שאלה על בת החודשים וחצי

לימלים

New member
שאלה על בת החודשים וחצי

אתמול בבדיקת רופאה בטיפת חלב נמסר לי שהיא לא מרימה את הראש,וצריך לחזק חגורת כתפיים וכן היא לא תופסת חזק חפצים,אמרו לי להתחיל לשים אותה הרבה על הבטן,אבל היא בוכה...מה עוד אפשר לעשות?והאים זה כה גרוע?!ומה זה היפוטונית?

חגורת כתפיים והיפוטוניה

שלום לימלים, היפוטונית - מלשון 'היפוטוניה' - טונוס (מתח) שרירים נמוך. כשמתח השרירים נמוך, בד"כ צפוי קושי בשלבי ההתפתחות הראשונים. שכיבה על הבטן והחזקת הראש הם הבסיס לשלבי התפתחות מאוחרים יותר ולכן כדאי לקדם אותה עכשיו, על מנת לא ליצור קושי מורכב יותר בהמשך. אני מצרפת לך תרגילים לשכיבה על הבטן וזקיפת הראש. בעיקר שימי לב למגעים ולעבודה על שרירי הזוקפים (בהתחלה בעמידה שלך איתה על הידיים, עם הגב שלה פונה אלייך). תרגלי איתה, ובדקי אם יש שיפור כשלהו תוך מספר ימים. אם אין, אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם איש מקצוע מהתחום, שיתן לך את כל ההסברים, יתרגל איתה וינחה אותך לתרגול בבית. המון הצלחה, אשמח אם תעדכני. ענבל.

לא לעבוד תחת בכי

בכי לא יקדם אותנו לשום מקום (אם לא להיפך). תרגול נכון אמור להיעשות תוך כדי לימוד התנועה ואיך נלמד אם אנחנו בעיצומה של התקפת בכי? קודם כל צריך להבחין בין קולות של מאמץ ו"התבכיינות" שניתן לאפשר אותם. הם מעידים על מאמץ ועבודה. בכי ממש - לא מומלץ. תקפידי על זמנים מאוד קצרים ועבודה מהירה. לא להניח אותה על הבטן ולחכות עד שמתחילה לבכות. להניח ולהרים. שוב להניח, לצחוק אליה קצת, לנסות להסיח את דעתה, ושוב להרים. ניתן לעשות את זה על כדור פיזיו. הקפידי על מנח של המרפקים מתחת לבית החזה. ידיים פרושות לצדדים יקשו עליה מאוד את התירגול ויביאו אותה ליאוש. אפשר גם לעבוד על משטח אלכסוני כשהראש יותר גבוה מהרגליים. זה גם יקל עליה בתור התחלה. אבל שוב - לא לעבוד תחת בכי. יש דרכים "הומאניות" וכיפיות הרבה יותר, כדי לגרום לתינוק לאהוב לשכב על הבטן ולזקוף את הראש בצורה יפה. ענבל

למעלה