שאלה על גונל

יעל@

New member
שאלה על גונל

לשריר או תת עורי. כל אחד אומר לי משהו אחר. מה מומלץ? תודה, יעל

יעל@

New member
זוהרה

במקרר??? האחות לא אמרה לי על זה כלום. היא אמרה שרק אסור לחשוף לאור. אני ממש כבר יודעת. תודה. יעל

יעל

לא חובה לשמור במקרר, אבל רצוי. אני הזרקתי תת עורי לזרוע, זה קלי קלוטו.. המחט דקיקה (כתומה) ובקושי מרגישים את הדקירה. אם זה יותר מאמפולה אחת אפשר כל שתיים להמיס בממיס אחד. בהצלחה זוהרה

לא צריך לשמור במקרר

מספיק חום חדר רגיל (בפרט עכשיו, כשכבר לא כל כך חם) אחותי (האחות) אמרה לי שההבדל בין זריקה לשריר וזריקה תת-עורית היא שזריקה תת-עורית נספגת לאט יותר מאשר זריקה לשריר. אני לא יודעת מה יותר טוב לטיפול. אני חשבתי שעדיף שיספג לאט ואצלי זה עבד טוב, אבל יש רופאים שטוענים שעדיף להזריק לשריר כי זה משפיע טוב יותר. מבחינת נוחות - אין עוררין - עדיף להזריק לבד לבטן ולא להיות תלויים באף אחד! בהצלחה! חנה

נועם@בת

New member
ממליצה על תת-עורי

בואי נזכור שהחומר פותח אחרי שנים של מחקר ובדיקות, ואם הוא מיועד לתת-עורי כנראה אין בזה נזק. אם באמת ההבדל הוא כמוש חנה אומרת, לדעתי זה רק יתרון- שכן המצב שבו הגוף מקבל בבת אחת מכה של הורמונים אינו מצב בריא, ובטח רחוק מהמצב הטבעי של הגוף. היתרון הגדול בהזרקה תתעורית זה האפשרות להזריק לעצמך. יתרון שקשה להתווכח איתו. בהצלחה יעל נועם

מניסיוני - עדיף תת-עורי

אמנם גם בשריר זה לא נורא (הרבה פחות נורא מפיוריגון למשל) אבל תת-עורי אפשר להזריק לבד והמחט פשוט פצפונת. הרופא שלי במפורש אמר שאין הבדל.
מרב

כן, אלא אם יבוא פתאום חורף כמו

בניו-יורק
צריך לשמור בטמפורטורה מתחת ל-25 מעלות ואני מדתי בבית ורק המקרר מספק כזו טמפרטורה. תוציאי את האמפולות חצי שעה לפני ההזרקה, ותחזיקי את המסס כמה דקות ביד כדי שיגיע לטמפ´ גוף (אז הכי פחות כואב). ועוד דבר - אפשר עד 3 אמפולות למסס אחד.
מרב

נועם@בת

New member
לא חושבת שחייבים במקרר

בתוך ארון חשוך הטמפרטורה נמוכה גם ביום שרב. מה גם שהאמפולתות נמצאות בתוך קופסת קרטון שגם היא משמשת לבידוד. אבל המהדרין יכולים בהחלט להחזיק במקרר. אני החזקתי בארון, התיעצתי עם הרוקחת שאמרה שאין צורך. גם בקופת חולים מחזיקים בארון ולא במקרר. והמזגן לא עובד שם כל ימות השבוע. נועם

יעל@

New member
תודה

על התשובות, והמסקנות - את הגונל להזריק אפשר בשתי הדרכים עדיפות לתת עורי. ואת הזריקות לשמור בארון. הרבה תודה, יעל

אני מזריקה גונל תת עורי לבטן.

כשספרתי את זה לאחות הראשית במחלקה היא נבהלה ושאלה מי אמר לי לעשות את זה. היא קראה לרופא והוא אמר שאין בעיה להזריק תת עורי או לשריר. גם בדף ההוראות רשום שניתן להזריק תת עורי או לשריר. מסקנה, אפשר גם וגם, היתרון בתת עורי שזה קל להזריק לבד, וכך את לא מפתחת תלות יתר באנשים. אני מזריקה לבטן, לאחר שניסיתי בירך ומאד שרף לי, אבל זה מאד אינדוידואלי, תנסי מה שנוח לך, עם זה שורף תנסי בחלק אחר של הגוף. בהצלחה מרובה.
שרה

אפרת**

New member
מעדיפה תת עורי

לא חושבת שיש המלצה מסויימת. אבל תת עורי לדעתי פחות כואב

למעלה