שאלה על גזענות באוסטרליה

Fairy N

New member
שאלה על גזענות באוסטרליה

היי,
אני שוקלת הגירה לאוסטרליה. ומה שהכי מטריד אותי זה שאולי שצטרך להתמודד עם גזענות (שמשמעה אפליה בתעסוקה ובדיור, יחס מגעיל וכו'). אני ישראלית מזרחית. ונתקלתי בהמון המון גזענות ואפליה באנגליה (לא רוצה לעשות לאף אחד רע על הלב, אבל זה המצב). ממש כאילו התייחסו אליי כאילו אני מחבלת פונטנציאלית או משהו, וסירבו להעסיק אותי או להשכיר לי דירה (רק זרים אחרים הסכימו וכך שרדתי איכשהו).
זה שונה באוסטרליה? האם יש פה אנשים כהיי עור שיכולים לענות? (לאו דווקא מניסינכם, אלא גם משל חברים ומה שאתם רואים מסביב).
ברור לי שגזענות יש בכל מקום, השאלה שלי באיזו רמה זו, והאם אנשים כהים יכולים שם להשתלב בחברה הכללית או שהם תמיד נשארים בשוליים (כמו באנגליה) .
אעריך כנות,
תודה

ANZ1

New member
בכל מקום שיש בני אדם יש גזענות

השאלה נגד מי וכמה האנשים מנומסים ומראים את זה.
אני חושב שבאזור הזה של העולם הגזענות יותר נגד אסייתים, סינים והודים,
ופחות נגד ערבים (מכל דת שהיא).
פשוט עניין של כמויות.
אבל אין ספק שדאעש בתור יחסי ציבור לא עושים את החיים של אנשים עם מראה ים תיכוני לקלים.

Fairy N

New member
אולי כי הם לא חשודים כטרוריסטים

אבל נראלי בעיקר כי בני הדור השני והלאה (ילידי בריטניה) כבר כן נתפסים כמקומיים (+-) ע"י החברה. אני בטוחה שגם אבותייהם אכלו בוסר...

slepax

New member
אין קשר

זה שיש אפליה (אני מעדיף לקרוא לזה אפליה, כי זה לא ממש גזענות) זה לא אומר שאי אפשר להצליח. כל אחד יכול לפתוח דוכן בשוק או להיות נהג מונית (או אובר היום), ואם יש לך משמעת ומוטיבציה לעבוד קשה ולחסוך ההצלחה תגיע.

slepax

New member
אולי גזענות, אולי לא

אבל בכללי יש אפליה כלפי מהגרים. לפחות זאת ההבחנה שלי.
&nbsp
אם זה מנחם איכשהו, אצל האוסטרלי המומצע הצביעות חזקה יותר מהגזענות ככה שהם בכלל לא מודעים לזה.

למעלה