שאלה על בצל - ופחמימות,והשפעתו על רמת הסוכר :

oritta17

New member
שאלה על בצל - ופחמימות,והשפעתו על רמת הסוכר :

האם לבצל גדול (במשקל 200 גרם) כשהוא מבושל, יש לו השפעה יותר גדולה על עליית הפחמימות בגוף כשבבישול הוא הופך למתקתק ?
 

zvika2017

New member
כן.

בצל ושום במיוחד מתקרמלים בחימום.
גם בירקות אחרים החימום מעלה את האינדקס הגליקמי (החימום מתחיל\מאיץ פירוק של סיבים, מולקולות עמילן ועוד, ובכך מזרזים את הספיגה של הפחמימות).
את יכולה פשוט לעשות ניסוי על עצמך ולראות את האפקט...
 

oritta17

New member
תודה. נכון שהגיונית כשיש מתיקות בבישול -זה גם יותר פחמימות :

אבל אתמול היה מצב שהסוכר ירד לי ל -70 ) והופתעתי שבצל מקורמל בבישול,
לא ממש ממש הצליח לעלות את רמת הסוכר.
&nbsp
מה שהכנתי היה בצל מאודה ,ולאחר שהיה מקורמל היטב,הוספתי סלסלת פטריות חתוכות, וקוביות חזה-עוף עם תיבול,והכול הוקפץ ביחד עד לריכוך.
&nbsp
הבצל בכול מנה היה בכמות של 4 כפות גדושות,ולמרות שהיה מתקתק- הוא לא הצליח להעלות לי את רמת הסוכר, גם לאחר שעתיים,וזה די הפתיע אותי.
&nbsp
 

zvika2017

New member
כול מקרה לגופו (או לגופה, במקרה זה
)

אני משער שפשוט הזרקת יותר מידי עבור הארוחה.
בגדול, יש עוד פרמטרים שמשחקים במשחק הזה:
* כמה שומן היה ארוחה? השומן משפיע על ספיגת הפחמימות.
* אינסולין - כמה הזרקת? תזמון? איזה אינסולין? (עט או משאבה?).
* האם את עדיין בירח דבש? (את זה אפשר לבדוק על ידי בדיקת ה-cpeptide). לפעמים נוסף לאינסולין המוזרק גם פרץ ריגעי של אינסולין פנימי.
 

oritta17

New member
למי שמעוניין,בבקשה המתכון:

מתכון לקוביות חזה -עוף עם פטריות ובצל: (הכמויות במתכון ל- 4 מנות.)
&nbsp
המצרכים הדרושים:
12 פרוסות חזה עוף טרי- (לחתוך את הפרוסות לקוביות)
2 בצלים גדולים- לחתוך לפרוסות .(אפשר במעבד המזון.)
2 סלסלות פטריות-שמפיניון גדולות.(לנגב במטלית לחה,ולחתוך לרצועות עבות.)
1/3 כוס מים רותחים (מוסיפים לאחר סיום טיגון הפטריות.)

לתיבול :
קורט כורכום
כפית אבקת- שום גבישי
כף תבלין גריל–עוף,
1/4 כפית פפריקה-חריפה
מלח ,מעט פלפל-שחור.
כפית חוואייג'-למרק.
&nbsp
אופן הכנה:
&nbsp
1) לערבב 6 כפות שמן- זית בקערה ביחד עם כול התבלינים ועם קוביות העוף,
מערבבים ביחד ומכניסים למקרר.
&nbsp
2) במחבת גדולה וכבדה יוצקים 2 כפות שמן, וכשהוא חם מנמיכים לאש קטנה- ומטגנים
את פרוסות הבצלים כרבע שעה על אש קטנה,עד שיהפכו לרכים ומקורמלים,
ואז מוסיפים את רצועות הפטריות,
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ,מכסים במכסה ומטגנים על אש בינונית 3 דקות
ואז מוסיפים 1/3 כוס מים רותחים ,ומכסים במכסה,לעוד 3 דקות ומכבים את האש.
בשלב זה,מוציאים מהמקרר את קוביות העוף המתובלות,
ומטגנים במחבת נפרדת עם כף אחת -שמן.
לערבב עם כף עץ, כ 2 -3 דקות מכול צד, עד שקוביות העוף משנות את צבעם
לצבע בהיר, ואז להפוך לצד השני לעוד 2 דקות.
&nbsp
4) מעבירים את קוביות- העוף למחבת ,לפנות להם מעט מקום במחבת,ולכסות אותם
ברצועות הבצל המטוגנות ,לכסות במכסה,ולטגן כ- 3 דקות ,להפוך לצד השני ,
לכסות שוב במכסה לעוד 2 - דקות וזה מוכן.
&nbsp
מניחים את התבשיל על מצע של אורז, ומגישים בתוספת סלט -ירקות טרי.
&nbsp
לתשומת הלב:
ההסבר די מפורט ,אך זה מאוד מתכון פשוט להכנה ומאוד מהיר,
ולכן דרושה השגחה של כמה דקות לי הסיר,עד שהתבשיל מוכן,והתוצאה ממש טעימה.
&nbsp
מאוד ומומלץ !
&nbsp
אגב ,
פטריות -שמפיניון גדולות יש להשיג ב"רשת- קופיקס",(ב- 5 ש"ח-בלבד לסלסלת פטריות.)
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
המלצה קטנה

יחד עם שמן הזית, הוסיפי מעט חומץ בן-יין ל"מרינדה" שהעוף נח בה. מאוד מוסיף - גם לטעם וגם לריכוך של העוף.
 

zvika2017

New member
שאלות

והאם לדעתכן כדאי להוסיף גם עשבי תיבול למרינדה? (תימין\רוזמרין\what-have-you...)
זה יתפוס?

ומה לגבי מרינדות לטופו לארוחה צמחונית? יש רעיונות טובים?
 

oritta17

New member
zvika2017 - אפשר בהחלט להוסיף תימין ,, ו -

קבל כמה רעיונות למרינדות לטופו ,שמומלץ להשרות בהם את הטופו לכול הלילה.
או ל- 4 שעות מינימום בכדי שיספגו היטב את המרינדה.
וגם מרינדה ל-סייטן -שהוא התחליף שהכי קרוב ל-בשר.ומתאים למי שאינם אלרגים ל-גלוטן.
&nbsp
מרינדות לטופו:
ראה כאן:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4079875,00.html
&nbsp
 

zvika2017

New member
תודה רבה.

אנסה סויה עם סטיוויה (סילאן פחממתי מידי בשבילי).
אוסיף גם קצת ג'ינגר טחון, ואולי גם שמן סומסום.
 
נכון שהגיונית שתפוח ירוק מכיל פחות סוכר מתפוח אדום..

אז זה לא נכון...
מיתוס המושתת על חשיבתנו כי טעם חמוץ מרמז על כמות סוכר פחותה ממזון בטעם מתוק. למרות טעמו החמצמץ של התפוח הירוק, כמות הסוכר בשני סוגי התפוחים זהה לחלוטין. ההמלצה, אכלו את סוג התפוח שאתם אוהבים וככלל זכרו כי אין הטעם של הפירות מעיד על כמות הסוכר שבהם.
 
למעלה