שאלה על בלונים לגזיות ואוהלים!!

uk2586

New member
שאלה על בלונים לגזיות ואוהלים!!

שלום לכולם, אני טס עם עוד 2 חברים בתחילת אוגוסט ונוחת בלימה. אופי הטיול שאנחנו מתכננים הוא טרמילאי "נטו" מה שקרא... זאת אומרת שבתכנון שלנו הרבה טרקים, ומקומות כמו הקארטרה אוסטרל. שאלה ראשונה: איזו גזיה לקחת, עם בלונים מתנקבים או מתברגים?? אני הבנתי שקשה להשיג בדרום אמריקה בלונים מתנקבים. אודה לתשובה ממישהו בעל נסיון! שאלה שניה: כולם אומרים לא לקחת אוהל, כי זה סתם להיסחב ויעיק עלינו. אבל אני אומר כזה דבר: אם אני יכול להשיג אוהל איכותי מאוד עם כיסוי גשם ב150-200$ בארה"ב, למה לא לקנות? גם ככה בטרקים אני אצטרך לסחוב איתי אוהל (שכור). כשאני שוכר אוהל אני לא יודע מה האיכות שלו והאם הוא יעשה את העבודה בגשם למשל... עם אוהל קנוי ואיכותי, יהיה לי הביטחון שהאוהל טוב, יהיה לי איפה לישון לאורך כל הקארטרה אוסטרל, וגם למקרה שלא נמצא מקום לינה בלילה, תמיד יש איתך "בית". אשמח לתגובות מעניינות ורציניות! תודה, אורי.

Lior G3

New member
המלצות

אם כבר גזיה אז עדיף שתהיה אלפינית, כלומר שמתקן הבעירה מתחבר עם צינור למיכל הגז. בניגוד לרוב הגזיות שמחברים את הראש שלהן ישירות למיכל. מה היתרונות? א. יותר עמיד מבחינת יציבות בגלל הנמכת משטח הבישול והעובדה שהוא צמוד לקרקע גם מקלה על הסתרתו מרוח. ב. ברוב האלפיניות יש מן זרועות ארוכות עליהן מניחים את הסיר, גודל הזרועות מאפשר לשים סירים גדולים מבלי לחשוש שיתהפך. ג. רוב האלפיניות מפזרות את הלהבה, בניגוד לגזיות שמיועדות יותר לקפה שממקדות אותה באזור מאד קטן. מה שאומר שבבישולים ארוכים עם אש חלש כמו אורז, אם הלהבה תהיה ממוקדת מדי חלק מהאורז ישרף וחלקו לא יהיה מוכן. ניתן לסובב את הסיר ועוד שלל קומבינות, אבל עם אלפינית אין צורך בכל התעסקות הזאת. ד. אפשרות נוספת באלפינית היא לקנות מתאם לבלוני נקירה, האלפניות מגיעות כברירת מחדל עם מתאם לבלון הרגה ובקניית מתאם אפשר לצמצם את מספר הפעמים שלא תמצא בלון מתאים לגזיה שלך. העלתי תמונה לדוגמא. אני ממליץ על הגזיה של Kovea: Moonwalker או Spider, היא עולה בין 300-400 ש"ח חשוב לציין שיש אנשים שמעדיפים בנזיניות, הן יותר עמידות בתנאי מזג האוויר(גזיה לא בטוח תעבוד מתחת ל-0 או בגובה רב), ניתן למצוא בשבילן דלק בכל חור, אבל החיסרון הוא שהן דורשות ידע בתפעולן ותחזוקה שוטפת של כל המערכת. ממליץ לך ללכת לחנות מטיילים ולראות בעניים גם את הגזיה וגם את הבנזיניה. מבחינת אוהלים, האוהלים לא יקרים משמעותית בארץ בשביל שיהיה משתלם לקנות אותם בחו"ל אם תתחשב בכל הפרמטרים, כי בארץ תוכל לעשות סקר שוק מסודר ולהחליט מה הכי טוב בצורה שקולה וכמובן שתקבל גם אחריות. אוהל שוקל בסביבות ה-4 ק"ג אולי קצת יותר לאוהל של 4 אנשים, זה "מחיר" שאני מוכן לשלם בשביל לדעת שיהיה לי אוהל טוב ואיכותי כדי שאוכל להיות יותר חופשי לעשות מה שאני רוצה מבלי להיות תלוי בלהשכיר/להחזיר ציוד לאף-אחד. כמובן שלא חסרים סיפורים על ציוד לא טוב, או לפחות לא ברמה מספקת שאנשים השכירו. אני מעדיף לדעת בדיוק מה איכות האוהל שיש לי ולא לגלות באמצע הטרק באוהל ששכרתי שהבדים שחוקים ומים חודרים לי לאוהל. אם אתם מתכננים לעשות את הקארטרה אוסטרל ממי תשכור את האוהל? בקיצור גם כל ההשכרות שאתה מתכנן עולות כסף+אתה מתכנן טיול שתשן הרבה באוהל+עלות האוהל מתחלקת ל-3 והתלות המעצבנת הזאת של כל פעם לחפש מקום להשכיר. אפשר לקנות אחלה אוהל ל-4 אנשים, 3 עונות ב-500 ש"ח לאדם. לדוגמא: Salewa Denali 4 תוצרת: Salewa מספר אנשים: 4 עמידות לעונות: 3 משקל: 4.3 ק"ג מוטות: אלומניום 7001 מחיר: 1350-1450 ש"ח

pako27

New member
אהבתי את גישת ה"בית"

על פי רוב אני לא ממליץ לסחוב אוהל.....לד.אמריקה ............... אבל למי שהולך לטייל בשטח באמת אז הגישה שלך מאוד נכונה............

uk2586

New member
תגובה

תודה על התגובות. אז ככה, לגבי גזיה/בנזיניה. אני מכיר טוב מאוד את ההבדלים ביניהם (יש לי גם וגם), והחלטתי בכל זאת לקחת גזיה. פשוט כי אני רואה יותר חסרונות בבנזיניה לעומת יתרונות (כמו סירחון של הדלק, פיח, סתימות וכו'). אז אתם אומרים גזיה אלפינית. אוקיי, אבדוק את הנושא הזה. לגבי האוהל, אתם רק מחזקים את דעתי, וכנראה באמת שנקנה אוהל בארה"ב.

fazer_1000

New member
מבלי להכנס למה עדיף- הביטוי גזייה אלפינית הוא

לטעמי קצת מצחיק.. אלפיני זה לא רק צינורות ורגליים אלא גם הצורך שיעבוד ב"אלפים".. ונראה לי שגזיה לא ממש מתיישבת טוב עם הפרמטר הזה.. אין ספק שגזיה עם צינור ורגליים רחבות ויציבות מכילה בחובה יתרונות ע"פ גזיה פשוטה אבל מפה ועד האלפים..

uk2586

New member
סתם אגדה

כל העניין הזה שגזיה לא עובדת בגבהים זה פשוט אגדה. יש לי 2 אחים שעשו טיולים בהרבה מקומות בעולם (הימלאיה, קצ'קר, הקווקז הגבוה), והם הדליקו גזיה רגילה בלי שום בעיה בגבהים של 5000+ מ'.

sailor

New member
הגז שנמכר בארץ בד"כ 95-96% בוטן

לא יזרום בטמפ. מ-4+ מעלות ומטה. זו נקודת הרתיחה שלו.
בחול נמכרים מיכלים של גז בוטן פרופן עד 70%-30%. נקודת הרתיחה שלו נמוכה יותר (לא בדקתי מהי), אבל גם לו יש הגבלת טמפ.
כל עוד הטמפ. גבוהה מנקודת הרתיחה של הגז, גזיה תפעל. ברגע שהטמפ. מתקרבת מאד לרתיחה, לא יזרום גז והגזיה לא תפעל.
במבער דלק נוזלי, המבער מחמם את הדלק, לכן הוא יפעל כל עןד יש מספיק חמצן.

Lior G3

New member
מסכים איתך ב-100% שהשם אלפינית הוא פלצני

אבל מה לעשות, ככה קוראים לסוג הזה של הגזיות בארץ, למרות שהקשר בין האלפים והגזיה הזאת הוא מקרי בהחלט. האמת שלגזיה שהצעתי יש קצת יותר להציע מגזיה "אלפינית" ממוצעת. יש לה רשת להט במרכז הכירה שמתלהטת אחרי זמן קצר כך שאם יש משב רוח חזק שמכבה את הלהבה, הגז במגע עם הרשת הלוהטת יוצת מחדש, ונחסך מאיתנו להדליק ידנית בשנית. קיימת גם צינורית חסומה שמגיעה עד איזור הבעירה, הגז יוצא מהמיכל חלקו עובר בצינורית החסומה שמתחממת מהלהבה ומחמם את שאר הגז שבדרכו לאיזור הבעירה. קצת מזכיר את הרעיון של הבנזיניה. כמובן שלא הייתי סומך על גזיות בטמפ' שמתחת לאפס, אבל לפי חו"ד שקיבלתי מאנשים שהשתמשו בה, היא תפקדה עד 0 מעלות כולל.

The Cat Woman

New member
אך ורק מתברגים!

גם קשה להשיג מיכלי ניקוב וגם ברגע שאתה מנקב- זהו. עדיף שיתברגו ושיחיו להם בנפרד מהגזיה. זה חוסך מקום. הייתי ממליצה לך לקנות שם, זה הרבה יותר זול! לי יש אחל'ה גזיה משם... אבל אתה מתחיל בפרו ואין לי מושג איך זה שם, לא בדקתי (כבר הייתי בסוף הטיול) ואני דווקא לא מסכימה עם השקעה מיותרת בתחום הזה- הגזיה הזו הספיקה לי בהחלט והיא מאוד מאוד קומפקטית! אני לא חושבת שגזיה אלפינית עד כדי כך קריטית... בישלתי בגשם, ברוח, בשלג ובעצם בכל מצב ולא נתקלתי בבעיות. אבל שוב- זו רק דעתי, אני חושבת שחשוב לשמוע מספר צדדים לפני שמקבלים החלטה. עשה את השיקולים שלך... לדעתי המחיר פשוט לא שווה את זה ועדיף להשקיע בדברים אחרים, מה שמביא אותי לנושא הבא- האוהל! אני לחלוטין מסכימה איתך! אני "סחבתי" אוהל מהארץ, לשני אנשים (כי טסתי עם אחי- זה השתלם לנו מאוד), 2 עונות של חברת SALEWA. קניתי אותו מחנות של חברים אז גם המחיר יצא לי ממש משתלם. בכל אופן- אני גם בעד להביא אוהל מהבית אם בכוונתך לטרק הרבה, אתה חוסך הרבה מאוד כאבי ראש ואתה יותר חופשי. מה גם שאנשים שממילא אוהבים לטייל- ישתמשו באוהל גם אח"כ ואם לא- תמיד ניתן למכור אותו כציוד יד 2. לדעתי אין מה להפסיד. הוא כבר הציל אותי יותר מדי פעמים מכדי שאוכל לומר עליו משהו... אוהל מצוין! אני ממליצה אגב - למקרה שתחליט לבדוק אוהלים - על אוהל עם קליפסים, כלומר שהמוטות שלו לא נכנסים בתוך שרוול אלא נתפסים עם קליפסים. זה מאוד מקל בתנאים קשים למשל- שיורד עליך ברד או שהחושך מתקרב למרות כל התוכניות שתכננת לפני ואתה צריך לבנות אוהל הכי זריז שאפשר. וודא שיש לאוהל כיסוי גשם, פרק והרכב את האוהל בחנות לפני הקניה עם המוכר כדי לוודא שאתה יודע איך "לתפעל" את האוהל על כל חלקיו. לי הספיק אוהל 2 עונות, אבל אני ממליצה לקחת 3 עונות אם ההפרש במחיר לא כזה משמעותי. עוד דבר- בדרום אמריקה (ולא רק בד.א.) יש תופעה בקמפינגים של גניבת יתדות אז אם אתה מוצא בארץ יתדות שמוכרים בנפרד- כדאי שתיקח איתך, שלא תמצא את עצמך מנסה להסביר בספרדית למוכר בחנות שאתה צריך יתדות... (וברוב המקרים אני גם בספק אם יהיה להם משהו איכותי לתת לך) אגב- הנה משהו שאולי לא חשבת עליו- לינה באוהל חוסכת כסף! יש קמפינגים מסודרים בברזיל ובעוד הרבה מקומות, אל צ'אלטן למשל- טרק רכס פיץ רוי- אני ואחי הגענו לעיירה, ישנו באוהל והכל היה בסדר גמור! בשביל שירותים- נכנסו לאחד ההוסטלים (של HI כמובן)
לא חסרות דרכים להסתדר. חברה שלי אפילו התקלחה אצלם בהוסטל והם לא שמו לב

Lior G3

New member
עצוב לשמוע....

לא הכרתי את התופעה הזאת, טוב שכתבת. מתי הספיקו לגנוב את יתדות, כשאנשים השאירו את האוהל והלכו להתסתובב?

The Cat Woman

New member
בלילה, כשאתה בקמפינג... לא חסר

את הלילה הראשון באל צ'אלטן עשינו בקמפינג למטה בנקודת היציאה לטרק,
ביום למחרת יצאנו ליום אחד (דרך לגונה קפרי לתצפית הגבוהה וחזרה דרך התצפית הראשונה)
ותכננו לישון באותו מקום מן הסתם ולמחרת להמשיך במסלול אחר.
למזלנו לא נגנבו לאוהל שלנו יתדות, אבל לאוהלים שכנים כן... ממש חבל.

Lior G3

New member
מה לעשות נגד גניבת תיקים באוטובוס ואכסניות?

שמעתי שמומלץ לקנות מנעול כדי לשים על ארוניות באכסניות, אבל מי שרוצה לפרוץ את הארונית זה לוקח בדיוק שתי דקות ומוט או פטיש, במיוחד בחדרים המשותפים, האכסניות עצמן שמות עין? לפי מה שהבנתי מומלץ לנעול את התיקים בתא מטען למשהו כדי שלא יגנבו אותו באחת התחנות, איך לעזאזל נועלים תיק? ריצ'רצ'ים זה פשוט, אבל איך קושרים את התיק לאוטובוס? הבנתי שמשתמשים בחוט ברזל עם שתי לולאות, אבל לאן מחברים? הרי רצועות למינהן לוקח שניה וחצי לפתוח/לחתוך, יש שיטות?

The Cat Woman

New member
מנעולים מרתיעים

מן הסתם יש תנועה ערה בחדרים בהוסטלים ובהוסטל עצמו, ככה שממש קשה לפרוץ שם ללוקר ולגנוב... אם גניבות מתבצעות שם- זה מתיקים לא נעולים של אנשים. בעלי ההוסטלים מצידם מנהלים רישום של הנכנסים עם מספרי דרכון ומספקים לך את הלוקר עצמו, יותר מזה אין להם מה לעשות. הם לא שומרי ראש של אף אחד וזה גם נורא מעכיר את האווירה כשבודקים אותך. באשר לתא המטען- בארגנטינה וצ'ילה אין ממש טעם, לא נתקלתי במקרים של גניבות שם. אבל אם אתה מעוניין למען השקט הנפשי שלך- אתה מוזמן לאחד את התיק עם האוטובוס. עד שהגעתי לבוליביה ופרו לא טרחתי לנעול את התיק למוטות האוטובוס... בכל מקרה- מומלץ לקחת כבל נעילה ולקשור כמה תיקים יחד ואת התיקים לקשור ולנעול במוטות האוטובוס. הרצועות האלה לא פשוטות לפתיחה, הן עשויות ברזל. נראה אותך חותך את זה סתם ככה בלי שמישהו מסביב ישים לב. מה גם שהחיבור של 2 הלולאות נעשה באמצעות מנעול, שוב- מרתיע ומסבך יותר את סיפור הגניבה. אחרי שעשית את כל זה- תסביר לי למה שמישהו ירצה לקחת את התיק שלך ולא תיק אחר? חוצמזה שהבעיה הגדולה היא עם התיק הקטן, הרי בתיק הגדול אין את הדברים המסובכים (דרכונים, ויזות וכו') למרות שכל מקרה של גניבה משמעותו באסה ועצבים רבים

Lior G3

New member
כשכתבתי רצועות הכוונה הייתה

לרצועות הכתפיים או האגן בתיק עצמו שעשיות מבד סינטטי כזה או אחר שניתן לחתוך בקלות, ולא לכבל מתכת עם הלולאות, שבשביל לחתוך אותו צריך לפחות איזה תוכי קטן. מה שהתכוונתי לשאול זה, איפה משחילים בתיק עצמו את כבל המתכת לפני שמלפפים אותו סביב המוט באוטובוס ונועלים?

The Cat Woman

New member
אתה לא מחבר לרצועות התרמיל אלא לפלסטיקים שלהן

יש לולאות פלסטיק קשיח בתיק שממוקמות ממש על רצועות הכתפיים. הסיכוי שהן ישברו סתם כך הוא כמעט אפסי אם קנית תיק באיכות מספיק טובה. כבל הנעילה מספיק צר בשביל לעבור שם אפילו פעמיים.

Lior G3

New member
רעיון טוב../images/Emo45.gif תודה.

חשבתי על רעיון נוסף, בתיקים עם מערכת X או V בעלי קורה אופקית(עליונה) לתמיכה אפשר ללפף את הכבל סביבה. אני אבדוק את הרעיון ואדווח אם אפשרי. תודה רבה Cat Woman

The Cat Woman

New member
אתה סתם מפריז בחשיבות של הדברים האלו

קודם כל- אתה תפגוש שם אנשים מהגל היורד (אתה הולך להיות גל עולה, כן?) שבטח יצא לך לטייל איתם ושיודעים פי מליון יותר טוב ממך איך לקשור כי הם באו ישירות מבוליביה (בדרך כלל). חבל להתעסק עם שטויות עכשיו כשאתה לא יודע איך נראה בכלל אוטובוס וכמה תצטרך להתווכח עם הבחור שמעלה תיקים לתא המטען כדי שיסכים לך לקשור את התיק. דבר שני- אני יכולה להבטיח לך שגם אם תקשור את התיק באזיקון לא יגעו לך בו. לגנוב תיק קשור זה חתיכת סיפור כשיש מלא אנשים מסביב, לעומת תיק שסתם שוכב לו באין מפריע. התיק הקטן שלך בהרבה יותר אטרקטיבי ואתה מועד לגניבה יותר בשוטטות תמימה בערים גדולות מאשר באוטובוסים. למשל- בבואנוס איירס, שם אין סוף לגניבות! אבל רק איפה שהישראלים מסתובבים. אני הייתי באחל'ה הוסטל בסן-טלמו, שזו שכונה שהיא די מסוכנת בלילה, עם כמה שזה נדיר- ראיתי אולי 2 ישראלים משך כל הכמעט חודש שהייתי שם. הלכתי עם מצלמה ותיק ונסעתי ככה בסובטה (subte- הרכבת התחתית של בואנוס) ואף אחד לא התקרב אלי. פשוט שים את התיק מלפנים ושדר ביטחון. הסתובבתי שם גם לבד הרבה, כי בתקופה הזו טיילתי לבד, נסעתי באוטובוס לבד והגעתי לשם באוטובוס לבד- לא קרה לי כלום ולא קשרתי שום תיק. מסקנה: זה פשוט עניין של מזל ושל מה אתה משדר כנראה.

למעלה