שאלה על ביתא

• פותח הנושא roli
  • פורסם בתאריך

roli

New member
שאלה על ביתא

ל digital beta יש FW? ואם לא, אז איך דוגמים אותן?

טל רום

New member
אין פיירוייר ועדיין אפשר לערוך איתה

חיבורי פייר וייר יש רק למכשירי דיוי ודיויקאם ובמכשירים המתקדמים צריך להזמין את החיבור בנפרד מהמכשיר כי הוא מגיע כאופציה Beta Digital ניתן לגדום קומפוננט אנלוגי או SDI=Serial Digital Interface וכל זאת דרך כרטיסי וידאו התומכים בחיבורים אלו במכשירי הוידאו הללו ישנם גם חיבורי קומפוזיט וסופר אבל לרוב בם אינם משמשים ליצירת התוצרים הסופיים בפורמט הזה. טל

roli

New member
תודה ועוד...

באיזו צורה נפוץ ביותר לדגום ביתא דיגיטל? נראה לי חבל לדגום בקומפוננט כי בסופו של דבר זה כבל אנלוגי ולא איכותי הרבה יותר מסופר. אפשר להרחיב קצת על SDI? יש לו ממשק כמו של FW מבחינת batch capture, איזה כרטיסים תומכים בו? אתה מכיר איזשהו כרטיס שתומך בכל הפורמטים - composite, super, fw, component? אני יודע שזה הרבה שאלות, אני בודק קצת את כל הנושא הזה, כנראה בשביל רכישה עתידית.

טל רום

New member
קצת תשובות

קודם כל סחטיין על ה42,000 דולר שיש לך להוציא על מכשיר בטא דיגיטל שים לב למחירים באתר של סוני. מכשיר משומש לא יהיה יותר זול http://bssc.sel.sony.com/Professional/webapp/SubCategory?m=0&p=16&sp=112&sm=0&s=&cpos= נתחיל בעובדה שקומפוננט אנלוגי הוא איכותי יותר מסופר ויאיצ' אס - בגלל שיטת ההפרדה שלו והוא השיטה האנלוגית הגבוהה ביותרוהוא עובר בשלושה כבלים - אחד לאות Y אחד לU ואחד לV SDI מעביר אך ורק אות וידאו, ישנה שיטה מסוימת שבה הוא יכול להעביר גם אודיו דיגיטלי שליטה במכשיר הוידאו נעשית עם מכשור חיצוני שמתחבר לממשק Com במחשב ומיועד אך ורק לשליטה בוידאו והעברה של טיים קוד למחשב ומהמחשב כדי לדגום אות כזה למחשב אפשר להשתמש בכרטיסים כמו דיגיטל וודו או של חברת AJA שלרוב יש להם רק חיבור דיגיטלי לפיסי יש את Decklink של חברת Blackmagic במערכות עריכה של אויד ניתן להזמין קונפיגורציה הכוללת גם SDI קח בחשבון שפייר וייר מעביר אות וידאו דיגיטלי דחוס וSDI מעביר אות דיגיטלי לא דחוס אשר לוקח הרבה מאוד מקום ודורש ביצועים מאוד גבוהים מהמחשב אני ממליץ בחום לרכוש מערכת עריכה לשימושים כאלו מחברה כמו דרקו או ידע ולא לנסות להרכיב לבד מחלקים כי במצב כזה כל שטות הכי קטנה תעלה לך בעשרות אלפי דולרים.

roli

New member
תודה על התשובות

הסתכלתי בדף המכירות של סוני והמחירים לביתא דיגיטל הם בערך *4 ממה שחשבתי... לא נורא, לפחות למדתי קצת על הפורמט הזה.

למעלה