למי שמעוניין,בבקשה המתכון:
מתכון לקוביות חזה -עוף עם פטריות ובצל: (הכמויות במתכון ל- 4 מנות.)
 
המצרכים הדרושים:
12 פרוסות חזה עוף טרי- (לחתוך את הפרוסות לקוביות)
2 בצלים גדולים- לחתוך לפרוסות .(אפשר במעבד המזון.)
2 סלסלות פטריות-שמפיניון גדולות.(לנגב במטלית לחה,ולחתוך לרצועות עבות.)
1/3 כוס מים רותחים (מוסיפים לאחר סיום טיגון הפטריות.)
לתיבול :
קורט כורכום
כפית אבקת- שום גבישי
כף תבלין גריל–עוף,
1/4 כפית פפריקה-חריפה
מלח ,מעט פלפל-שחור.
כפית חוואייג'-למרק.
 
אופן הכנה:
 
1) לערבב 6 כפות שמן- זית בקערה ביחד עם כול התבלינים ועם קוביות העוף,
מערבבים ביחד ומכניסים למקרר.
 
2) במחבת גדולה וכבדה יוצקים 2 כפות שמן, וכשהוא חם מנמיכים לאש קטנה- ומטגנים
את פרוסות הבצלים כרבע שעה על אש קטנה,עד שיהפכו לרכים ומקורמלים,
ואז מוסיפים את רצועות הפטריות,
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ,מכסים במכסה ומטגנים על אש בינונית 3 דקות
ואז מוסיפים 1/3 כוס מים רותחים ,ומכסים במכסה,לעוד 3 דקות ומכבים את האש.
בשלב זה,מוציאים מהמקרר את קוביות העוף המתובלות,
ומטגנים במחבת נפרדת עם כף אחת -שמן.
לערבב עם כף עץ, כ 2 -3 דקות מכול צד, עד שקוביות העוף משנות את צבעם
לצבע בהיר, ואז להפוך לצד השני לעוד 2 דקות.
 
4) מעבירים את קוביות- העוף למחבת ,לפנות להם מעט מקום במחבת,ולכסות אותם
ברצועות הבצל המטוגנות ,לכסות במכסה,ולטגן כ- 3 דקות ,להפוך לצד השני ,
לכסות שוב במכסה לעוד 2 - דקות וזה מוכן.
 
מניחים את התבשיל על מצע של אורז, ומגישים בתוספת סלט -ירקות טרי.
 
לתשומת הלב:
ההסבר די מפורט ,אך זה מאוד מתכון פשוט להכנה ומאוד מהיר,
ולכן דרושה השגחה של כמה דקות לי הסיר,עד שהתבשיל מוכן,והתוצאה ממש טעימה.
 
מאוד ומומלץ !
 
אגב ,
פטריות -שמפיניון גדולות יש להשיג ב"רשת- קופיקס",(ב- 5 ש"ח-בלבד לסלסלת פטריות.)