה מסוגל.
במוזיאונים קבענו שיגיעו חזרה לקומת כניסה (כשזכרנו לעשות את זה).
לילדים שלי זה גרם לשים לב למה שקורה סביבם ואיפה הם, אז היה פה יתרון נוסף.

לאונידס

Active member
לא הבנתי, כשהילדה גם איתך היא לא עלולה ללכת לאיבוד?

לשאלה הספציפית שלך על סלולרי:
סלולרי אצלי יש לכולם, כי הוא חלק מהחיים שלהם.
כשהיו קטנים לא היתה להם חבילת גלישה, השתמשו ב WIFI של מקום הלינה. הם ידעו שאם יש בעיה הם יכולים להתקשר (ממילא המחיר במקרה כזה לא פקטור).

למעלה