שאלה על גזים

BlackBamba

New member
שאלה על גזים

נתון גליל שצידו האחד סגור וצידו השני דיסקה חופשית לנוע (ראו ציור). על הדיסקה מונחת משקולת 1 ק"ג.רוצים להזרים גז חנקן כדי לאזן את הדיסקה בגובה 1 מ' מתחתית הגליל. מה לחץ הגז הנדרש לשם כך
יותר חשוב - איזה חוקים (מתורת הגזים) שולטים כאן המשחק? אשמח להפנייה כדי שאוכל לבצע החישובים לבד. תודה.

niv1990

New member
מה הטמפ' מספר חלקיקי הגז למעלה?

כמו כן אם יהיה לך הרדיוס, תוכל לחשב נפח ולהשתמש במשוואת המצב של גז אידיאלי: pV=NkT p-לחץ V - נפח N - מספר המולקולות k - קבוע בולצמן T - טמפרטורה בקלווין וככה לחשב מה הכוח שפועל כלפי מטה בגבוה 1 מטר (הכבידה ועוד הלחץ). לאחר מכן אתה מחלק אני חושב בשטח הדסקה ומקבל את הלחץ שצריך להיות. אם אתה רוצה מידה של חנקן או משהו כזה את שוב משוואות מצב גז ואולי מסה מולרית. לא בטוח שהבנתי את השאלה, בכל מקרה אני חושב שהחוק שאתה צריך הוא זה שרשמתי.

avinamal

New member
אין קשר לתורת הגזים

אם היו שואלים אותך "כמה חנקן צריך" - היית צריך את משוואת הגז האידיאלי, המקשרת בין "כמות" הגז, לנפחו, לטמפרטורה וללחץ שלו. אך כיוון ששואלים אותך "מה לחץ הגז הנדרש" - יש פשוט לקחת את הכח של 1 ניוטון ולחלקו בשטח הדיסקה. הנתון של 1 מ' מיותר ואינו רלוונטי.

niv1990

New member
גם אני חשבתי כך, אבל אם מציינים שהמיכל סגור

כנראה שיש שם גז בתנאים שונים מאלו של הגז מצידו השני.

BlackBamba

New member
תודה לשניכם

ההפנייה למשוואת הגז האידיאלי עזרה מאוד. - צודק בהערתך, השאלה באמת היתה חלקית (כפי שהבאתי) כי אני צריך למצוא בשלב מתקדם יותר את כמות הגז הנדרשת (בטמפ' של 20 צלזיוס).

למעלה