שאלה על בייגלה

שאלה על בייגלה

הי :) רציתי לדעת איך לבייגלה מבחוץ יש צבע שחום כהה אך לעומת זאת בפנים הוא לבן כאילו לא השתזף מעולם..בדקתי רכיבים וגיליתי שאין בבייגלה ביצים אך אומנם יש בהם שומנים חלקית מוקשים/: האם זאת הסיבה? שהם מצופים בשמן? (אבל עשין, כשמצפים משהו בשמן הוא לא נעשה עד כדי כך שחום..)
 

d a p h n a

New member
האם אתה מתכוון לחטיף או ללחם?

אם מדובר על החטיף, אני לא בטוחה בדיוק איך מביאים אותו לצבע הזה, אבל סביר להניח שזה תוצר של תהליך האפייה. לגבי בייגל'ס, פרעצ'לס וכד', יש כמה דרכים להביא אותם לצבע הזה, כאשר לפחות אחת מהן היא לטבול אותם בנוזל שמכיל קצת סוכר, והסוכר מתקרמל באפייה ונותן להם צבע שחום. ייתכן ועושים משהו דומה גם עם החטיף.
 
שיטות להשחמת ביגל

משיטוט ברשת,יש כמה דרכים. ביניהן: (1) הפרעצל, בנוסחה שאותה לא כדאי בשום דרך לנסות בבית, נלוש במטבח כלחמניית בצק לבנבנה, שרגע לפני אפייתה נטבלת במשך חמש שניות בתמיסת סודה קאוסטית. (2) את הבישול שלפני האפייה אפשר לעשות במים רותחים פשוטים, אבל למתיקות מיוחדת ולתוספת צבע מומלץ להמתיק אותם במעט דבש (כפי שעושים לבייגל בסגנון מונטריאול) או בקרמל. תמהתני במה מושחמים הביגלים הקטנים התעשייתיים.
 
למעלה