שאלה על בקע מפשעתי...

שאלה על בקע מפשעתי...

שלום, אני לא כל כך מכירה את עולם הפורומים, אבל.. אולי מישהו פה יוכל לעזור לי.. ילדתי לפני חודשיים בן, חמוד ומתוק, חודש וחצי לפני הזמן (מוגדר כפג, פג גדול.. אבל פג..) שבוע שעבר רופאת טיפת חלב איבחנה אצלו בקע (הרניה) לאחר שאמרתי שהוא נוטה לבכות הרבה.. הופנתי לכירוג ילדים שהמליץ לנתח (היום היינו אצלו..) מתוך דברים שאני קוראת באינטרנט, הבנתי שזה יותר נפוץ אצל פגים, ושאכן מומלץ לנתח ולא לחכות.. יש לי כל כך הרבה שאלות על איך ומה.. בקושי יודעת איפה להתחיל.. הוא יונק, והבנתי שלפני הניתוח דרוש צום של 6 שעות, הרופא אמר אם הוא יונק- אז נגיד 4 שעות.. איך עושים את זה עם תינוק?.. לפעמים הוא אוכל כל שעתיים.. לפעמים אחרי שעה וחצי. איך מחזיקים אותו רעב?... מה קורה אח"כ באישפוז (צריך להשאר לילה אחד) ישאירו אותנו במחלקת ילדים שמלאה בחיידקים?... אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור... אני קצת בלחץ..

בקע מפשעתי

בוקר טוב, אכן בקע מפשעתי שכיח יותר בקרב פגים ולמען האמת שכיחותו היחסית באוכלוסיית הילדים היא לא מועטה. הניתוח הוא ניתוח יחסית פשוט, משכו קצר והוא נעשה בהרדמה. משך ההחלמה וההתאוששות הוא קצר. לגבי האישפוז האישפוז נעשה במחלקת כירורגית ילדים במרבית המקרים ( תלוי כמובן בבית החולים). במחלקת כירורגית ילדים שוכבים ילדים שעוברים פעילות ניתוחית ולא ילדים עם מחלות זיהומיות. לגבי הצום יש צורך בצום של 4 שעות בשל ההרדמה. במידת הצורך ניתן לתת נוזלים דרך הוריד במסגרת המחלקה. בריאות רבה ובהצלחה,

תודה על התגובה!

יצא לי לשמוע דעות לכאן ולכאן.. ובכל זאת אשאל לדעתך- האם צפוי לאחר הניתוח שהוא יהיה קצת יותר רגוע, ופחות סובל מכאבים? פחות בכי היסטרי ממושך?

המשך

באופן כללי לא אמור להיות שינוי כיוון שהאי שקט הוא ביטוי לכליאה של הבקע דבר המתבטא בכאבים . במידה ולא היו ארועים של כליאה אז הדבר לא אמור להוביל לירידה באי שקט, אך במידה וכן היו ארועי כליאה קצרים הרי שכעת הם לא יהיו ולכן בנך יהיה יותר רגוע. בהצלחה, לילה טוב וחג מח

למעלה