שאלה על גוש בחזה

שאלה על גוש בחזה

שלום,אני בת 18הלכתי לרופא אחרי שהרגשתי גוש בתוך החזה בצד ימין והיא הפנתה אותי לעשות ממוגרפיה והם ענו לי שמבנה השד הוא פיברוגלנולארי בעיקרו מה זה המילה הזו? והריקמה הבלוטית סמיכה.יש לציין שמבנה זה מוריד מרגישות הבדיקה.. למה כונתם בדיוק? אגב, הכול יצא תקין בבדיקה! תודה מראש על התשובה! בתאל

ממוגרפיה

מבנה השד משתנה במהלך החיים לאור שינויים פיזיולוגים והורמונלים. אצל נשים צעירות מבנה השד מאפשר יצור חלב והנקה ולכן הוא עשיר יותר ברקמה בלוטית ורקמת חיבור. עם השנים מבנה השד הופך להיות יותר שומני. בגלל שינויים אלו יש גם הבדלים במראה השד בממוגרפיה, ואצל נשים צעירות הממוגרפיה פחות מדויקת בשל מרקם שד יותר דחוס ופחות שומני. הדמיית שד בממוגרפיה אצל אשה בגילך הוא מוגבל בדיוק שלו ולכן בדרך כלל יבוצע אולטרסאונד של השד כבדיקה ראשונית או כבדיקה משלימה לממוגרפיה, לפי החלטת הרופא. בברכה

תודה!ישלי 2שאלות:

1)אם כן אז אם יגדל לי השד זה רק אם אני ישמין? 2)אז מה הסיכונים שיכולים להיות כשיש לי את הגוש הזה ובממוגרפיה הכול היה תקין? האם חובה להוציא אותו בכול מקרה? אם כן..אז איך?? תודה מראש.

גוש בשד

שינויים בגודל ובצורת השד מתרחשים במהלך השנים גם בתגובה לשינויים במשקל וגם במהלך שינויים הורמונליים ופיזיולוגיים כמו הריון והנקה. לא כל גוש בשד צריך להוציא.גושים שפירים שאינם מהווים סיכון להתפתחות ממאירות בדרך כלל נשארים במעקב. עלייך להבדק על ידי כירורג שיחליט האם יש מקום להתערבות או בדיקות נוספות. בברכה

למעלה